Salata de fasole boabe in trei culori

Salata de fasole boabe in trei culori, cu dressing de mustar, este o reteta simpla si gustoasa. Atunci cand nu avem chef de gatit dar trebuie sa pun ceva rapid pe masa la cina, o salata este ideea salvatoare. Iar salata de fasole boabe in trei culori merge de minune si pe post de aperitiv, dar si in perioada postului. In plac culorile din farfurie, caci o mananc intai cu ochii. Este perfecta atat pentru pranz, cat si pentru cina. salata de fasole boabe de trei culori b Daca vrei sa faci si alte retete de salata cu fasole boabe iti las mai jos cateva sugestii:
  1. Salata de fasole boabe
  2. Salata de fasole boabe cu ton
  3. Salata de fasole rosie cu porumb
Salata de fasole boabe in trei culori nu are nevoie de cantitati fixe de ingrediente. O poti adapta gustului tau. Am folosit boabe de fasole din conserva. In acest mod fac economie de timp, dar si de bani (nu consum curent sau gaz pentru fierberea boabelor). Conservele contin doar apa si sare, asa ca nu vad nicio problema legata de acestea. Pentru a aduce culoare am folosit castravete si ardei gras rosu. Poti folosi si apio, ridichi, ardei gras galben sau verde. Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de salata de fasole boabe in trei culori .  
Porții: 4 porție(i)
Timp de pregătire: 6 mins
Timp de coacere: 1 mins
Timp total: 7 mins
Ingrediente
  • 400 g fasole boabe alba
  • 400 g fasole boabe rosie
  • 400 g fasole boabe neagra
  • 2 castraveti cornison
  • 1 tulpina apio
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu mic
  • 1/2 lingurita sare
  • 8-10 fire patrunjel
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • Dressing
  • 60 ml ulei de masline
  • 1-2 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita varfuita mustar
  • 1 lingurita miere de albine
Instructions
  1. Am scurs boabele de fasole, le-am clatit, apoi le-am pus intr-un bol.
  2. Am feliat ceapa rosie cat mai subtire, apoi am taiat tulpina de telina (apio) in cuburi.
  3. Am tocat ardeiul gras in cuburi de marime mica-medie, apoi castravetii i-am feliat (daca feliile sunt mari pot fi taiate in jumatate). In acest moment am tocat si patrunjelul verde. Am pus toate legumele peste boabele de fasole.
  4. Intr-un bol am amestecat uleiul de masline cu otet (pentru inceput pui doar o lingura), mustar si miere de albine. Am amestecat bine, pana am obtinut o emulsie de consistenta unei maioneze.
  5. Am turnat dressingul peste fasole si legume, adaugat sare, piper si patrunjel verde si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
  6. In acest moment se gusta salata si se pot adaga inca o lingura de otet, sare sau piper. Este delicioasa si poate fi o idee buna si pentru cei care tin post.