Salata de castraveti cu smantana
Salata de castraveti cu smantana, reteta simpla si gustoasa.
Pentru a pregati reteta de salata de castraveti cu smantana ai nevoie de ingrediente simple, pe care le ai deja in casa:
- Castraveti - de preferat bio, ca sa folosesti si coaja.
- Ceapa - recomand ceapa rosie, dar poti folosi si galbena sau ceapa verde sau o omiti sau o inlocuiesti cu un catel de usturoi dat prin presa
- Sare - este foarte importanta pentru eliminarea apei din castravete
- Marar - poti folosi atat proaspat, cat si uscat sau congelat
- Smantana - grasime de minim 24%. Pentru un gust mai racoritor poti adauga si putin iaurt
- Otet - contribuie la gustul bun al salatei
Iti las cateva sfaturi pentru ca salata de castraveti cu smantana sa iasa delicioasa:
- Deoarece castravetii contin multa apa, acestia trebuie sa o elimine. Pentru a face acest lucru se presara sare.
- In functie de gusturi se poate adauga ceapa sau usturoi dat prin presa.
- Se consuma in aceeasi zi, cel mai indicat ar fi in maxim 2 ore. Cu cat sta mai mult, cu atat dressingul devine mai apos.
- Ca sa tai feliile subtiri, de marime egala, foloseste o mandolina
- Ai nevoie de smantana grasa, min.24% grasime.
Cu ce poti manca salata de castraveti cu smantana
- Alaturi de paste cu branza sau cu bacon si ciuperci
- Chiftelute
- Friptura la gratar
- Peste la gratar sau in sare
- Cartofi copti sau prajiti
- Omleta
Daca iti plac retetele cu castraveti, iti las cateva idei pentru a le include in meniul tau:
- Sos Tzatziki
- Tarator - supa rece de castraveti cu iaurt
- Salata de castravete cu oua si iaurt
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube
Porții:
1
porție(i)
Timp de pregătire:
10
mins
Timp de coacere:
5
mins
Timp total:
15
mins
Ingrediente
-
1
castravete tip Fabio mare
-
1
ceapa mica rosie
-
8
fire marar
-
1/2
lingurita
sare
-
1
vfcutit
piper proaspat macinat
-
1
lingura
otet
-
120
g
smantana grasa 24%
-
1
lingura
iaurt grecesc
Instructions
-
Am spalat castravetele, l-am uscat, apoi l-am feliat subtire folosind o mandolina.
-
In continuare am pus feliile intr-un castron si am presarat sare. Am amestecat usor si le-am lasat sa astepte 30 minute. Apoi i-am pus intr-o sita sa se scurga. Poti sa ii apesi usor, astfel incat sa iasa toata apa.
-
In acest timp am tocat ceapa julien si mararul. Intr-un bol am amestecat smantana cu iaurtul (amebele reci, abia scoase din frigider), putin piper proaspat macinat si mararul tocat. Am mutat castravetii scursi intr-un bol, am turnat otet peste ei, apoi am pus ceapa tocata si dressingul de smantana si am amestecat. A iesit o minunatie de salata de castraveti! Am mancat-o cu omleta la micul dejun.
Notă rețetă
Iti recomand sa servesti salata in maxim o ora din momentul in care o faci. Cel mai bine ar fi imediat.