Prajitura marmorata cu capsuni

Prajitura marmorata cu capsuni, desertul perfect pentru zile dulci si racoritoare

Prajitura marmorata cu capsuni este un desert simplu, cu aspect frumos. Se face foarte usor, fara tehnici speciale. Fiecare cub de prajitura dezvaluie un aspect marmorat, cu strat de aluat simplu si aluat cu cacao. Acestea sunt completate de capsuni, ce aduc prospetime si gust racoritor. Prajitura marmorata cu capsuni nu este doar delicioasa, ci si versatila. Poate fi servita simpla sau doar pudrata cu zahar pudra, dar si alaturi de o cupa de inghetata. Poti sa adaugi langa aceasta sos de fructe, sos de vanilie sau frisca proaspata. O poti pregati doar pentru rasfatul celor dragi, dar si pentru diverse evenimente sau ocazii speciale. prajitura marmorata cu capsuni B

Prajitura marmorata cu capsuni este desertul simplu si elegant care incanta orice masa

Pentru a obtine aspectul de marmorat trebuie sa pui in forma straturi alternative din aluat simplu si aluat cu cacao. Cu ajutorul unui cutit sau lingurite le amesteci fie realizand cercuri, fie de jos in sus.

Sfaturi

Pentru un gust bun si textura moale si pufoasa ai nevoie de ingrediente simple, dar de calitate. Ai grija ca ouale sa fie proaspete. Iti recomand faina alba 000. Este perfecta pentru deserturi. Nu exagera cu cantitatea de cacao si nici cu amestecare straturilor. Alege capsuni proaspete, coapte si dulci. Poti inlocui capunile cu zmeura sau cirese. Prajitura marmorata cu capsuni este alegerea delicioasa si eleganta pentru orice moment al zilei. Aspectul sau elegant si textura moale si pufoasa ii va cuceri pe toti cei care o vor gusta.

Iti las ca ispiratie si alte retete cu capsuni:

  1. prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata alba
  2. prajitura cu iaurt si capsuni
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de prajitura marmorata cu capsuni.
Porții: 16 porție(i)
Timp de pregătire: 15 mins
Timp de coacere: 35 mins
Timp total: 50 mins
Ingrediente
    forma
  • 5 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 250 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingurita pasta sau extract de vanilie
  • 400 g capsuni
  • 30 g pudra de cacao
  • 50 g faina pentru tapetare capsuni
Instructions
  1. Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C si am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare alba, cu volum dublu fata de momentul in care am inceput. Apoi, am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa mixez pana cand spuma s-a intarit, ca pentru bezea.
  2. In continuare am pus restul de zahar peste galbenusuri si am mixat pana si-au dublat volumul si au devenit o spuma ce s-a decolorat. Am turnat uleiul si pasta de vanilie, apoi am adaugat laptele. Am incorporat spuma de albusuri treptat amestecand usor cu un tel, de jos in sus.
  3. La final am pus faina si praful de copt.
  4. Am scos 150 g aluat. Intr-un bol am amestecat aceasta cantitate de aluat cu pudra de cacao si 50 ml lapte. Am pus in tava jumatate din aluatul simplu. Peste acesta am pus aluatul cu cacao trasand niste dungi de-a lungul tavii. La final am amestecat cu un cutit cele doua tipuri de aluat pentru a crea efectul de marmorat.
  5. Am acoperit cu restul de aluat simplu, astfel incat partea marmorata sa nu se vada. Capsunile le-am taiat pe jumatate, pe lungimea fructului. Partea taiata am dat-o prin faina apoi am pus-o peste aluat. Am procedat astfel pana am terminat fructele. Am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minuteTimpul de coacere este diferit in functie de puterea cuptorului din dotare. Vei sti ca este gata cand trece testul cu scobitoarea. Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca pe un gratar apoi am taiat-o in cuburi si am pudrat-o cu zahar.