Placinta greceasca cu lapte condensat si visine
Placinta greceasca cu lapte condensat si visine - Desert cremos si delicios ce cucereste pe oricine il incearca.
Placinat cu lapte condensat si visine este un desert simplu, dar rafinat, perfect pentru zilele in care iti doresti ceva dulce si usor de facut.
Combinatia dulce acrisoara te face sa iti doresti portie dubla.
Este o placinta potrivita pentru desertul zilnic, dar si pentru ocazii speciale.
Placinta cu lapte condensat si visine este un preparat versatil si spectaculos.
De ce sa alegi o placinta greceasca cu lapte condensat si visine
Iti las cateva motive:
- In primul rand pentru gustul dulce -acrisor pe care il obtii la final. Este foarte placut.
- Nu folosesti o cantitate mare de zahar, laptele condensat fiind deja indulcit
- Acesta asigura cremozitate si textura fina, in timp ce foila de placinta vin cu textura crocanta.
Despre fructe
- Visinele adauga desertului contrastul de care este nevoie, reducand senzatia de dulce excesiv.
- Poti folosi atat visine proaspete, cat si congelate
- Daca nu ai visine poti folosi zmeura, mure sau afine
Cum sa servesti placinta greceasca cu lapte condensat si visine
- O poti savura calda, pentru o textura mai moale si mai cremoasa.
- Este perfecta si dupa ce sta cateva ore la frigider, devenind un desert mai racoritor
- Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar
- Langa aceasta poti avea o cupa de inghetata, cafea sau ceai.
Sfaturi
- Alege visine proaspete coapte cu gust dulceag
- Laptele condensat trebuie sa fie cel din doza metalica, nu din cel pentru cafea - are gramaj de 397g. Atentie: sa nu fie lapte evaporat
- Lasi foile de placinta sa se rumeneasca bine inainte sa adaugi fructele si crema
In concluzie, placinta cu lapte condensat si visine este alegerea perfecta pentru cine isi doreste un desert echilibrat din punct de vedere al gustului.
Daca ai nevoie de mai multa inspiratie iti las mai multe retete:
- Portokalopita
- Placinta cu smochine si branza brie
- Soufra cu capsuni
- Placinta strudel cu mere
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube
Porții:
8
porție(i)
Timp de pregătire:
15
mins
Timp de coacere:
45
mins
Timp total:
60
mins
Ingrediente
-
1
pachet foi de placinta
-
4
oua mari (XL) sau 5 medii
-
1
vfcutit
sare
-
300
ml
lapte condensat indulcit
-
200
ml
smantana pentru frisca
-
60
g
zahar pudra
-
120
g
unt topit si racit
-
250
g
visine fara samburi
Instructions
-
Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C, apoi am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. In continuare am uns foile cu unt. Am avut cate doua foi suprapuse pe care le-am uns. Cu ajutorul pensulei am uns si forma cu diametrul de 24 cm.
-
Foile unse au fost stranse ca pe un acordeon (evantai). Le-am pus in forma realizand o forma de spirala, dar le poti lasa si drepte. Am continuat sa ung foile si sa le pun in forma construind spirala in jurul primei bucati. Am mutat forma in cuptor si le-am lasat sa se rumeneasca pentru aproximativ 20-25 minute. Timpul depinde de puterea cuptorului. In acest timp am pregatit crema. Intr-un bol am amestecat ouale cu putina sare, smanta pentru frisca, laptele condensat si zahar pudra. Apoi am spalat si am indeparat samburii visinelor. Poti folosi visine din borcan sau congelate (bine scurse dupa decongelare).
-
Am scos foile rumenite din cuptor si am aranjat fructele printre acestea.
-
Apoi am turnat crema si am reintrodus placinta la cuptor. Va fi gata cand crema nu va mai fi moale (20-30 minute). Cand o scoti din cuptor va fi mai inalta, dar dupa racire scade putin. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am feliat-o. A iesit o minunatie!