Briose cu capsuni, pufoase si delicioase

Briose cu capsuni, pufoase si delicioase, perfecte pentru orice moment dulce.

Reteta de briose cu capsuni se face simplu si usor, fara ingrediente speciale sau etape complicate. Sunt desertul ideal pentru zilele cand iti doresti ceva bun, rapid. cu gust proaspat si bun. Vor aduce bucurie copiilor sau familiei, dar si prietenelor, langa o ceasca de cafea. Cand vine vorba de deserturi simple, de inceput de vara, reteta de briose cu capsuni va fi prima pe lista. Sunt moi si pufoase, aromate si delicioase. Sunt versatile: se pot servi simple, pudrate cu zahar, cu un mot de frisca sau glazura de ciocolata. Pot fi o idee buna pentru picnicuri, gustarea copiilor, pachetel de scoala sau la birou. Briose cu capsuni B

Sfaturi:

  1. Nu mixati excesiv, caci aluatul nu va mai pufos, ci dens
  2. Folositi un cantar si respectati cantitatile indicate
  3. Imparte aluatul in formele de briose folosind o lingura de inghetata sau una obisnuita
  4. Formele pentru briose se umplu doar pe 3/4.
  5. Nu lasi briosele sa se raceasca in forme. Le transferi pe un gratar de racire, iar daca ai folosit forme de silicon le scoti din acestea dupa 5 minute.
  6. Daca nu ai fructe proaspete poti folosi si fructe congelate

Cum pastrezi briosele?

  1. Le poti tine intr-un recipient inchis etans, la temperatura camerei, pana la trei zile.
  2. Poti sa le congelezi. Folosesti pungi speciale, ca sa nu prinda miros de la alte preparate.
  3. Cand vrei sa le consumi le lasi la temperatura camerei sa se dezghete.
Aceste briose cu capsuni sunt si frumoase. Imi place rozul capsunilor in sectiune si culoarea rosie din partea de sus a acestora. Chiar daca sunt un desert simplu, aduc culoare si veselie pe masa. Briose cu capsuni C

Daca iti plac briosele cu fructe iti las ca inspiratie cateva retete:

  1. Briose cu zmeura si ciocolata alba
  2. Cu banane, marmorate cu Nutella
  3. Briose cu afine si ricotta
  4. Cu cirese
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de briose cu capsuni, pufoase si delicioase.
Porții: 6 porție(i)
Timp de pregătire: 7 mins
Timp de coacere: 23 mins
Timp total: 30 mins
Ingrediente
  • 1 ou mediu
  • 80 g zahar
  • 1 vfcutit sare
  • 60 g unt topit si racit
  • 30 ml lapte
  • 120 g faina
  • 4 g praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 90-100 g capsuni
Instructions
  1. Pentru inceput am spalat capusnile si le-am lasat sa se ususce. Apoi am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. In continuare am preincalzit cuptorul la 180°C, apoi am mixat oul cu zahar si un varf cutit de sare.
  2. Am turnat untul topit si racit si laptele si am amestecat putin.
  3. In continuare am incorportat faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie.
  4. Dupa ce am omogenizat compozitia am adaugat trei sferturi din capsunile taiate in cuburi.
  5. Am impartit aluatul in formele de briose si am aranjat peste fiecare briosa retul de cuburi de capsuni. Le-am copt pana au trecut testul cu scobitoarea. Timpul de coacere este orientativ, caci fiecare cuptor are putrere diferita. La mine s-aui copt in 25 minute.
  6. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am mancat cu pofta.