Creveti in sos de unt cu usturoi

Creveti in sos de unt cu usturoi - reteta rafinata si un pairing exceptional. Rapid, gustos si memorabil.

Este una din retele mele preferate. Se face foarte usor, in timp scurt. Chiar si incepatorii in ale gatitului se vor descurca sa pregateasca acesti creveti.

De ce sa alegi crevetii in sos de unt cu usturoi?

Sunt mai mult decat o reteta simpla. Sunt o alegere inspirata pentru cei care isi doresc un echoilibru intre simplitate, gust bun si rafinament. Iti las cateva motive pentru care acest preparat va deveni rapid preferatul tau:

     1. Rapid si usor de preparat

Se gatesc in cateva minute, cu ingrediente simple si destul de accesibile. Este reteta perfecta pentru o cina rapida, cand vrei ceva gustos far asa stai mult timp in bucatarie.

      2. Gust bun si arome minunate

Untul topit si aroma usturoiul dau sosului tot ce poate fi mai bun. Fiecare imbucatura se transforma intr-o explozie de arome.

     3. Un preparat simplu, potrivit si pentru mese festive

Desi se gateste rapid, il poti servi la o cina romantica, intalniri cu prietenii sau mese festive. Creveti in sos de unt cu usturoi B

Ce face pairingul atat de special?

Atunci cand alegi sa savurezi creveti in sos de unt cu usturoi, alegerea vinului poate transforma o masa obisnuita intr-o experienta memorabila. Grand Reserve Cabernet Sauvignon Rose de la Beciul Domnesc este exact vinul care aduce "ceva in plus" - rafinament, echilibru si un fel de dialof intre farfurie si pahar. Este un vin proaspăt și reconfortant, cu note subtile de fragi și afine, echilibrate de note citrice de grapefruit roz și tușe delicate de flori de primăvară.

Cu ce servesti crevetii in sos de unt cu usturoi?

Pot fi mancati simpli, cu paine prajita, pe post de aperitiv sau gustare. Daca vrei ii poti manca cu o serie de garnituri alaturi: de la orez basmati la paste sau legume trase la tigaie. Indiferent de alegerea ta, un pahar de vin rece de Grand Reserve Cabernet Sauvignon Rose de la Beciul Domnesc aduce echilibru si rafinament, transformand orice masa intr-un moment special. Temperatura ideala, pentru a te bucura de gustul si aromele vinului, este de 9-11°C. Creveti in sos de unt cu usturoi C

Beneficiile consumului de creveti

Pe langa gustul deosebit crevetii sunt o alegere buna si din punct de vedere nutritional.
  1. Sunt o sursa bogata de proteine slabe, de inalta calitate
  2. Au continut redus de grasimi si calorii
  3. Sunt o sursa buna de vitamina B12, zinc, fosfor si Omega 3.
  4. Au proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Daca vrei mai multe idei de retete cu creveti las aici cateva sugestii

  1. Creveti Saganaki
  2. Spaghete negre cu creveti
  3. Creveti in sos cremos cu orzo
Acestea fiind spuse te las sa descoperi pentru inceput reteta in format video. Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.
Porții: 2 porție(i)
Timp de pregătire: 10 mins
Timp de coacere: 5 mins
Timp total: 15 mins
Ingrediente
  • 450 g creveti curatati
  • 1 ardei iute
  • 1/4 legatura patrunjel verde
  • 150 ml vin Grand Reserve Cabernet Sauvignon Rose de la Beciul Domnesc
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 60 g unt - 80% grasime
  • 40 ml ulei masline
  • 2 catei usturoi mari
Instructions
  1. Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele. Am taiat un ardei iute in jumatate, apoi l-am feliat subtire. In continuare am tocat frunzele de patrunjel.
  2. Am ales un vin deosebit pentru aceasta reteta. Aromele vinului Grand Reserve Cabernet Sauvignon Rose de la Beciul Domnesc completează în mod ideal acest preparat. Mi se pare combinatia perfecta.
  3. Am dat si doi catei mari de usturoi prin presa. In continuare am incins uleiul de masline si am adaugat jumatate din cantitatea de unt. Cand untul s-a topit am adaugat usturoiul si jumatate din ardeiul iute tocat. Daca vrei un preparat foarte picant poti sa pui tot ardeiul.
  4. Dupa 30 secunde am adaugat crevetii. Am folosit creveti gata curatati. Am avut grija sa nu fie suprapusi, ca sa fie gatiti uniform. Dupa aproximativ 2 minute i-am intors si am turnat vinul.
  5. Am presarat sare si piper. Apoi, am pus putina boia afumata si restul de unt.
  6. Dupa aproximativ 2 minute am presarat patrunjel verde si am mali lasat cateva secunde pe foc. Am luat de pe foc, i-am impartit in farfurii si i-am servit cu un pahar de Grand Reserve Cabernet Sauvignon Rose.