Cornulete semiluna cu ciocolata

Cornulete semiluna cu ciocolata, reteta de fursecuri fragede si delicioase

Aceste cornulete semiluna cu ciocolata sunt atat de bune si fragede ca se topesc in gura. Se vor termina rapid. Sunt un desert elegant si rafinat, perfect pentru orice ocazie sau pentru momentele de rasfat al celor dragi. Au un farmec deosebit datorita formei de semiluna si al gustului de ciocolata. Fie ca alegi ciocolata neagra sau cu lapte, alaturi de ciocolata alba, aceste cornulete semiluna cu ciocolata iti ofera o experienta gustativa unica. In plus, textura frageda si aroma acestora fac ca aceste fursecuri sa treaca in topul preferintelor tale. Aceste cornulete sunt versatile. Daca nu ai migdale le poti inlocui cu alune de padure sau nuca. In cazul in care le pregatesti pentru sarbatorile de iarna poti adauga o aroma subtila de scortisoara. Daca vrei un gust mai intens poti folosi esenta de cafea sau esenta de rom in locului extractului natural de vanilie. cornulete semiluna cu ciocolata B

Alte retete de cornulete in forma de semiluna:

  1. Cu vanilie
  2. Cu nuca
  3. De post, cu aluat cu bors

Sfaturi:

  1. Folosesti faina 000 pentru a obtine textura frageda si fina. Daca aluatul pare prea moale se va intari dupa ce sta la rece. Nu adauga faina!
  2. Untul trebuie sa fie moale cand pregatesti aluatul. Folosesti doar unt gras, minim 80% grasime.
  3. Adaugi arome in functie de gust.
  4. In cazul in care vrei sa le schimbi aspecul, astfel incat sa para mereu alta reteta, le poti imbraca complet in ciocolata. Presari fistic, nuca macinata sau decoruri din zahar.
  5. Folosesti orice tip de ciocolata iti place pentru decor.
  6. Daca vrei sa renunti la ciocolata le tavalesti prin zahar pudra imediat cum le scoti din cuptor.
Daca iti plac deserturile cu textura frageda, atunci aceste cornulete semiluna cu ciocolata sunt alegerea perfecta. Sunt convinsa ca le vei face de cate ori vei avea ocazia. Cornulete semiluna cu ciocolata c Te las acum sa decoperi cum sa le faci si sa le transformi in vedete pe platourile de prajituri pentru sarbatori. Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube
Porții: 54 porție(i)
Timp de pregătire: 20 mins
Timp de coacere: 15 mins
Timp total: 35 mins
Ingrediente
  • 150 g unt 80% grasime
  • 70 g zahar tos fin
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri de oua de marime medie
  • 1 lingura extract natural vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa portocala
  • 120 g faina 000
  • 20 g pudra de cacao
  • 30 g amidon
  • 70 g migdale macinate fin
  • Pentru decor
  • 50 g ciocolata neagra
  • 60 g ciocolata alba
  • 2 lingura lapte
  • 2 lingurita ulei
Notă rețetă

Cornuletele nu au nevoie de praf de copt sau bicarbonat. Ele trebuie sa fie fragede, nu pufoase! Raman proaspete si delicioase pana la 5-6 zile daca le patrezi intr-o cutie care se inchide etans. In cazul in care vrei sa faci aluatul din timp si sa il pregatesti peste o saptamana sau o luna, il poti congela, apoi il lasi sa se dezghete la temperatura camerei.