Coaste de porc glazurate

Coaste de porc glazurate

Secretul acestor coaste de porc fragede si delicioase sta in coacerea lor la o temperatura mica, un timp mai indelungat. Sunt perfecte! Carnea cade de pe os, iar glazura este dulce si aromata. 90% din timpul de pregatire este alocat coacerii, asa ca poti ca in acest timp sa faci orice vei dori. Un alt secret al coastelor savuroase este sa indepartati membrana de pe oase. Coaste de porc glazurate B Daca vrei sa vezi cum am pregatit coaste de porc fragede si lipicioase iti las reteta aici.

Cu ce vin pot fi asociate coastele de porc glazurate?

Am ales sa le servesc cu un pahar de Merlot demisec de la Beciul Domnesc. Are nuante fructate de zmeura, coacaze negre si cirese. Se recomanda a fi asociat cu branzeturi, carne rosie, vanat. Temperatura ideala pentru a fi servit este de 16-18°C. Va invit sa pregatiti si voi aceasta reteta si sa o asociati cu vinul propus de mine. Mi se pare o combinatie perfecta.   Coaste de porc glazurate C Daca iti raman coaste de porc glazurate le poti pastra in frigider pana la 7 zile. Le reincalzesti in cuptor sau la microunde.

Ce garnitura este potrivita?

Merg de minune cu cartofi prajiti, cartofi la cuptor, piure de cartofi, paste. Nu uita sa pui langa ele si o salata de varza sau orice salata iti place. Pentru inceput poti urmari reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise.
Porții: 4 porție(i)
Timp de pregătire: 10 mins
Timp de coacere: 150 mins
Timp total: 160 mins
Ingrediente
  • 1.2 kg coaste de porc
  • 8 g chimion
  • 10 g boia dulce
  • 5 g ceapa granulata
  • 2 g piper proaspat macinat
  • 5 g sare
  • 6 g pudra de usturoi
  • Pentru glazura
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel mare de usturoi
  • 10 g boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 10 g zahar brun
  • 1 lingurita mustar
  • 20 ml otet de mere
  • 90 g miere de albine
  • 250 ml passata de rosii
Instructions
  1. Pentru inceput am pregatit o marinata uscata. Am amestecat intr-un bol chimion, boia dulce, ceapa granulata, piper, sare si pudra de usturoi.
  2. Am indepartat membrana subtire care acopera oasele. Puteti sa o desprindeti la inceput cu un cutit.
  3. Am acoperit coasele pe amble parti cu condimente si le-am lasat timp de o ora.
  4. Costele au fost invelite si sigilate.
  5. Le-am copt timp de 90 minute in cuptorul preincalzit la 170°C.
  6. In acest timp am pregatit glazura. Am tocat o ceapa marunt. Intr-o cratita am incins uleiul, apoi am calit ceapa pana s-a inmuiat. Am adaugat un catel mare de usturoi dat prin presa. Peste aceasta am pus boia dulce, boia iute si zahar brun. Am adaugat mustar, otet de mere, miere de albine. La final am adaugat pasatta de rosii. Am lasat la foc mic in jur de 5 minute, apoi am pasat sosul.
  7. Dupa 90 minute am scos coastele din cuptor si am indepartat folia. Am continuat sa gatesc inca 30 minute.
  8. Apoi am uns costele cu glazura si le-am pus la cuptor pentru alte 10 minute.
  9. Am repetat operatiune cu ungere si coacere 10 minute de inca doua ori.