Piure de urzici cu suc de rosii

19 martie 2013Diva in Bucatarie

Piure de urzici cu suc de rosii. Calim ceapa tocata foarte marunt in ulei, adaugam urzicile si le calim putin.

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

800 g urzici tinere – dupa ce au fost curatate
1 lingura rasa faina
2 linguri ulei
1/2 ceapa mica
5 catei mari de usturoi pisati
100 ml suc de rosii
sare
piper proaspat macinat

Pentru servit:
hrean ras sau ochiuri romanesti

PREPARARE:

Curatam urzicile si alegem doar frunzele tinere. Le spalam bine intr-un vas cu apa, apoi schimbam apa si clatim la final sub jet de apa, pentru a nu ramane pamant, nisip sau alte impuritati.

piure-de-urzici-cu-suc-de-rosii-1

Punem urzicile sa fiarba intr-o oala cu apa clocotita putin sarata. Cand acestea s-au fiert le strecuram si le tocam sau le dam prin masina de tocat – pastram apa in care au fiert.
Calim ceapa tocata foarte marunt in ulei, adaugam urzicile si le calim putin.

piure-de-urzici-cu-suc-de-rosii-2

Dizolvam faina 100 ml suc de rosii. Punem sucul peste piure, putin piper proaspat macinat si 350 ml zeama in care au fiert urzicile.

piure-de-urzici-cu-suc-de-rosii-3

Lasam la foc mic-mediu si amestecam cat de des putem, pana incepe sa se ingroase compozitia si obtinem un piure. Cand da semne ca se ingroasa adaugam cateii de usturoi pisati si sare si amestecam continuu pana se ingroasa pireul. Gustam pireul si adaugam inca 1 catel usturoi pisat daca este nevoie.

piure-de-urzici-cu-suc-de-rosii-4

Servim pireul de urzici cu suc de rosii cald, cu hrean ras sau un ou romanesc.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *