Paste gratinate cu perisoare de curcan

4 februarie 2013Diva in Bucatarie

Paste gratinate cu perisoare de curcan. (24 bucati cu diametrul de 3-4 cm – adica dublu de cat aveam nevoie, restul le-am pregatit cu sos).

Una din retetele ideale pentru copii, dar si pentru cei care doresc sa manance mai sanatos. Carnea de curcan este recomandata pentru continutul scazut de grasimi, dar este bogata in fier, zinc si magneziu si este in acelasi timp o sursa bogata in proteine.

INGREDIENTE:

250 g paste tip penne
80 g cascaval taiat cubulete
30 g unt
3 linguri pesmet

Pentru perisoare:
(24 bucati cu diametrul de 3-4 cm – adica dublu de cat aveam nevoie, restul le-am pregatit cu sos).

300 g carne curcan tocata
1 ceapa medie
25 g orez fiert
1 ou
1 felie paine ( in jur de 20 g)
2-3 fire patrunjel
sare
piper
2 linguri faina

Pentru sos:
1 lingura ulei
2 felii bacon
1 ceapa mica
1 crenguta rozmarin
1 lingurita faina
100 ml lapte
200 g smantana
sare
piper
1 praf nucsoara
1/2 legatura marar

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.

paste-gratinate-cu-perisoare-de-curcan-1

Modelam intre palmele umezite bilute de carne pe care le vom tavali prin faina. Le punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute.

paste-gratinate-cu-perisoare-de-curcan-2

In acest interval de timp incepem sa pregatim sosul si punem apa la fiert pentru paste. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi adaugam baconul tocat cubulete (sau felii intregi pe care le tocam dupa ce s-au prajit) si o crenguta rozmarin. Punem pastele la fiert.

paste-gratinate-cu-perisoare-de-curcan-3

Cand s-a rumenit baconul scoatem rozmarinul si calim faina. Stingem cu lapte, adaugam smantana. sare, piper, un praf de nucsoara si fierbem pana se ingroasa sosul. Luam de pe foc si adaugam mararul tocat marunt, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.

paste-gratinate-cu-perisoare-de-curcan-4

Scurgem pastele dupa ce s-au fiert si le amestecam cu sosul pregatit mai sus. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet punem pastele, condimentam cu putina sare, apoi adaugam cubuletele de cascaval si perisoarele de curcan, amestecand usor.

paste-gratinate-cu-perisoare-de-curcan-5

Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pana incep sa se rumeneasca usor.

paste-gratinate-cu-perisoare-de-curcan-6paste-gratinate-cu-perisoare-de-curcan-7

Va doresc pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *