Friptura de gaina in untura de gasca

1 iulie 2013Diva in Bucatarie

Friptura de gaina in untura de gasca. Gaina pregatita in supa poate fi o friptura delicioasa daca o pregatim cu untura de gasca… Pur si simplu foarte gustoasa!! Iar carnea… nu este tare deloc!

Gaina pregatita in supa poate fi o friptura delicioasa daca o pregatim cu untura de gasca… Pur si simplu foarte gustoasa!! Iar carnea… nu este tare deloc!

INGREDIENTE:

1 gaina
1 mar mic
1/2 lamaie
1 morcov mic
5 catei usturoi
un buchet de cimbrisor (cimbru)
4 linguri untura de gasca
1 ceasca de vin
sare
piper

PREPARARE:

Gaina fiarta intrega la supa, cat este inca calda, o vom umple cu 1/2 lamaie, 1 mar taiat in jumatate, 1 morcov taiat fasii subtiri, 2 catei de usturoi, fire de cimbrisor (cimbru), apoi ii legam picioarele.

friptura-de-gaina-in-untura-de-gasca-1

O ungem cu untura, o condimentam cu sare si piper, punem restul de usturoi taiat feliute, turnam vinul, acoprim cu o folie de staniol si dam gaina la cuptor pentru 35-40 minute acoperita, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Daca acesta scade, mai adaugam untura si vin cat este nevoie.

O servim imediat, cu o garnitura de legume si o salata!

Excelenta!!!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *