decembrie 17, 2015
Kamis Condimente va invita sa gatiti de Sarbatori cu condimentele Kamis – Viata are gust!
In aceasta perioada pregatim tot felul de bunatati pe care le vom gusta alaturi de cei dragi. Aperitive, supe sau ciorbe, sarmale, carnati, fripturi, prajituri sau cozonaci, vin fiert, cu arome de la Kamis ce ne condimenteaza placut bucatele si ne aduc bucurie in jurul mesei.
Ce trebuie sa faceti? Simplu: trimiteti la office@divainbucatarie.ro o poza cu preparatele voastre ce vor fi pregatite in aceasta perioada si reteta in care specificati doar ingredientele folosite si puteti castiga unul din cele doua premii: o tigaie Tefal cu diametrul 28 cm si una cu diametrul de 26 cm, plus condimente Kamis ce vor aduce mai multa savoare preparatelor.
Concursul se desfasoara in perioada 17 decembrie -8 ianuarie 2016. Fiecare participant poate concura cu maxim 5 retete.
Conditie importanta pentru participare: pozele trebuie sa va apartina, sa nu fie copiate de pe alte site-uri sau bloguri culinare. In data de 15 ianuarie SC KAMIS CONDIMENTE SRL va acorda premiile pentru cele mai creative si mai apetisante retete. Concursul se adreseaza persoanelor care au domiciliul pe teritoriul Romaniei. Premiile vor fi eliberate numai pe baza unui act de identitate, aflat in termenul de valabilitate. Pentru a putea livra premiile trebuie sa fie trimise datele de contact (nume, prenume, adresa si numar de telefon ) in maxim 2 zile lucratoare de la anuntarea lui pe www.divainbucatarie.ro. In cazul in care nu se respecta acest termen, organizatorii isi rezerva dreptul a acorda un nou premiu. Premiile se vor livra in termen de 7 zile lucratoare castigatorilor. Va asteptam cu drag si va dorim inspiratie!
Pozele si retetele vor fi postate in continuarea acestei postari.
Sarbatori fericite!
Multumim tuturor pentru retetele apetisante cu care ne-ati incatat si ati facut alegerea foarte grea. Castigatorii acestui concurs sunt:
Categoria fel principal: Angelica Nistor – Friptura condimentata de porc servita cu sos iute de boia si inca un fin sos de maioneza fiarta, insotite de garintura din ciuperci usturoiate si praz tras la tigaie (84)
Categoria desert: Valentina Pielaru – Tort Revelion (32)
Felicitari! Asteptam pe email adresa si numarul de telefon pentru a trimite premiile.
1. Cretu Veronica
TURTA DULCE -figurine
Crap cu sos de rosiiPentru care ne sunt necesare: un crap,o lingurita cu
busuioc,o ceapa rosie mare,cativa catei de usturoi,200 ml suc de rosii de casa,
condimente pentru peste de la KamisIngrediente:
1 kg de faina ; 300 gr zahar pudra ; 250 gr miere; 300 gr unt sau margarina; 3 oua; 2 lingurite bicarbonat de sodiu; 1 lingurita cacao; 1 lingurita nucsoara macinata Kamis; 2 lingurite scortisoara Kamis; 1 lingurita ghimbir Kamis;
Royal icing:
2 albusuri; 350 gr zahar pudra; 2 linguri amidon; 1-2 linguri zeama de lamiae; 1 lingurita esenta de lamiae
2. Daniela Andrei
Pui cu mere caramelizate
Ingrediente: Un pui ; Două linguri cu ulei ; Câţiva căţei de usturoi; 200 ml suc de roşii (făcut în casă); Sare, chilli pudră şi condimente pentru pui cu rozmarin de la Kamis
Pentru sos: 5-6 mere roşii; 4 linguri cu zahăr tos; Sucul de la o portocală mare; O lingură cu ghimbir de la Kamis; Câteva frunzuliţe de busuioc verde
3. Daniela Andrei
Tree Brownies
– 4 oua mari; 200 ml lapte (fiert); 200 gr faina alba de grau; 50 gr unt (85% grasime); 50 gr ciocolata neagra; un plic cu cacao neagra; 10 linguri cu zahar; o lingurita cu praf de copt
– dupa gust: nucsoara si scortisoara de la Kamis
Pentru glazura ne sunt necesare:
– un albus de ou; 200 gr zahar pudra; o lingura cu amidon; o lingura cu zeama de lamiae; optional: colorant alimentar verde; ornamente de zahar/ciocolata
4. Cretu Veronica
Pastrav somonat cu piure de cartofi violet
4 bucati file de pastrav somonat; sare de mare Kamis piper negru macinat Kamis; 500 gr cartofi violet; 150 ml lapte; 50 gr unt; sare de mare cu piper Kamis
5. Cretu Veronica
Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir
Ingrediente: 1 pulpa superioara de caprioara dezosata ; Sare de mare Kamispiper negru macinat Kamispiper mozaic boabe Kamisboia dulce; Kamiscimbru Kamis; 1 pahar vin rosu; 1 pahar apa
4- 5catei de usturoi taiat felii;
Sos de usturoi: 1 lingura usturoi granulat Kamis; 1/2 lingurita ghimbir Kamis; 50 ml ulei; 100 gr smantana
6. Mirela Carmen Tomescu
SARMALE CRUD VEGETARIENE (RAW VEGAN)
INGREDIENTE (pentru aprox. 25 de sarmale):– 10-15 foi de varza murata
Pentru umplutura– 150 gr hrisca cruda (necoapta)– 150 gr nuca cruda– 25 gr ceapa (am folosit rosie)– 50 gr morcov– 30 gr telina– o lingura rasa de boia de ardei dulce– ½ lingurita mix de piper (din rasnita de la Kamis)– o lingurita pudra de coriandru (boabe de coriandru de la Kamis, rasnite)– o lingura de oregano uscat (de la Kamis)– cimbru macinat, dupa gust– 2 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)– sare de ocna, in functie de cat de sarata este varza murata
Pentru sos– 5 fire de patrunjel verde– 200 gr rosii– 2 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)
7. Cristina Iuliana Pana
CORONITA CU CARNE
INGREDIENTE PENTRU BLAT: Faină albă de grâu 500 g,sare iodată 1 lingură,zahăr tos 2 linguri,drojdie uscată 2 linguri,apă 400 ml,ulei de măsline 4 linguri. Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
PENTRU UMPLUTURĂ:Carne tocată amestec vită+porc cca. 500 g,Ceapă galbenă 1 bucată,Usturoi 2 -3 căței,Ulei de măline 2 linguri,Apă 3-4 linguri,Ardei kapia ½ bucată,Tije de țelină 1 bucată, Codițe de ciuperci champignon cca. 100 g, Morcov fiert 1 bucată mare,Bacon cca 100 g,Ouă 2 bucăți, Sare iodată 20 g,Piper proaspăt măcinat Kamis, 1 g,Boia de ardei dulce Kamis, 1 g,Griș 2 linguri,
PENTRU TOPPING:Felii de cașcaval 4 bucăți, mix de semințe ( susan, in) 1 lingură.
8.Cristina Iuliana Pana
Cartofi Duchesse
INGREDIENTEpiure de cartofi cca. 850 g, (cartofi fierți cca. 700g , unt. 20 g și smântână 100 g, zdrobiți ca să se obțină piure),ouă 2 bucăți,sare iodată,piper proaspăt măcinat Kamis
9. Cristina Iuliana Pana
CIORBA DE IEPURE
INGREDIENTE: măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),ceapă galbenă 1 bucată,praz partea albă 1 bucată,pătrunjel rădăcină 1 bucată,păstârnac 1/2 bucată.țelină o felie,gulie o felie,morcov 1 bucată medie,untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați 2 linguri,leuștean verde 2-3 fire,cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,roșii tocate conservate de la SunFood 1 conservă, sare iodată,piper proaspăt măcinat Kamis ,coriandru 2 semințe,boia de ardei Kamis,foaie de dafin Kamis 1 bucată,paste pătrate mari de la Băneasa,verdeață pentru ornat
10. Cristina Iuliana Pana
PREPELITE IN FOI DE VIȚĂ
INGREDIENTE: Prepelițe curățate 4-5 bucăți cca. 1000 g, Ficat de prepeliță,Ulei de măsline, Foi de viță de vie proaspete mai mari cca. 10 bucăți, Sare iodată, Felii de bacon cca. 100 g, Vin alb demisec cca. 200 ml. Sfoară de bucătărie.
11. Cristina Iuliana Pana
FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMA DE LAMAIE
– INGREDIENTE:
– Făină albă din grâu 450 g, Unt 250 g, Zahăr tos 100 g, Ouă 2 bucăți, Sare iodată 2 g, Zahăr vanilinat Dr. Oetker 1 plic, Lapte 200 ml, Amoniac alimentar Dr. Oetker 1 plic.
– PENTRU CREMĂ:
– Lapte 500 ml, Amidon Dr. Oetker 4 linguri, Lămâie 1 bucată, Zahăr tos 200 g, Unt 250 g.
12. Maria Mihalache
Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao
Ingrediente: 400 gr zahar, 5 galbenusuri, 250 gr unt, 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata), 100 g stafide, 200 g merisoare, 6 cubulete de rahat divers colorate
4 foi de napolitana. 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom,
Pentru glazura : 150 g zahar pudra, 50 g unt, 3 linguri cacao, 5 linguri apă clocotită
13. Pungasa rogue
Toba de porc
Ingrediente: o jumatate de capatana de porc cu masa de 3,3 kg (carne grasa, carne slaba, ureche, falca); apa pentru fierberea carnii si a tobei; sare; piper negru macinat Kamis; un mat gros de porc.
14. Pungasa rogue
Lebar
Ingrediente: 1 kg ficat de porc; 300 g inima de porc; 675 g plamani de porc; 400 g carne slaba de porc; 300 g slanina cruda de porc; 300 g slanina afumata de porc; 4 cepe + 2-3 linguri ulei pentru calirea acestora; apa pentru fierberea carnii si a lebarului; sare; piper negru macinat Kamis; putin cimbru Kamis; doua mate groase, de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor).
15.Pungasa rogue
Caltabos
Ingrediente: 500 g carne de porc; 150 g orez; doua cepe; doua oua; doua linguri bulion; sare; piper negru macinat Kamis; putin cimbru Kamis; doua mate groase de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor); apa pentru fierberea caltabosului.
16. Pungasa rogue
Pachetele cu gutui si mere
Ingrediente: Aluat de foietaj: 200 ml apa rece; 200 ml ulei; un praf de sare; un cub de drojdie proaspata (50 g); faina cat cuprinde (500 g).
– In plus pentru aluat: 3 linguri cu varf de faina; 125 ml ulei; ulei pentru uns masa de lucru.
– Umplutura: 720 g gutui curatate de coaja si seminte; 390 g mere curatate de coaja si seminte; 250 g zahar (sau dupa gust); o lingurita de pudra de ghimbir Kamis; zahar pudra pentru ornat.
17. Pungasa rogue
Turta dulce
– Aluat: 190 g zahar pudra; 125 ml apa; o lingurita de scortisoara Kamis; o lingurita de ghimbir Kamis; 500 g faina; un varf de cutit de bicarbonat de sodiu; un ou + un galbenus; 50 g unt moale.
– Glazura: un albus;un praf de sare; 100 g zahar; doua linguri cu apa fierbinte.
18. Maria Mihalache
Pulpe de pui umplute,in foietaj
Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita, 1 foaie aluat foietaj Bella, susan, oregano, ulei de masline, 1 ardei gras rosu, 3 linguri de cascaval ras, 1 ou, sare, piper Kamis
19. Maria Mihalache
Turta dulce glazurata
Ingrediente: 500 g faina, 400 g zahar, 100 g miere, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 500 ml lapte, 75 g Rama mit Butter, 1 varf cutit sare, 2 plicuri zahar vanilat, 2 lingurite rase coaja de portocala
zeama de la o portocala, 2 lingurite scortisoara Kamis,
Pentru uns forma: ulei, faina
Pentru glazura: 160 g ciocolata alba, 160 g ciocolata amaruie, zahar pudra pentru pudrat
20. Maria Mihalache
Cozonac Rosenkrantz
Ingrediente: 400 g faina, 2 oua, 1 fiola esenta de rom, coaja rasa de la o portocala, 110 ml lapte, 25 g drojdie, 3 linguri zahar pentru lapte, 130 g unt, un praf sare, 6 linguri zahar pentru unt
10-12 linguri zahar pentru caramel,
Pentru umplutura: nuca tocata, stafide, rahat,dupa preferinte, 1 lingurita scortisoara Kamis
21. Maria Mihalache
Ceafa de porc in foietaj
Ingrediente : o bucata ceafa de porc 1,5/2 kg, 400 g foietaj, 250 g kaizer, 2 cepe, unt cat nuca, 2 oua, 1 pahar vin alb sec, 50 ml lapte , 1 legatura patrunjel, boia dulce/iute(dupa preferinte)
coriandru, susan, sare, piper Kamis
22. GOSPODARIU DANIELA
Sushi cu legume
Ingrediente: orez ; legume(morcov,pastai,mazare,porumb); otet; zahar; apa; sare de mare cu plante aromatice Kamis; piper negru Kamis; sos de soia;
23. GOSPODARIU DANIELA
Eclere false cu ciocolata
Ingrediente: Piscoturi de sampanie (40 buc); 1 ciocolată cu lapte; 500 ml lapte; 3 galbenusuri; 3 linguri de zahar; 50 g amidon de porumb; 1 plic zahar vanilat; esenta de vanilie
24. Ursan Anisoara
– 4 kg din diferitele parti ale porcului ce se folosesc in mod special la racituri, pentru a se gelatina: urechile, picioarele, ciolan (cu soric).
– 1 kg pulpa de porc cu os (pentru ca trebuie sa fie si carne nu?! 🙂 )
– apa pentru fiert (in functie de vasul in care o fierbeti, de preferat intr-o oala inalta, dar si de cantitatea de carne folosita, trei sferturi din vas)
– o jumatate de kilogram de usturoi (desi ar fi mers putin mai mult)
– 3-4 linguri cu sare de bucatarie (sau dupa gust)
– cativa morcovi
– optional: un praf de piper si cateva foi de dafin Kamis
41. Toncean Sidonia
Fazan cu sos vanatoresc
Fazanul si zarzavatul fiert in supa, 200 ml supa fazan, 2 linguri zahar, 4-5 cuisoare, 1 lingura mustar frantuzesc Kamis, 1-2 linguri faina, 2 linguri smantana, sare, piper Kamis, zeama de lamiae
42. Toncean Sidonia
Salata Advent
Cantitatile sunt in functie de cata salata doriti sa faceti: 1 piept fiert de fazan, muschi tiganesc, cartofi fierti, morcovi fierti( din supa de fazan), oua fierte, 3 felii cascaval feliat, castraveti murati
gogosar murat, ciupercute mici fierte, ardei gras rosu, rodie, salata verde creata, sare de mare iodata Kamis, 2 linguri maioneza( facuta in casa), ceapa verde
43. Toncean Sidonia
Sarmalute in varza rosie
Avem nevoie de: 1 varza rosie, 150 g orez, 1 kg carne tocata , 1 ceapa, marar , cimbru Kamis, 1/2 l bulion facut in casa, 150 g bacon( afumatura), sare, piper
44. Sidonia Toncean
Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi
Avem NEVOIE de : 1,5 kg carne porc, sare, piper kamis
– pentru umplutura:200 g ficatei de pui, 200 g carne tocata, 1 legatura ceapa verde, ardei gras colorat, 150 g ciupercute fierte, 1-2 oua, amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub, sare de mare iodata Kamis, salvie, patrunjel verde, 2 linguri ulei, 200 ml vin alb
– pentru garnitura:Cantitati in functie de cata garnitura doriti sa faceti:varza proaspata, cartofi, usturoi, ceapa, smantana, marar verde, patrunjel verde, sare de mare iodata Kamis, piper Kamis
45. INA NICULESCU
BISCUITI FRAGEZI CU UNT SI PORTOCALA
Ingrediente: 100 g de unt la temperatura camerei, 200 g de faina, 80 g de zahar pudra, un ou rece, coaja rasa de la o portocala, o lingurita cu extract de vanilie, sare, 3-4 linguri cu faina suplimentar si pentru modelat biscuitii, 70 g de ciocolata neagra pentru ornat, bombonele sau alte decoratiuni
46. INA NICULESCU
MUSCHIULET DE PORC IMPLETIT
Ingrediente: o bucata de muschiulet de porc de pe care am indepartat toate pielitele si grasimea, 2 linguri cu miere, 50 g de unt, 2 linguri cu ulei, zeama stoarsa de la o lamiae, coaja rasa de la o lamiae, o lingurita cu cimbru uscat Kamis, cateva boabe de piper rosu, cativa fulgi de chilli, o lingurita cu boia de ardei dulce, sare, piper proaspat macinat
47. INA NICULESCU
PIEPT DE CURCAN UMPLUT INVELIT IN BACON
Ingrediente: 700-800 g de piept de curcan fara os si piele, dintr-o singura bucata, 200 g de bacon feliat, o gutuie mare, spalata, o ceapa rosie mica, curatata si spalata , 2 linguri cu pesmet, un cub de unt (25-30 g), 2 linguri cu ulei, 4-5 catei mici de usturoi, curatati si spalati, o lingurita cu frunze de rozmarin, spalate, o lingurita cu cimbru uscat Kamis, sare, piper proaspat macinat, 100 ml de apa sau supa de pui
48. INA NICULESCU
SOMON IN CRUSTA CROCANTA DE ALUNE LA CUPTOR
Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele, bine sterse cu hartie absorbanta, 200 g de alune maruntite, 2 linguri cu ulei de masline, sare, piper proaspat macinat Kamis
49. INA NICULESCU
TURTA DULCE GLAZURATA
Ingrediente: 330 g de faina, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, 50 g de unt topit si racit, un ou, 150 g de faina, 260 g de zahar, 125 ml de apa clocotita, coaja rasa de la o portocala (sau lamaie), un varf de lingurita cu nucsoara rasa Kamis, un varf de lingurita cu praf de ghimbir Kamis, o jumatate de lingurita cu scortisoara, 100 g de zahar pudra, un albus, 2 linguri cu apa fierbinte, sare, 2 linguri cu faina
50. Iancu Lubita
Ingrediente:
pentru fursecuri: 120 g unt, 120 g zahar, 1 galbenus de ou + 1 ou mic, ½ fiola esenta de vanilie, 1/2 pachet praf de copt, 250 g faina, 1 praf de sare, 30 g nuca de cocos.
Pentru decor: 150 g ciocolata alba, 40 g fulgi de cocos, 40 g bombonele colorate
64. Lia Maria Grozi
Supa de chimen
1,5 litri apa, 2 lingurite de chimen kamis, 3 cuburi concentrat de legume, 1 lingura faina, 2 linguri ulei, sare, piper – Pt.servit crutoane de paine, patrunjel proaspat
65. Lia Maria Grozi
Jeleu de morcovi
500g morcovi, 500g zahar, 100ml apa, 1 fiola esenta vanilie, ½ lingurita praf de portocala, 30g gelatina, 50g fulgi de cocos
66. Lia Maria Grozi
Pui dulce-acrisor
700 gr pulpe inferioare de pui, 1 ceapa mica, 6 catei mari de usturoi, 150 ml vin alb sec, 300 ml suc de portocale, 1/4 lingurita chimion macina,t 1 varf cutit scortisoara macinata, 1 varf cutit cuisoare macinate, 1/4 varf cutit fulgi chilli, sare, tarhon proaspat tocat- pentru decor
67. Lia Maria Grozi
Tarta cu dovlecel si branza sarata
Aluat: 250g faina 75 g branza sarata (de bivolita am folosit eu) 100g unt 2 galbenusuri 2 linguri apa foarte rece (din frigider) 4 crengute mici, de cimbru 4 fire, frunze de patrunjel Piper Umplutura: 100g branza sarata (de bivolita ) 1 lingura smantana pt gatit 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 crengute (mici) rozmarin Cateva frunze de menta Deasupra : 350g dovlecel tanar/crud
68. Lia Maria Grozi
Muschiulet de porc, umplut
2 bucati muschiulet de porc 500 g carne tocata 300 g bacon feliat 1 ou sare piper 4 catei de usturoi 1 lingurita boia de ardei
69. Mihaela Negrescu
Hummus
Ingrediente: 250 gr.de naut fiert, 2 lingurite de tahini, 1 catel de usturoi, suc de la o lamiae, ulei de masline, sare, boia
70. Mihaela Negrescu
Clatite banatene fara suprafata de albusuri
Ingrediente pentru clatite: 300 gr. de faina,300 ml. lapte, 150 ml de apa minerala, 3 oua, o lingura de ulei, sare, 2 linguri de zahar,
Ingrediente umplutura: 250 gr. branza de vaci, 1 ou, 1 lingura zahar,
Ingrediente sos: 200 ml smantana sau iaurt grecesc, 3 oua, 2 linguri de zahar, sau 1 plic de zahar vanilat,
71. Mihaela Negrescu
Placintele din lavas cu branza
2 foi de lavas, 500 gr de branza de vaci, 2-3 oua, 100 gr.unt
72. Mihaela Negrescu
Ardei umpluti cu orez si piept de pui
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 grame piept de pui, 1.5 kg ardei sau aproximativ, 15 buc.ardei, 250 gr.orez, 50 grame unt, 2 linguri ulei, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 500 gr.sos de rosii, sare si piper
73. Mihaela Negrescu
Mancare de hrisca
Ingrediente: 500 gr.carne de vitel de lapte, 1 morcov, o ceapa, 8 linguri sos de rosii, un pahar de hrisca (200 gr), 3 pahare de apa, sare, boia
74. Neli Robi
Tort diplomat
Ingrediente: 500 ml lapte , 500 frisca lichida , conserva ananas , 200 g zahar , 5 galbenusuri , 2 linguri faina ,20g gelatina , 1 es. lamaie , 3 portocale ,3 kiwi ,blat
75. Neli Robi
Tort cu mascarpone si frisca
Ingrediente: 500g mascarpone , 500ml frisca lichida , 200g zahar pudra . vanilie , 400 capsuni , 400 zmeura , 4 lg zahar ,50 ml sirop zmeura , 250ml apa , blat
76. Robi Neli
Platou cu fripturi
Friptura mixta: ceafa de porc, copanele de pui, carnaciori de casa,aripioare, condimente kamis.
Frigarui din piept de pui cu ciupercute, ardei gras. ceapa, kaizer , condimente kamis.
77. Mirela Carmen Tomescu
TABOULEH, CU SEMINTE DE QUINOA (FARA GLUTEN)
INGREDIENTE: – 25 gr seminte de quinoa alba -25 gr seminte de quinoa rosie -o ceapa rosie – 5 rosii cherry -½ lingurita de pudra de coriandru (am folosit seminte de la Kamis, rasnite) -¼ lingurita de pudra de anason (am folosit seminte de la Kamis, rasnite) – un praf de piper (am folosit rasnita mix, de la Kamis) -2 linguri de ulei de masline, presat la rece -o legatura de patrunjel verde -sare de ocna, dupa gust
78. Mirela Carmen Tomescu
CIORBA DE CARTOFI MOV, CU ROZMARIN
– o ceapa -2 morcovi -o telina -2 ardei grasi (am folosit conservati sanatos, cu sare) -500 gr cartofi mov (violet) -2 foi de dafin (am folosit de la Kamis) -½ lingurita seminte de coriandru (am folosit de la Kamis) -½ lingurita mix de piper (am folosit rasnita de la Kamis) -3 crengute de rozmarin verde -suc de lamaie, dupa gust -sare de ocna, dupa gust
79. Mirela Carmen Tomescu
MREANA SI TELINA LA CAPAC, CU MASLINE SI ROZMARIN
INGREDIENTE: – 2-3 mrene -2 foi de dafin (am folosit de la Kamis) -o radacina de telina mica -½ lingurita de piper (am folosit din rasnita mix de piper de la Kamis) -150 gr masline naturale -o lamaie -2-3 crengute de rozmarin -o lingura de ulei de masline, presat la rece – sare de ocna, dupa gust
80. Mirela Carmen Tomescu
KAKI (PERSIMONA), CU GUTUIE SI SCORTISOARA
INGREDIENTE: – un fruct de kaki hachiya -o gutuie -¼ lingurita de pudra de scortisoara (am folosit de la Kamis)
81. Isabela Dobrin
Turta dulce pentru brad
Ingrediente: faina, miere, unt, zahar brun, lapte, bicarbonate de sodiu, sare, scortioara Kamis, ghimbir macinat kamis, cardamom macinat, cuisoare macinate.
82. Angelica Nistor
Placintele pescarului sau un deliciu format din cruste de aluat fraged cu umplutura cremoasa de pastrav, somon si creveti acoperite cu un pufos piure de cartofi si mar, totul flambat cu coniac.
Perfect pentru orice ocazie, sau, daca doriti sa va impresionati musafirii acesta este antreul ideal.
Ingrediente:
Crustele de aluat fraged:
-250 gr. faina
-125 gr. unt rece
-o piscatura de sare
-apa foarte rece
-Umplutura plăcintelor:
-1 ceapa potrivita, sau 4 şalote
-1 morcov
-1 tija de țelină
-ulei de măsline
-50 gr. mazare
-1 cana apa
-50 gr. porumb boabe
-200 gr. file de păstrăv
-200 gr. file de somon
-100 gr. creveti decorticati
-sare de mare
-piper Kamis
-1 linguriță de muștar Dijon
-3 rondele de ardei chilli
-3 linguri crema se brânză cu verdeturi
-100 ml. smântână grasa
-1 lingura de faina
-zeama de la o lamaie
-20 ml. vin alb
-o mana tije de chives
Piureul de cartofi și mere:
-800 gr. cartofi fainosi
-2 mere
-puțin lapte cald
-1 galbenus de ou
-sare de mare
-piper boabe măcinat grosier Kamis
-1 cub unt
Pentru flambat:
-80 ml. coniac
Decor:
-rondele de lamaie uscate
-crengute de cimbru
Apoi o ciorba…
83. Angelica Nistor
Crema fina de mazare cu file de pastrav afumat
Ingrediente:
Pentru chifle:
-10 gr. drojdie
-560 gr. faina
-10 gr. sare de mare
-20 ml. ulei de măsline
-1 lingurita de zahar
Pentru crema fina de mazăre :
-1 cub de unt
-3 linguri ulei de măsline
-1 ceapa potrivita
-1 cățel de usturoi
-500 gr. de mazare boabe
-4 linguri de smantana
-2 linguri crema de brânză cu verdeturi
-400 ml. supa de pui(sau apa)
-2 crenguțe de mentă
-zeama de la o lamaie
-piper boabe proaspăt macinat Kamis
-sare de mare
Pentru topping-ul de pastrav afumat:
-200 gr. file de pastrav afumat
-piper proaspat macinat Kamis
-1 lingurita ulei de masline
Mai avem nevoie de :
-boia Kamis pentru decor
-frunze proaspete de cimbru
-germeni de varza rosie, de broccoli etc.
84. Angelica Nistor
Friptura condimentata de porc servita cu sos iute de boia si inca un fin sos de maioneza fiarta, insotite de garintura din ciuperci usturoiate si praz tras la tigaie Un fel de baza elegant si foarte apetisant!
Ingrediente:
Friptura:
-2 bucati muschiulet de porc
-2 catei usturoi
-condiment pentru porc Kamis
-ulei de masline
Ciuperci usturoiate:
-1 cub de unt
-200 gr. ciuperci brune
-2 catei de usturoi
-1 crenguta de cimbru
-sare si piper Kamis
-patrunjel verde si cateva frunzulite de cimbru
Prazul la tigaie:
-1 fir de praz
-2 linguri ulei de măsline
-1 crenguța de cimbru
-sare de mare
-20 ml. vin alb
-piper Kamis
-1 linguriță zahar
Sosul iute de boia:
-1 cub de unt
-1 cățel de usturoi
-1 foaie dafin
-1 linguriță de amidon
-1 crenguța cimbru
-1 linguriță de boia
-1/4 linguriță piper Kamis
Sosul de maioneza fiarta:
-1 galbenus
-1 lingurita de zahar praf
-1 lingurita de smantana
-20 gr.unt
-1/4 lingurita de otet
-1/2 lingurita de mustar
-80 ml. smantana
-1 catel de usturoi
-1/2 lingurita zeama de lamaie
-1 lingurita de hrean ras
Mai avem nevoie de:
-2 ridichi
-crenguțe de cimbru
-3 roșii cherry
86. Maria P.
„Cuib dulce”
Comentarii
Super concurs,si voi participa cu mare drag.
La multi ani cu sanatate, bucurii si realizari in noul an !
Multumim pentru noul concurs si bafta la inscrierea a cat mai multe retete delicioase !
Succes tututor participantilor !
La multi ani, draga Lia! Si noi iti multumim pentru participare!
va urez un an nou cu multe impliniri
La Multi Ani!
Felicitari tuturor participantilor! Retetele sunt minunate!
Felicitari castigatoarelor cu cele 2 retete minunate dar si participantelor!!!