fbpx

JUST-T VA OFERA UN MARTISOR

March 6, 2013

JUST-T-CEAIUL-MEU-FAVORIT

Just t Romania si Diva in Bucatarie va propun sa intampinam primavara impreuna, cu un nou concurs.

Premiile sunt niste “martisoare” foarte dragute:

PREMIUL 1

premiul-1-just-t-martisor

– Un ceainic rosu
– forme colorate pentru muffins
– Mix ceai (30 de plicuri de ceai – cate trei plicuri din 10 sortimente)

PREMIUL 2

premiul-2-just-t-martisor

– o tavita pentru muffins
– Ceai si miere (50 de plicuri de ceai, diverse sortimente + 50 de plicuri cu miere)

PREMIUL 3

premiul-3-just-t-martisor

– Ceai si miere (50 de plicuri de ceai, diverse sortimente + 50 de plicuri cu miere)

Pentru a intra in posesia premiilor trebuie sa pregatiti muffins, briose sau cupcakes, apoi trimiteti reteta si poza preparatului final pana in data de 14 martie 2013, ora 21.00 pe adresa de email office@divainbucatarie.ro.

In concurs nu vor fi acceptate poze care apartin altor site-uri- exceptand situatia in care sunt inscrise in concurs direct de persoanele care detin drepturi de autor asupra lor!

Retetele vor fi afisate in continuarea postarii prezente, in ordinea in care vor fi primite, iar anuntarea castigatorului, o vom face in cursul zilei de duminica 17 martie 2013, tot pe aceasta pagina.

Va doresc inspiratie si spor la lucru!

Va multumim tuturor pentru retele delicioase care au facut ca alegerea sa fie foarte grea, dar ca in orice concurs exista doar trei finalisti:

Iata Castigatorii acestui concurs:
Premiul I – Reteteta nr. 51 – Anca Bunea – BRIOSE DE CIOCOLATA CU SOS DE ZMEURA SI PIPER ROSU
Premiul II – Reteta nr. 47 – Lacatusu Lavinia – CUPCAKES CU MOUSSE DE CIOCOLATA
Premiul III – Reteta nr. 46 – Basarabeanu Catalina- PINACOLADA CUPCAKES

Mentiuni speciale ( 30 plicuri ceai si 30 plicuri miere):

Reteta nr. 9 – Ioana Ristea – CARROT CUPCAKES
Reteta nr. 19 – Alice Ciobanu – BRIOSE CU MAZARE SI OUA DE PREPELITA
Reteta nr. 55 – Angelica Nistor- BRIOSE BUFNITA

Felicitari tuturor!

Asteptam pe adresa de email office@divainbucatarie.ro adresele voastre si numarul de telefon pentru a va trimite premiile.

1. BRIOSE ALB-NEGRU
Borza Simona Daniela

BRIOSE-ALB-NEGRU---SCN-Cuisine-

Ingrediente briose :
• 120 g unt
• 2 oua
• 140 g faina
• 150 g zahar
• 100 g ciocolata
• 2 linguri cacao
• 1 lingurinta praf de copt
• 1 lingurinta esenta de vanilie
• 1 banana
Ingrediente glazura:
• 150 g ciocolata alba
• 100 ml frisca lichida
• 1 lingurinta esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ciocolata rupta bucati o punem intr-o cratita cu frisca lichida si zaharul si le punem pe foc mic, pana se topeste ciocolata. Glazura obtinuta o lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 2 ore.
Intre timp pregatim briosele. Untul la temperature camerei, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de copt, piureul de banana si ciocolata topita le punem intr-un
bol si le mixam impreuna pana se omogenizeaza totul.
Turnam compozitia in forme, dar nu le umplem de tot deoarece ele vor creste(vom umple doar 2/3 din forma). Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem briosele 12-15 minute, la temperatura medie sau pana trec testul scobitoarei.
Le scoatem din tava si le lasam la racit.
Scoatem glazura de la rece, ii adaugam 1 lingurinta esenta de vanilie si o mixam bine pana devine cremoasa. Ornam briosele cu aceasta glazura si cu ciocolata rasa.

2. BRIOSE CU SPANAC SI BRANZA FETA
Sara & Miki

briose-cu-spanac-si-branza-feta

Ingrediente:
* 250 g spanac proaspat
* 2 oua mari
* 350 g faina
* 60 ml ulei de masline
* 250 ml de iaurt
* 3 lingurite praf de copt,
* 1/3 lingurite de sare
* 200 g branza feta
* 50 g masline negre feliate

Preparare:
Frunzele de spanac proaspat se pun intr-o tigaie pe foc cu putin ulei, un praf de sare si piper si se lasa 2-3 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca, se pune pe o hartie absorbanta, sau tifon ca sa iasa excesul de apa.Se cerne faina, se adauga praful de copt si sarea. Ouale se bat cu o furculita si se adauga peste faina. Se incorporeaza apoi uleiul de masline si iaurtul. Branza feta se taie in cuburi si impreuna cu maslinele feliate se adauga in aluat.Punem aluatul în tava de briose / muffins si le dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Briosele trebuie sa creasca si sa capete o culoare maron-auriu. Dupa coacere, se scot din forme si se lasa să se raceasca putin.

3. MUFFINS CU CIOCOLATA

Laura Anastosoaie

briose-cu-ciocolata-LA

Ingrediente pt 15 muffins:
* 300 gr faina
* 1/2 plic praf de copt
* 40 gr cacao
* 210 gr zahar
* 2 oua
* 160 ml ulei floarea soarelui
* 125 ml lapte
* 160 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Amestecam faina cu zaharul, cacaoa si praful de copt. Intr-un alt vas, amestecam ouale cu laptele si uleiul, turnam amstecul lichid peste cel solid si amestecam pana le omogenizam. Se adauga ciocolata maruntita. Umplem pe trei sferturi hartiutele de muffins si le coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute.
Le pudram cu zahar pudra vanilat si ii servim dupa ce s-au racit.

4. BAKLAVA MUFFINS
Madalina Marin

Baklava-Muffins

Ingrediente
Pentru 12 muffinsuri mari
Aluat:
* 210 g făină
* 1 pliculeţ praf de copt
* 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
* 75 ml miere
* 2 ouă
* 250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai
lichidă)
* 50 g unt topit
Umplutura:
* 100 g nuci sfărâmate
* 75 g zahăr
* 1 linguriţă pudră de scorţişoară
* 50 g unt
Mod de preparare
Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid.
Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.
Ingredientele uscate ….făina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.
Ingredientele lichide…..laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.
Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.
Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un
pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.
Poftă bună!

5. CUPCAKES CU SPUMA DE ZMEURA SI CIOCOLATA ALBA
Madalina Marin

cupcakes-cu-spuma-de-zmeura-si-ciocolata-alba

Ingrediente
Pentru 10 cupcakes:
* 150 g ciocolată albă
* 100 g unt
* 150 g zahăr
* 2 ouă
* 2 linguri rase cu brânză dulce
* 200 g făină
* 1/2 linguriţă praf de copt
* 1 fiolă esenţă de vanilie
* zmeură
Spuma:
* 150 ml frişcă lichidă
* zmeură
* 2 linguriţe de miere
Mod de preparare
Ciocolata, untul şi zahărul se pun la foc mic într-o crăticioară să se topească. Se toarnă apoi într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după fiecare, esenţa, brânza dulce şi făina cernută cu praful de copt.Se amestecă totul foarte bine. Se pun hârtiuţele în forma de brioşe, apoi se pune în fiecare câte o lingură de compoziţie, câteva zmeurele, apoi iar puţină compoziţie şi deasupra iar zmeurele. Se coc la foc potrivit cam 20-25 de minute. Se dau la răcit.
Pentru spumă se mixează frişca, apoi se adaugă zmeura şi mierea. Dacă are aspect de tăiat crema se amestecă energic cu o lingură şi va căpăta consistenţă cremoasă.
Pe brioşele răcite se pune spuma de zmeură şi se ornează după imaginaţie.
Poftă bună!

6. BRIOSE NEGRESE CU CIOCOLATA, VISINE SI COCOS
Madalina Marin

Briose-Negrese-cu-ciocolata-visine-si-cocos

Ingrediente
Pentru 10 brioşe :
* 150 g ciocolată amăruie
* 125 g unt
* 200 g zahăr
* 2 ouă
* 100 g făină
* 1 fiolă esenţă de vanilie
* 200 g vişine fără sâmburi
* 2 linguri nucă de cocos plus extra
* ciocolată albă pentru decor
Mod de preparare
Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit. Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia. Forma de brioşe se tapetează cu hârtiuţe speciale. În fiecare se toarnă o lingură de compoziţie, se nivelează, se pun deasupra 3 vişine , după care se acoperă cu încă un pic de compoziţie, se pun iar vişine şi se presară un pic de nucă de cocos. Aşa se procedează pentru toate brioşele.
Se coc în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute.
Se scot la răcit, apoi se presară cu nucă de cocos şi ciocolată albă rasă.
Poftă bună!

7. MINICHEESECAKE PEPITO
Sara&Mike

minicheesecake-pepito

Ingrediente (12 buc).:
* 250 gr crema de branza
* 3-4 linguri de zahar farin
* 1 ou mare
* 1 plic zahar vanilat
* 150 ml smantana
* 12 mini cupe de hartie

Decor:
* 150 ml frisca
* 100 g ciocolata
* bilute de decor
* biscuiti (mai mici)

Mod de preparare:*
*Avem nevoie de biscuiti Oreo sau Pepito de cacao, cu diametru potrivit pentru tava de briose / muffins. Mai avem nevoie de 12 cupe de hartie pentru cupcakes. *
*Pentru crema intr-un bol batem cu mixerul crema de branza cu zaharul farin si cel vanilat, adaugat treptat. Incorporam si oul, mixand in continuare.
Batem smantana separat, oprim mixerul si o incorpoaram in crema de branza si ou. Intr-o tava de 12 muffins / briosede, aseazam cupele de hartie, iar in ele asezam biscuiti Pepito. Peste acestia adaugam crema de branza, amestecata cu bucati de biscuiti. *
*Dam la cuptor 20-25 de minute la foc potrivit, sa nu le arda deasupra. Apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. *
*Prin racire crema se mai lasa, de aceea mi-a venit ideea de a le orna cu o crema. *
*Neavand intentia asta initial, nu avea pregatit un ganache, asa ca am improvizat. Am batut cca 150 ml smantana in care am adaugat 100 g de ciocolata topita si racita. Am ornat cu poche-ul, am presarat bilute de decor si cate o jumatate de biscuite. *

8. MUFFINS CU CACAO SI VISINE
Ioana Ristea

muffins-cu-cacao-Ioana-R

Se pun la mixat 3 ouǎ cu 150-200 de grame de zahǎr şi un plic de zahǎr vanilat. Peste aceastǎ compoziţie, se adaugǎ puţin ulei, 200 de ml lapte şi o fiolǎ de esenţǎ de rom. Se amestecǎ uşor.
Se adaugǎ apoi 350 de grame de fǎinǎ, o linguriţǎ plinǎ cu praf de copt cu şofran şi 4-5 linguri de cacao. Se poate adǎuga şi puţinǎ coajǎ de lǎmâie.
Se omogenizeazǎ. Se încǎlzeşte cuptorul la 180 de grade. Compoziţia se toarnǎ în forme şi în fiecare se adaugǎ 2-3 vişine din dulceaţǎ dar şi sos. Se lasǎ la cuptor 20-25 de minute pânǎ trec testul cu scobitoarea. Ies fix 12 muffins.
Poftǎ bunǎ!

9. CARROT CUPCAKES
Ioana Ristea

carrot-cupcakes

Ingrediente pentru cupcakes:
125 de grame fǎinǎ
Un plic praf de copt
1 ½ linguriţǎ scorţişoarǎ
1 linguriţǎ nucşoarǎ
50-60 de grame nuci mǎcinate
100 ml ulei de floarea-soarelui
2 ouǎ mari
125 grame zahǎr brun
5 morcovi potriviţi raşi pe rǎzǎtoarea micǎ

Se încǎlzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Fǎina se amestecǎ cu praful de copt, scorţişoara, nucşoara şi nucile.
Ȋntr-un bol separat, se bat cu mixerul uleiul, ouǎle şi zahǎrul brun. Se adaugǎ amestecul cu fǎinǎ şi apoi morcovii raşi. Compoziţia aceasta se pune în 12 forme de muffins, fǎrǎ a le umple de tot pentru cǎ vor creşte destul la cuptor. Se lasǎ la copt timp de 35 de minute şi se face testul cu scobitoarea.
Se scot din cuptor, se lasǎ puţin la rǎcit şi se preparǎ glazura din 200 de grame de cremǎ de brânzǎ Philadelphia şi 70 de grame de unt la temperatura camerei. La final se adaugǎ între 90 şi 200 de grame de zahǎr pudrǎ (în funcţie de cât de dulce preferaţi crema). (Din aceastǎ compoziţie mie mi-a rǎmas destulǎ glazurǎ nefolositǎ). Se orneazǎ cele 12 cupcakes şi se savureazǎ simple sau cu adaos de sprinkles sau tǎlpiţe de ciocolatǎ, în funcţie de ocazia pentru care le-aţi pregǎtit.
Poftǎ bunǎ!

10. BRIOSE CU SUNCA SI CASCAVAL
Silvia Puiu

briose-cu-sunca-si-cascaval

200 g făină
• 200 ml lapte
• 2 ouă
• 2 linguri ulei
• 1 plic praf de copt
• 100 g caşcaval
• 100 g şuncă• 1 linguriţă seminţe de floarea soarelui

• Baţi ouăle, împreună cu laptele şi cu uleiul, după care adaugi şunca tăiată fidea, caşcavalul – cubuleţe, amesteci separat făina cu praful de copt, peste care torni compoziţia lichidă şi omogenizezi.
• Aşezi formele unse cu un strop de ulei şi le umpli până la un deget sub margine. Presari seminţele de floarea soarelui şi gata! Se introduc in cuptorul preîncălzit.
• După 30 de minute, când sunt rumenite puţin deasupra, poţi să le scoţi.

11. BRIOSE CU CREMA DE CIOCOLATA
Miha Siminiuc

BRIOSE-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA

4 oua
100 g zahar
100 g unt
50 g lapte praf
50 g amidon
150 g faina
10 g praf de copt
50 g ciocolata amaruie
esenta de rom

*Pentru ornat:*

~250 g crema de ciocolata
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar
1 intaritor de frisca

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.
Tava de briose o tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Smantana pentru frisca se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.
Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.

12. DULCE DE LECHE CUPCAKES
Miha Siminiuc

dulce-de-leche-cupcakes

*Pentru briose:*

4 oua
200 g unt
100 g zahar
100 ml lapte
300 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
5 caramele (60 g)

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de unt, alternand cu laptele.
Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele. *Caramelele se pot inlocui cu ciocolata sau se poate renunta la ele, dupa cum doriti.
Turnam aluatul in formele de briose si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

*Pentru crema:*

200 g unt
400 g dulce de leche

Untul il topim, dar nu de tot, cat sa mai ramana si bucati netopite. Mixam pana se incheaga din nou si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.
Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.

13. BRIOSE DE CIOCOLATA SI STAFIDE
Luciana Vetrineanu

briose-de-ciocolata-si-stafide

Ingrediente:

6 oua ;
faina: dupa ochi;
ulei: 250ml;
zahar: 150 gr
esenta rom;
cacao neagra: cateva linguri;
stafide;
ciocolata;
bicarbonat de sodiu: un vf de cutit

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se freaca apoi galbenusurile crema cu uleiul si esenta. Apoi se combina cele 2 amestecuri si se adauga faina cat pt un aluat lipicios si moale moale, cam o cana si ceva) . Se adauga bicarbonatul stins cu lamaie si un praf de sare. Se mai adauga la final cacaua si stafidele dar si bucatele de ciocolata amaruie. Se toarna in formele de briosa (de hartie) in tava, cu ajutorul a 2 linguri. Deasupra se presara ciocolata rasa si se dau la cuptorul preincalzit (230grade) pt 20 de minute.(10 minute foc iute si ultimele 10 minute la
190 de grade.

14. CUPCAKES CU CIOCOLATA SI ZMEURA
Luciana Vetrineanu

cupcakes-cu-ciocolata-si-zmeura

Ingrediente:

300 gr zahar brun
140 gr faina
200 gr unt
4 oua
350 gr ciocolata dark minim 55% cacao
1 lg cacao dark
zmeura/alune/trufe de ciocolata
3 linguri de lapte
esenta de rom
1/4 praf de copt

Mod de preparare:

Se amesteca ouale cu zaharul brun. Se topeste untul cu 150 de gr ciocolata. Se adauga peste oua. Se pune si cacaoa neagra (daca nu e neagra de calitate, mai bine renuntati la ea si mai puneti 100 de gr de ciocolata dark minim 55%cacao). Se taie 100 de gr ciocolata in cubulete mici. Se adauga la final faina, praful de copt, ciocolata cuburi si romul. Se pune amestecul in forme pe jumatate. Se umplu formele cu ce se doreste (eu am pus zmeura in unele si trufe de ciocolata intregi in mijloc in altele). Se umple formele cu compozitie. Se incalzeste cuptorul la 210 grade C.
Se introduc cupecakesurile pt 5 minute la 210 grade si pt inca 708 minute la 180 de grade. Eu am un cptor ff bun si in 15 min erau deja coapte .Se glazureaza cu ciocolata topita cu lapte (1 minut la microunde) si se orneaza cu arahide, alune, zmeura.

15. MUFFINS CU CAFEA SI CIOCOLATA ALBA
Bogdan Alina

MUFFINS-CU-CAFEA-SI-CIOCOLATA-ALBA

Ingrediente:

-300 g faina
-200 g zahar
-2 oua
-6 linguri iaurt
-90 ml cafea foarte tare
-80 ml ulei
-50 g ciocolata alba
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie.
Intr-un alt bol se mixeaza ingredientele lichide: ouale, uleiul, iaurtul, cafeaua (va sfatuiesc sa faceti o cafea extrem de tare astfel incat muffinsii sa aiba un gust deosebit).
Se toarna mixul lichid peste ingredientele uscate si se amesteca cu miscari ample si cat mai putine.
Se toarna compozitia in tava de briose sau/si formele de silicon astfel incat sa umple jumatate din forma, apoi se presara bucatele de ciocolata alba, si se mai adauga compozitie pana ce formele sunt umplute trei sferturi.
Se repartizeaza compozitia in 12-15 forme, in care anterior am pus hartiute speciale si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Dupa 15-20 minute se scot briosele din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic. Se orneaza dupa preferinte. Eu am ales frisca, peste care am preserat
putina cafea macinata. De asemenea am facut cateva inimioare din ciocolata.

Delicioase si aromate! Mai ales daca va place cafeaua. Le puteti servi simple, dar mi-e imi plac alaturi de o cafeluta.

Pofta buna!

16. BRIOSE CU LAMAIE SI MAC- DE POST
Adela Zilahi

briose-cu-lamaie-si-mac---de-post

Ingrediente pentru 16 bucati:

100 gr margarina
1 lingura miere ( energizant, inlocuitor de miere )
150 gr zahar
5 linguri ulei
zeama de la o lamaie
coaja de la o lamaie
1 lingura mac
200 ml apa minerala / apa
250 gr faina
1 praf de copt

Mixam margarina cu mierea, uleiul si zaharul, pana ce devine cremoasa. Adaugam zeama de la lamaie, coaja de lamaie si apa minerala, amestecam usor. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si macul. Formele le tapetam cu hartie de briose si adaugam din compozitia cu o lingurita. Formele se aseaza intr-o tava si se coc in cuptorul incalzit, pana ce cresc si devin, usor maroni.

17. BRIOSE CU DOVLEAC SI CURMALE
Adela Zilahi

briose-cu-dovleac-si-curmale

Ingrediente:
850 gr dovleac curatat
350 ml smantana
200 gr zahar
1/2 lingurita sare
4 oua
1 lingurita scortisoara
1/4 lingutita nucsoara
coaja unei lamai
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt
200 gr curmale
zahar pudra (optional)

Dovleacul se pune intr-o tava de cuptor, se acopera cu folie de aluminiu si se coace 30 min. Cand este copt se mixeaza sau se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca separat , zaharul, scortisoara, nucsoara, coaja de lamaie, sarea, faina, praful de copt si ouale. Adaugam piureul de dovleac si smantana si se mixeaza. Se aseaza hartie de briosa in forme speciale de briose, se pune cate o curmala fara samburi si se toarna din compozitie, in fiecare forma sa astupe curmalele. Se da la copt la foc potrivit 45 min, dupa cuptorul meu.
Se pudreaza cu zahar , optional, eu nu am mai pudrat.

18. CHOCOLATE CUPCAKES
Vlad Oana

CHOCOLATE-CUPCAKES

Nr portii: 24 mini cupcakes sau 16 cupcakes de dimensiune medie

Ingrediente:
* 240 ml apa
* 60 gr cacao pudra
* 120 gr unt
* 200 gr zahar
* 2 oua
* 180 gr faina
* 2 lgte praf de copt
* 2 lgte esenta de vanilie

Preparare:

Intr-un bol mic se amesteca apa fiarta cu pudra de cacao, pana cand cacao se dizolva complet. Puneti bolul deoparte si lasati-l sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei.
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine cremos. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Se adauga esenta de vanilie.

Separat, se amesteca faina cu praful de copt.
Cu mixerul setat pe viteza minima, se incorporeaza treptat faina. Se adauga amestecul de cacao racit, si se amesteca usor cu o lingura. Aluatul obtinut va avea o consistenta mai lichida decat aluatul obisnuit.

Se imparte compozitia in mod egal in formele de briose si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 18-20 de minute.

Pentru crema de ciocolata aveti nevoie de:
120 gr ciocolata amara
120 de gr unt
120 gr zahar pudra
1 lgta extract de vanilie (sau semintele de la o pastaie de vanilie)

Topiti ciocolata la bain-marie, si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Untul se mixeaza pana devine cremos. Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza bine pana cand este complet incorporat.
Adaugati ciocolata racita si amestecati.
Dupa ce prajiturile s-au racit complet, se orneaza cu crema de ciocolata si optional se decoreaza cu bilute colorate sau alte ornamente comestibile.

Pofta buna!

19. BRIOSE CU MAZARE SI OUA DE PREPELITA
Alice Ciobanu

brise-cu-mazare-si-oua-de-prepelita

Ingrediente pentru 10 briose
300 gr faina
250 ml lapte
60 gr unt
1 praf de copt
10 oua prepelita
1 ou de gaina
o mana de mazare
1 lingurita rasa de sare
pentru uns:
1 galbenus spart in 2 linguri lapte
parmezan ras
Fierbem tare, ouale de prepelita in apa, dupa care le cojim. Le pastram intregi si le lasam usor la racit. Intr-un bol mixam oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporam praful de copt si faina, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie consistenta. Incorporam si mazarea. Cu lingura punem din compozitie in hartiutele de briose. Daca nu aveti puneti direct in tava cu gaurele pentru briose, unse si tapetate cu faina. In mijlocul fiecarei briose punem cate un ou de prepelita fiert tare. Dam briosele la copt, in cuptorul incins, la treapta 2-3.Cand aproape
sunt gata, dupa vreo 25 minute, le ungem pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, “ornam” cu putin parmezan ras si mai lasam la cuptor cam 5 minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoateti-le si lasati-le la racit pe un gratar metalic.
Perfecte! Gustoase! Usor de imbucat! Fara degete manjite!

20. BRIOSE CU ROSII USCATE SI SEMINTE DE IN
Alice Ciobanu

briose-cu-rosii-uscate-si-seminte-de-in

Asadar ingrediente:

300 gr faina
100 gr unt
1 ou
1/2 plic praf de copt
250 ml lapte
1 lingurita ierburi de provence uscate
1 1/2 sare de mare
cateva felii de rosii uscate
putin cascaval ras pe razatoarea mica
1 1/2 lingurita seminte de in

Mixam oul cu untul topit. Adaugam praf de copt, sare, ierburi de provence si adaugam alternand faina cu laptele, timp in care amestecam cu o lingura toata compozitia. la final adaugam rosiile uscate taiate bucatele.
Punem cate 2 linguri in compozitia rezultata in hartiutele de briose. Presaram pe fiecare pe deasupra cascaval ras pe razatoarea mica si seminte de in. dam la cuptor 30-35 minute, la foc moderat, in cuptorul incins dinainte.
Scoatem si lasam la racit pe un gratar metalic. Perfecte!

21. BRIOSE CU CACAO SI DULCEATA – DE POST
Alice Ciobanu

briose-cu-cacao-si-gem-de-post

Asadar ingrediente:
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana apa
2 cani faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
2 linguri fulgi de nuca de cosos
2-3 linguri dulceata de gutui sau
2-3 linguri marmelada de struguri

Intr-un bol punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam pana la omogenizare completa. Apoi luam o jumatate din compozitie si o punem in alt bol. In una din ele vom pune dulceata si amestecam bine de tot. In cealalta compozitite punem cacao si fulgii de cocos. Cu lingura punem in hartiutele de muffins pregatite, sau in formele de briose unse cu ulei, o lingura din compozitia alba cu dulceata si o lingura din compozitia cu cacao. Cu varful unui bat pentru frigaruie, amestecam putin in cele doua compozitii. Dam la cuptor, la foc mediu 30-35
minute, pana ce suprafata devine ferma. Facem testul cu scobitoarea.
Scoateti briosele si lasati-le la racit pe un gratar metalic. Pudrati-le cu zahar praf sau ornatile cu bilute colorate. Eu am ales sa le infrumusetez putintel cu cateva bilute colorate si inimioare si floricele din zahar colorat. Am uns suprafata fiecarei briose cu putin sirop facut din zahar cu apa, am lipit apoi cateva inimioare/floricele si le-am dat prin bilute colorate.
Super frumusele, nu-i asa?

22. CUPCAKES CU BANANE DE PRIMAVARA
Alice Ciobanu

briose-cu-banane-de-primavara

Asadar ingrediente:
2 banane mari si foarte coapte
1 cutie lapte condensat delatte
3 oua
300 gr faina
1 plic praf de copt
200 ml frisca lichida
cateva linguri de zahar praf

Asa… sa incepem cu inceputul: adica luati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita, bine de tot, n-are rost de mazgaliti blenderul pentru doua banane supercoapte. Amestecati-le apoi cu crema de oua si lapte condensat. Adaugati faina si praful de copt si mixati. Puneti cu lingura in formele unse cu unt, sau in hartiutele pentru briose /muffins si dati la cuptor pana se coc, foc mediu-moderat. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti-le si lasati-le pana se racesc complet pe un gratar metalic. Frisca lichida o mixati cu zaharul pudra pana ce sta.
Ornati cu ea prajituricile… decorati cu ce aveti la indemana sau cu aceste inimioare mici si colorate.

23. MINICUPCAKES CU VISINE
Dana Burlacu Visternicu

minicupcakes-cu-visine

Ingrediente
aluat pentru 24 minicupacakes (sau 12 normale):

– 2 oua potrivite
– 180 g iaurt gras
– 75 g unt
– 100g zahar
– 250-270 g faina
– 1 plic praf copt
– 1 varf sare
– 4-5 linguri de visine (din cele puse pt. iarna)

Ingrediente crema:
– 200g mascarpone
– 1-2 linguri de sirop concentrat de visine sau alt fruct rosu
– 2 linguri zahar pudra
– visine pt decor (sau cirese confiate)

Mod de preparare:
Untul usor topit si iaurtul se amesteca cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza bine. Adaugam apoi ouale, visinele taiate in doua, praful de copt si faina. Cantitatea de faina se mai regleaza in functie de marimea oualor sau consistenta iaurtului. La final compozitia trebuie sa arate asemenea celei de chec.
Dam drumul la cuptor la 180 de grade, pregatim tava de briose punand hartiutele .Cu o lingura punem compozitia, cam trei sferturi din capacitatea formei.Tava se da la cuptor pentru cca 25-30
minute. Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa la racit. Atunci cand sunt reci le punem motul de crema.
Crema: Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si siropul de fructe. Cu aceasta crema se face cate un mot pe fiecare cupacakes. Se decoreaza cu fructe si ….poftiti la desert!!!

Spor la prajiturit!

24. BRIOSE CU NESS SI CIOCOLATA
Dana Burlacu Visternicu

briose-cu-ness-si-ciocolata

Ingrediente aluat:

2 oua potrivite
180 g smantana (sau un iaurt gras)
75 g unt
100g zahar
250-270 g faina
1 plic praf copt
1 lingura ness
50 g ciocolata taiata bucati mari
Sare

Glazura:
100g ciocolata (eu folosesc din cea cu continut ridicat de cacao)
3-4 linguri lapte
1 lingurita unt

Mod de preparare:
Untul si smantana se amesteca cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza bine. Adaugam apoi ouale, nessul,bucatile de ciocolata, praful de copt si faina. Cantitatea de faina se mai regleaza in functie de marimea oualor sau consistenta smantanii.
Dam drumul la cuptor la 180 de grade, pregatim tava de briose punand hartiutele cu pricina. Eu de data asta am folosit hartiute cu bleu din colectia facuta vara asta. Cu o lingura punem compozitia, cam trei sferturi din capacitatea formei.
Tava se da la cuptor pentru cca 25-30 minute. Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa la racit. Atunci cand sunt reci le motam cu glazura. Ciocolata cu laptele
si untul se topeste la bain marie si se toarna cu o lingurita peste briose. Asa cochete se lasa la racit. Eu le-am mai pus margelute din coacaze rosii ca sa fie mai ochioase.

25.MUFFINS CU ROSII CHERRY SI FETA
Alina Paduraru

muffins-cu-rosii-si-feta

Ingrediente Muffins cu rosii cherry si feta

3 oua
350 g faina
80 ml lapte
120 ml ulei
1 plic praf copt
1 lingurita sare
Oregano uscat
Masline negre
Rosii cherry
Branza feta

Preparare:

Amesteca faina , sarea si praful de copt intr-un bol incapator. Separat, mixeaza ouale, apoi adauga faina si laptele. Pune si ingredientele uscate si incoporeaza totul foarte bine, pana rezulta un aluat omogen. In aceeasi compozitie vei adauga maslinele tocate marunt si oregano uscat.
Aluatul se pune in forme speciale de mufiins, apoi se asaza pe fiecare din aceasta forma cubulete de feta si felii de rosii cherry.
Se dau muffinsurile la copt, la foc mediu, circa 30 de minute. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

26. MUFFINS CU AFINE
Alina Paduraru

muffins-cu-afine

Ingrediente : 350 g faina alba; 1 plic praf de copt; 115 g zahar pudra; 2 oua; 300 ml lapte; 120 g unt topit; 1 esenta vanilie; 250 g afine

Mod de preparare :

Pregateste 2 boluri: in unul pui ingredientele uscate ( faina, praf de copt, zahar pudra) si le mixezi bine, iar in celalalt pui ingredientele lichide ( oua, lapte, unt topit, esenta), pe care le mixezi deasemenea.
Incorporezi amestecul de faina in cel de oua, cu ajutorul mixerului- trebuie sa obtii o compozitie grosuta. La final, adaugi afinele. Aluatul respectiv il torni in formitele de muffins si dai la cuptor, la foc mediu- primele 10 minute, apoi mic- urmatoarele 15-20 minute.
Lasa muffinsurile la racit, apoi pudreaza-le cu zahar.

27. MUFFINS CU PIERSICI
Alina Paduraru

muffins-cu-piersici

Ingrediente Muffins cu piersici
2 piersici mari
225 g faina alba
1 plic praf de copt
150 g zahar pudra
40 g migdale
2 oua
75 g unt, topit
50 ml ulei de floarea soarelui
1 lingura smantana
15 ml fulgi de migdale

Mod de preparare

Amesteca intr-un bol incapator faina, zaharul pudra si praful de copt. Adauga migdale tocate si fulgi de migdale. Separat, mixeaza cele doua oua, adauga untul topit, ulei si smantana. Amesteca ingredientele uscate cu cele lichide si mixeaza bine pana obtii un aluat omogen. Taie una din piersici in cubulete mici, pe care le adaugi in compozitie.
Pune aluatul intr-o tava speciala de muffins tapetata cu hartiute, apoi peste fiecare muffins pune felii din cealalta piersica ramasa.
Da totul la cuptor, la foc mediu, circa 25 de minute. Lasa muffins-urile la racit, apoi pudreaza-le cu zahar.

28. MUFFINS CU MAR SI CURMALE
Alina Paduraru

muffins-cu-mar-si-curmale

Ingrediente

2 oua
70 g unt topit
1 plic praf de copt
1 mar mare
150 g zahar
215 g faina
125 ml smantana dulce
2-3 linguri fulgi ciocolata
50 g curmale, fara samburi

Mod de preparare

Topeste untul la microunde sau la bain-marie, apoi da-l deoparte. Curata marul de coaja, scaote-i semintele, apoi taie-l cubulete mici. Mixeaza ouale cu zaharul, adauga untul topit, smantana apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Adauga marul taiat cubulete, curmalele maruntite si fulgii de ciocolata, apoi amesteca aluatul bine.
Toarna aluatul in formele de muffins si da-l la copt, la cuptorul preincalzit, circa 25 de minute.
Sfaturi utile: Optional, poti presara zahar pudra peste muffins-uri, dar numai dupa ce acestea s-au racit.

29. BRIOSE CU PORTOCALE
Diana Kintsch

briose-cu-portocale

Briose: 2 oua, 150g zahar, 100g unt, 180g faina, 1/2 praf de copt, 1 vanilie, 100ml suc de la o portocala, coaja rasa de portocale

Zaharul se amesteca cu 3 linguri suc de portocala si se topeste la foc mic.
Untul se topeste.
Ouale se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul caldut, apoi zaharul topit, vanilia, coaja si restul de suc de portocala. Se omogenizeaza bine, se incorporeaza faina si praful de copt amestecand usor de jos in sus.
Se umplu pe trei sferturi formele de briose cu aceasta compozitie.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 minute.
Glazura: 100g ciocolata,3 linguri lapte
Se rade ciocolata si se amesteca cu laptele cald si se topeste la foc mic sau pe baie de aburi.
Se glazureaza briosele racite cu aceasta glazura.

30. BRIOSE CU MAR, MIGDALE SI FULGI DE CIOCOLATA
Alina Avram Dohotariu

briose-cu-mar,-migdale-si-dulgi-de-ciocolata

Ingrediente:
2 ouă
150 g de zahăr
70 g de unt
125 ml de smântână dulce
215 g de făină
1 măr
1 plic de praf de copt
o esență de migdale
2-3 linguri de fulgi de migdale
50 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare:
Pentru început se topește untul la bain-marie sau la microunde(eu îl topesc la foc mic, stând cu ochii pe el, însă). Se mixează bine ouăle cu zahărul, se adaugă trei linguri de unt topit, smântâna, esența de migdale și mărul curățat, tăiat cubulețe. Se omogenizează bine toate ingredientele. Se încorporează pe rând făina și praful de copt cu o spatulă. Din aluatul rezultat se pune câte o linguriță în formele de brioșe tapetate cu hârtiuță colorată. Se presară apoi fulgii de ciocolată și se adaugă din nou aluat cu lingurița, astfel încât formele să nu fie umplute bine de
tot. Se presară deasupra brioșelor fulgii de migdale. Înainte de a le băga în cuptorul preîncălzit, se toarnă deasupra fiecărei brioșe câte o linguriță din untul topit, rămas. Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25-30 de minute.

31. CUPCAKES CU CAPSUNI
Alina Avram Dohotariu

cupcakes-cu-capsuni

Ingrediente:
3 ouă
120 g de făină
o linguriță de praf de copt
100 g de zahăr tos
100 g de unt
un plic de zahăr vanilat

Pentru decor:
250 g de ricotta
100 g de zahăr pudră
200 g de căpșuni
50 g de unt

Mod de preparare:
Eu am adăugat căpșuni și în compoziție, tocate mărunt. Restul le-am oprit pentru decorul final. Untul se topește la foc mic. Ouăle se mixează bine cu zahărul tos și zahărul vanilat.Se incorporează făina cernută împreună cu praful de copt. La final se adaugă și untul topit și se toarnă compoziția în formele pentru brioșe tapetate cu hârtie pentru brioșe. Nu se umplu formele decât 2/3. Se adaugă în fiecare formă câteva bucățele de căpșuni și se coc la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Se scot apoi din cuptor și se lasă să se răcească bine pe un grătar. După ce s-au răcit
complet se pot decora. Eu am mixat ricotta cu zahărul pudră și untul moale. Crema rezultată am pus-o într-un poș și am decorat fiecare cupcake în parte. Am pus pe fiecare și câte două feliuțe de căpșuni și le-am dat la rece până la momentul servirii. Asta a fost tot. Un tort cu căpșuni și ricotta în miniatură.

32. BRIOSE CU CAFEA
Simona Patras

briose-cu-cafea

Ingrediente:
* 4 oua
* 6 linguri zahar brun
* 30 ml cafea cu cardamom
* 8 linguri faina
* 1 lingura pudra de roscove
* 1 praf de copt
* 70ml frisca lichida pentru decor
* 1 zahar vanilat

Mod de preparare:
Se prepara o cafea concentrata din o ceasca de apa, jumatate lingurita zahar, o pastaie de cardamom despicata si doua lingurite de cafea.
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul brun. Se adauga cafeaua racita amestecand usor. Se cerne faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, apoi se adauga in compozitia de oua, omogenizand bine intregul amestec.
Compozitia obtinuta se toarna in formele “cescute” din silicon ,si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 – 35 minute.
Intre timp se mixeaza frisca cu zaharul vanilat. Dupa ce s-au copt briosele se lasa cateva minute sa se raceasca ,apoi se decoreaza cu frisca si boabe de cafea.

33. BRIOSE APERITIV
Roxana Ciobanu

briose-aperitiv-roxy

Usor de preparat, potrivite pentru orice moment al zilei, alaturi de un ceai, o cana de lapte sau de ce nu langa cafeluta de dimineata ce ne invioreaza? Eu zic ca merita facute, asa ca daca va plac fuguta spre bucatarie ca sa vedeti ce bune sunt!

Ingrediente:

* 4 oua
* 2 linguri lapte
* 2 linguri apa minerala
* 2 linguri ulei
* 6 linguri faina cu varf
* 2 linguri patrunjel verde tocat
* 1/2 ardei rosu
* 10 masline fara samburi
* 1 canita cu ghebe fierte
* 5 felii muschi file
* busuioc uscat
* sare
* piper
* 1/2 lingurita praf de coptMod de preparare:
Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.
Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat. Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete. Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati potrivite. Maslinele le facem rondele, iar muschiul il taiem patratele mici. Toate ingredientele taiate le punem peste compozitia de oua. La final presaram putin piper, praful de copt si amestecam pana sunt incorporate bine.
In forme de briose din silicon (sau poate fi o tava de briose din alt material, doar ca puneti hartiute), punem compozitie cam pe 3/4 si deasupra presaram busuioc uscat.
Asezam toate formele intr-o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins. Le lasam cam 30-35 de minute in cuptor pana prind o culoare aurie deasupra.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa sa se raceasca si le servim. Pot si consumate reci sau calde!
Pofta buna!

34. MUFFINS CU BANANE, MERISOARE SI CIOCOLATA
Daiana VEREB

MUFFINS-CU-BANANE-MERISOARE-SI-CIOCOLATA

Ingrediente: * 4 oua * 220 unt moale * 190 zahar + 2 pliculete zahar vanilat * 300 faina * 1 pliculet praf de copt * 1 banana (coapta)* merisoare * bucatele de ciocolata * lichid pt subtierea aluatului (lapte,apa, suc de fructe)- am batut ouale cu zaharul pana am obtinut o crema pufoasa.- apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt, untul moale si banana zdrobita cu furculita. – pentru a obtine un aluat ca la chec (sa curga putin), am subtiat cu un suc gen Teddy.- am amestecat totul cu mixerul pana la omogenizare.- am portionat aluatul in forme, punand in fiecare merisoare sau bucatele de ciocolata.
– la cuptor la foc mediu 25 min (mai sigur sa testati cu scobitoarea. daca iese curata atunci sint coapte)

35. MADLENE SUB FORMA DE BRIOSE
Daiana Vereb

madelaine-sub-forma-de-briose

Ingrediente:
* 3 oua
* 130 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 3 linguri coaja de portocala (dulceata)
* 150 g margarina
* 150 g faina
* 1/2 pliculet praf de copt
* un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Am amestecat cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, margarina si coaja de portocala. Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.
Am lasat aluatul timp de o ora la frigider. Dupa o ora am aprins cuptorul sa se incalzeasca, iar intre timp am umplut cu cate doua linguri de aluat cele 12 lacasuri ale formei de briose.
Am tinut “madlenele” la cuptor la foc mediu 15-20 de minute.
S-au cam bronzat, era suficient sa le las 12 maxim 15 min. Am obtinut 12 “madlene” parfumate, aromate, pufoase si gustoase.

36. HAMBURGER CUPCAKES
Oana Vlad
hamburger-cupcakes

Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de:
12 cupcakes cu vanilie, 12 cupcakes cu ciocolata, frosting alb si rosu, seminte de susan.

(Pentru cupcakes cu ciocolata, vedeti
reteta anterioara).

Pentru cupcakes cu vanilie:

Ingrediente:
§ 120 gr unt
§ 120 gr zahar
§ 3 oua
§ 200 gr faina
§ 60 ml lapte
§ 1 1/2 lgte praf de copt
§ 1 lgta esenta de vanilie

Preparare:

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine cremos. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Se adauga esenta de vanilie.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt. Cu mixerul setat pe viteza minima, se incorporeaza treptat faina, alternand cu laptele.
Amestecul obtinut se imparte in mod egal in formele de briose si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 18-20 de minute.
Dupa ce s-au ce se scot din cuptor, cat sunt inca fierbinti, se presara fiecare cupcake cu seminte de susan.

Pentru frosting aveti
nevoie de:
· 120 de gr unt
· 120 gr zahar pudra
· 1 lgta extract de
vanilie (sau semintele de la o pastaie de vanilie)
· 2 lg lapte.

Untul se mixeaza pana devine cremos. Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza bine pana cand se topeste complet.
Se adauga esenta de vanilie si laptele si se amesteca pana la omogenizare.

Crema obtinuta se imparte in doua parti egale. Adaugati colorant rosu in una dintre creme.

Asamblare:
Se ia fiecare cupcake cu vanilie si se taie in jumatate, asemeni unui sandwich. Se ia fiecare cupcake
cu ciocolata si se taie ‘capacul’ (partea crescuta din cupcake). Acestia vor fi ‘burgerii’. Bucatile de cupcakes cu ciocolata se aseaza peste jumatatile de cupcakes cu vanilie. Cu ajutorul unui pos
cu varf rotund (sau o punga cu varful taiat) se adauga cate un strat de frosting alb si unul de frosting rosu, in forma de valuri. Se aseaza cealalta jumatate de cupcake deasupra si ‘hamburgerii’ sunt pregatiti pentru a fi serviti.

Pofta buna!

37. BRIOSE CU AFINE
Raluca Brezniceanu

BRIOSE-CU-AFINE-1

Pentru preparare iti trebuie:
– 3 lingura frisca
– 2 buc. oua
– 1/2 lamaie
– 200 ml lapte
– 7 lingura ulei
– 140 gr zahar
– 240 gr faina
– 2 pliculete praf de copt
– 1 praf sare
– 150 gr mure congelate
– 2 lingura gem de mure
– 3 buc. zahar vanilat

Instructiuni pentru preparare:

Se amesteca ouale cu uleiul si apoi se pun faina ,zaharul si laptele ,alternand lichidul cu solidele pt a nu se face cocoloase.Se stinge praful de copt cu putina zeama de lamaie si se pune in compozitie.Se unge forma de briose cu unt si se tapeteaza cu faina.Fructele congelate se asaza in fiecare adancitura ,iar pe deasupra se pune compozitia ,dar nu pana sus,lasand loc pentru ca sa aiba loc sa creasca.Se scot din cuptor ,se lasa putin sa se raceasca si apoi se orneaza cu frisca si cu putin gem de mure

38. MUFFINS INTEGRALE CU BACON, LACTATE SI MASLINE VERZI
Mirela Carmen Tomescu

muffinsbacon-lactate-maslineverzi-final23ok

Mic dejun, aperitive sau gustari delicate, mici concentrate de proteina animal,alaturi de antioxidanti si complex de omega din maslinele verzi.

INGREDIENTE:

– 65 gr bacon cubulete, fara oase si sorici
– o lingura branza dulce, de vaci
– 2 linguri de smantana degresata
– 50 gr masline verzi, desarate, desprinse de pe samburi (6 masline mari )
– 2 oua
– 5 linguri faina dietetica, din macinis integral
– o linguria praf de copt
– o lingurita otet din vin
– 2 fire de ceapa verde
– 2 fire de patrunjel
– un praf de piper
– o lingurita de boia de ardei dulce
– sare, dupa gust

PREPARARE:

Un ou intreg si un galbenus, se adauga peste smantana si branza de vaci. 1 Se amesteca bine, apoi se incorporeza faina impreuna cu praful de copt stins cu otet, putin cate putin, usor.2 Se pregateste compozitia din bucatile de bacon, maslinele feliate subtire pe lungime si ceapa cu patrunjelul, tocate.3 Se bate spuma albusul ramas. Se adauga in compozitie putina sare, piperul, boiaua de ardei dulce si spuma de albus.4 Cu compozitia astfel formata se umplu ¾ formele tapetate cu ulei si faina.5 Se lasa in cuptorul incins (225gC) 3 minute, apoi se scade temperatura la moderat (180g C) si in aproximativ 20 minute sunt coapte. Se consuma fierbinti, dar sunt bune si reci avand in vedere ca sunt preparate fara ulei, iar aportul de grasimi este minim.

39. BRIOSE CU BRANZA, MORCOV SI DOVLECEL
Maria Mihalache

briose-cu-dovlecel,-morcov-si-branza

5 oua
2 dovlecei potriviti
3 morcovi
4-5 linguri cu faina
100 ml ulei
150 gr branza(eu am folosit telemea de vaca)
1 lingura crema de mascarpone
1/2 plic praf de copt
marar
sare
piper
Pentru stratul de deasupra
2 oua
2 -3 linguri cu smanatana
seminte de mac
Mod de preparare
Batem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul.Incorporam faina si praful de copt amestecand bine. Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare. Se scurg bine de apa si apoi se amesteca in compozitia de mai sus impreuna cu branza data prin razatoare, crema de mascarpone si mararul. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine. Tapetam formele de briose cu hartie si adaugam compozitia de mai sus.
Batem oul cu smantana si turnam deasupra apoi pudram cu mac. Coacem briosele circa 30 -40 min.
Sunt ideale ca aperitiv.Se servesc atat calde cat si reci.

40. CUPCAKES CU VIN
Alina Vicu

cupcakes-cu-vin

*Ingrediente*

Pentru 14 cupcakes:
– 95 g unt nesarat (82% grasime) moale
– 100 g zahar pudra
– 2 oua
– 400 g faina
– 20 g cacao
– 10 g praf de copt
– 300 ml vin rosu fraguta
– pentru fiert vinul – 3 cuisoare, 1 lg zahar, 3 bobite de piper si 1 baton scortisoara
* Frosting*
– 250 g branza din iaurt
– 1 lg miere poliflora
– 1 si 1/2 lg smantana dulce (20%grasime)
*Glazura de vin*
– 300 ml vin rosu fraguta
– 1 si 1/2 lg zahar
– 1 lg miere
– 1 baton scortisoara
*Decor*
– 4 lg zahar
– 3 lg apa
– 1 lg vin rosu
– 1 picatura colorant rosu

*Cum procedam:*

* Cupcakes:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Fierbem vinul cu cuisoaele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit. 3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu mixerul la viteza mica,
ouale (cate unul odata) in compozitie. 4. Inglobam jumatate din canitatea de faina in compozitie, turnam apoi vinul fiert si racit si mixam bine. 5. Amestecam restul de faina cu praful de copt si cu cacaoa si le inglobam in compozitie. 6. Punem cate 2 lg de compozitie in forme de briose, iar acestea se introduc in cuptor pentru 20 minute (verificati cu o scobitoare – daca iese
curata sunt copate, daca nu, le mai lasati in cuptor).
*Frosting: Amestecam branza cu smantana si cu mierea cu ajutorul unui mixer vertical.
*Glazura: Intr-o cratita non-aderenta punem la foc potrivit vinul impreuna cu mierea, zaharul si batonul de scortisoara. Oprim focul cand lichidul a scazut, s-a ingrosat si face bule la suprafata.
*Decor: Punem zaharul impreuna cu apa si cu vinul intr-o cratita la foc potrivit amestecand ocazional. Cand incepe sa faca bulbuci la suprafata oprim focul, adaugam colorantul si amestecam.
Inmuiem doua linguri in caramel si incepem prin a le alipi una de cealalta si a le trage continuu ca sa formam firisoarele de caramel. Fiti foarte atenti cand manuiti caramelul fierbinte… eu n-am fost prea atenta si m-am fript la degete.
*Asamblare: Punem frostingul intr-un pos si ornam cupcake-urile, apoi picuram glazura din vin deasupra si punem ornamentul din caramel.

*Nota!:
Datorita preferintelor impartite am ornat doar jumatate din cupcakes cu frostingul de branza, cealalta jumatate am glazurat-o.

41. BRIOSE CU CIUPERCI SI CASCAVAL
Daniela Megyesi

BRIOSE-CU-CASCAVAL-SI-CIUPERCI

INGREDIENTE:
(pentru 6 buc)
50 g cascaval ras
20 g cascaval taiat cuburi
50 g ciuperci tocate cuburi mici
1 fir ceapa verde
3 oua medii
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt stins
1/4 lingurita oregano
patrunjel verde
sare,piper .
PREPARARE:
Calim ciupercile intr-o lingura ulei, apoi le scoatem pe un servet de hartie si tamponam pentru a nu ramane cu ulei pe ele. Calim partea verde de la ceapa in uleiul ramas in tigaie. Amestecam intr-un vas cascavalul, ciupercile, ceapa, faina amesteacata cu putina sare, piper si praf de copt, oregano si 3 galbenusuri.Batem albusurile spuma si le incorporam usor in compozitia de mai sus, apoi amestecam usor pana se omogenizeaza
Turnam aluatul in forme de briose tapetate cu ulei si faina sau in hartii speciale .Turnam doar in 3/4 din forma pentru ca se vor umfla. Le coacem la 180°C pana devin aurii (in jur de 20-25 minute).

42. BRIOSE CU BRANZA DE VACI SI VISINE
Borza Simona Daniela

BRIOSE-CU-BRANZA-SI-VISINE

Ingrediente pentru briose:
• 200 de grame de zahar
• 250 de grame de faina
• 1 lingurita praf de copt
• 2 linguri de cacao
• 1 plic de zahar vanilat
• 50 de grame de unt
• 100 ml de smantana
• 3 oua si un galbenus
Ingrediente pentru briose:
• 200 de grame de branza proaspata de vaci
• 60 de grame de zahar
• 1 plic de zahar vanilat
• 1 albus
• 150 de grame de visine (congelate, proaspete, din compot)
Mod de preparare:
Pentru briose, batem trei oua si un galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta. Adaugam untul topit si smantana, mixam din nou, apoi adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
Pentru umplutura: Pastram 12 visine iar restul le punem in blander si le tocam. Branza o amestecam cu zaharul, cu esenta de vanilie,cu visinele tocate si cu albusul.
Compozitia pentru aluat si cea pentru umplutura le punem separat in doua sprituri cu deschizatura mare.
Pregatim tava pentru briose, asezand cosuletele speciale de hartie. Turnam in fiecare forma un strat de aproximativ un centimetru din compozitia pentru aluat, apoi in mod egal compozitia pentru umplutura. In fiecare forma asezam cate o visina, apoi, cu ajutorul spritului, turnam aluatul, incepand cu un cerc exterior care sa “inchida” in centrul lui umplutura.
Introducem tava in cuptorul preincins la 180 de grade pentru 25 – 28 de minute. Eu le-am ornat cu ciocolata deoarece le-am pregatit de concurs. Am uns fiecare briosa cu putina miere iar apoi le-am dat prin ciocolata maruntita.
Au fost foarte laudate asa ca merita efortul.

43. BRIOSE CU BRANZA DULCE
Borza Simona Daniela

briose-cu-branza-dulce

Ingrediente :
• 3 oua
• 250 g zahar
• 125 ml ulei
• 125 ml lapte
• ½ plic praf de copt
• 320 g faina
• sucul unei jumatati de portocala
Ingrediente pentru crema de branza :
• 250 g branza dulce
• 2 linguri zahar
• 1 ou
• cirese din compot
Mod de preparare:
Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea. Adaugam uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Lasam compozitia sa se odihneasca putin timp in care pregatim crema de branza.
Mixam cateva minute branza cu oul, zaharul si sarea pana obtinem o compozitie cremoasa.
Amestecam apoi cele doua compozitii si turnam in forme astfel incat sa nu fie pline pentru ca ele vor creste. Deasupra punem din loc in loc cirese din compot, scurse in prealabil. Introducem
tava in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, la foc potrivit sau pana incep sa se rumeneasca.

44. BRIOSE CU BANANE
Borza Simona Daniela

briose-cu-banane

Ingrediente :
• 2 banane coapte
• 150 g zahar
• 50 g unt topit
• 1 ou batut
• 1/2 lingurita esenta de vanilie
• 280 g faina
• 20 g nuca macinata
• 1 lingurita praf de copt
• 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. In alt bol zdrobim bananele si le amestecam cu zahar, esenta de vanilie si apoi cu untul topit si racit. Adaugam apoi oul batut si amestecam. Incorporam apoi faina.
Turnam compozitia in forme astfel incat sa nu fie pline pentru ca ele vor creste. Le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute, pana devin aurii. Le ornam dupa preferinte…eu am pus doar putina ciocolata topita deasupra.
Un deliciu!

45. BRIOSE CU MERE SI NUCI
Borza Simona Daniela

briose-cu-mere-si-nuci

Ingrediente :
• 130 g unt topit și răcit
• 250 g făină
• 3 ouă
• 100 g zahăr
• 1 plic praf de copt
• 130 ml lapte călduț
• esenta de vanilie
• coajă rasă de lămâie
• miez de nucă
• un praf de sare
• 1 mar
Mod de preparare:
Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le mixam până isi dubleaza volumul, peste care turnam apoi, încet, untul,laptele,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, amestecând continuu.
Separat amestecam faina cu praful de copt.
Adaugam ingredientele solide peste cele lichide si amestecam pana se omogenizează. Curatam marul si il taiem cubulete. Punem cate o lingura din compozitie in hartiutele de briose, apoi adaugam 3 cubulete de mar si apoi umplem pe trei sferturi fiecare hartiuta. Deasupra punem miez de nuca si le bagam la cuptor aproximativ 20 de minute, sau pana se rumenesc usor deasupra.
Le scoatem din cuptor si sunt numai bune de mancat…indicat ar fi, daca rezistam, sa asteptam sa se raceasca.

46. PINACOLADA CUPCAKES
Basarabeanu Catalina

PINACOLADA-CUPCAKES-1

Nu i putem spune un cocktail intr un suport de hartie dar in orice caz o tratatie speciala indiferent de ocazie sau vremea de afara.Daca nu doriti sa adaugati alcool in reteta la fel de bine o sa-l suplineasca si sucul de ananas .

Timpul de pregatire:25 minute
Timpul de coacere:20-25 minute
Bucati:8

Briose cu ananas si nuca de cocos
1 banana medie
90 grame zahar brun
2 oua medii
75 grame de ananas proaspat sau 2 inele de ananas in caz ca il folositi pe cel din
cutie,taiat in bucati mici
220 grame faina
50 grame de nuca de cocos
2 lingurite de lichior de ananas sau rom

Crema de branza
110 grame crema de branza , la temperatura camerei
55 grame de unt nesarat, la temperatura camerei
250 grame zahar pudra,cernut
1 lingurita extract de vanilie

1.Incalzim cuptorul la 180 grade celsius si pregatim tava pentru briose.
2 Zdrobiti banana cu ajutorul unei furculite si amestecati o cu zaharul.Adaugati , pe rand, cate un ou amestecand bine dupa fiecare adaugare.Amestecati bucatile de ananas cu putina faina separat apoi adaugati le in amestecul de banana cu zahar.Urmeaza nuca de cocos ,lichiorul si restul de faina.
3 Umpleti formele de briose cu amestecul format si dati la cuptor timp de 20-25 de minute.Faceti testul scobitoarei pentru a fi siguri daca s- au copt sau mai trebuie lasate la cuptor.
4 Pentru crema se procedeaza astfel: Se bate untul si crema de branza pana devin cremoase.Adaugam pe rand esenta de vanilie apoi zaharul pudra pana cand crema se intareste si poate si folosita pentru decorare.

47. CUPCAKES CU MOUSSE DE CIOCOLATA
Lacatusu Lavinia

cupcakes-cu-mousse-de-ciocolata-2

Ingrediente:
cupcakes cu mousse de ciocolata

100 – 150g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
hartie de briose

Mousse de ciocolata

100 g ciocolata
50 g unt
100-150 g mascarpone
150 g frisca lichida
2 galbenusuri ou
100 g zahar
25 ml coniac/lichior

Mod de preparare:
Se topeste separat atat ciocolata neagra cat si cea alba . Se toarna ciocolata neagra lingurita cu lingurita in forma de hartie de briosa si se intinde uniform inclusiv pe peretii acesteia.Se aseaza in tava pentru briose si se da la rece pt 10 – 15 min. Se repeta pana marginile hartiei sunt complet acoperite. Separat, pe o hartie de copt se deseneaza cu creionul fluturii dupa care se vor contura cu ciocolata neagra si se dau la rece. Se umplu spatiile goale cu ciocolata alba si se dau din nou la rece.

Pentru mousse se topeste ciocolata si untul la foc mic. Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul tot la foc mic pana se leaga o crema. Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, coniacul si ciocolata topita. Separat se bate frisca in care se incorporeaza crema de ciocolata rece. Se scoate usor hartia de briosa astfel incat sa ramana doar forma de ciocolata care
se va umple cu mousse si se va decora cu fluturii confectionati. Se pastreaza la rece pentru cateva ore.

Pofta buna!

48. BRIOSE CU MERE SI NUCA DE COCOS
Borza Simona Daniela

BRIOSE-CU-MERE-SI-NUCA-DE-COCOS

Ingrediente :
• 180g zahar
• 130g unt
• 3 oua
• 200ml lapte
• 80g nuca de cocos
• 160g faina
• 1 praf de copt
• 3 mere
• fulgi de migdale
Mod de preparare:
Amestecam laptele cu nuca de cocos intr-o cratita si o punem pe foc pana nuca absoarbe tot laptele. Stingem focul si lasam sa se racoreasca putin.
Amestecam untul moale cu zaharul pana devine cremos. Adaugam apoi treptat ouale. Adaugam compozitia de cocos si lapte. Intr-o alta farfurie amestecam faina cu praful de copt si il adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Merele le spalam,le curatam de coaja si seminte, si le taiem marunt. Le adaugam in aluat si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam in formele de briose, pregatite cu hartiute,
presaram fulgi de migdale deasupra si le bagam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

49. BRIOSE CU VISINE
Borza Simona Daniela

briose-cu-visine

Ingrediente:
• fructe sau ciocolata
• 250g faina
• 1plic praf de copt
• 1ou
• 125g zahar
• 80ml ulei de floarea soarelui
• 300ml iaurt simplu
• hartie pentru briose

Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron zaharul,uleiul,oul,iaurtul, apoi adaugam faina si praful de copt. Se omogenizeaza bine cu o lingura. Se toarna compozitia in forme, se pun fructele deasupra si se da pentru 20 minute la cuptor, la 175 gradeC.

50. CINNAMON ROLL MUFFINS
Anca Bunea

cinnamon-roll-muffins

Ingrediente aluat pentru 9-10 muffins:

300 g faina
40 g zahar
35 g unt la temperatura camerei
100 ml lapte caldut
1 pliculet drojdie granule
1 ou
1 varf cutit de sare
1 lingura apa calduta

Ingrediente crema:
100 g unt la temperatura camerei
200 g zahar brun
2 lingurite scortisoara
1 lingurita cacao

Ingrediente glazura:
30 g unt la temperatura camerei
30 g crema de branza simpla
50 g zahar pudra
nuca tocata

Pentru aluat – se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare ale mixerului. Dupa obtinerea unui aluat omogen, se muta pe planseta presarata cu faina
si se mai framanta 5 minute pana ce aluatul devine elastic.
Se formeaza o bila care se pune intr-un bol si se acopera cu un servet. Se lasa la crescut in jur de 1 ora (timp in care ar trebui ca aluatul sa isi dubleze volumul).In cazul in care doriti sa folositi masina de paine pentru framantarea aluatului, se pun ingredientele lichide apoi cele solide in cuva si se seteaza programul pentru aluat dospit.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, se mai framanta 2-3 minute apoi se intinde in forma de dreptunghi.
Pentru crema – se amesteca bine untul, zaharul, scortisoara si cacao. Peste foaia de aluat se intinde crema cu o spatula. Se ruleaza apoi aluatul cat mai strans.
Se taie rulouri de 3-4 cm grosime care se aseaza fie in forme de briose din silicon, fie in hartiute de briose in tava speciala. Se mai lasa formele in jur de 30-40 de minute intr-un loc cald, acoperite, pentru a mai dospi. Intre timp, se incalzeste cuptorul al 180 g C si se pregateste glazura. Se amesteca toate ingredientele pana ce zaharul este complet dizolvat.
Se introduc briosele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce capata o culoare aramie. Cand sunt coapte dar inca fierbinti, se ung briosele cu glazura folosind o pensula de patiserie apoi se presara nuca tocata (optional). Briosele sunt foarte pufoase si se pot reincalzi fie la cuptorul cu microunde, fie in cuptorul clasic.

51. BRIOSE DE CIOCOLATA CU SOS DE ZMEURA SI PIPER ROSU
Anca Bunea

briose-de-ciocolata-cu-sos-de-zmeura-si-piper-rosu

Ingrediente 5-6 briose:

200 g ciocolata minim 70%
85 g unt
3 oua
60 g zahar pudra
40 g faina
Ingrediente sos de zmeura si piper rosu:
300 g zmeura congelata
2 linguri zahar
1 lingurita boabe de piper rosu
esenta de vanilie

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se pregateste sosul, punand toate ingredientele intr-o craticioara. Se fierb la foc mic pana ce sosul capata consistenta dorita. Se trece sosul printr-o strecuratoare. Pentru briose, se rupe ciocolata in bucati si se pune la topit in bain-marie impreuna cu untul. Separat, se mixeaza ouale cu zaharul si faina, adaugand ulterior si crema
de ciocolata cu unt. Se toarna amestecul fie in 5-6 forme de briose din silicon, fie in forme de aluminiu unse cu unt si tapetate cu cacao si se introduc in cuptor.
Se coc briosele aproximativ 7-9 minute. Se scot din forme si se servesc calde, alaturi de sosul de zmeura si piper rosu.

52. BRIOSE CU FINETTI
Angelina Elena

briose-cu-finetti

Ingrediente:
– 3 oua
– 1 pahar de iaurt (140 g)
– 1 si jumatate pahar zahar
– 1 pahar ulei
– 2 pahare faina
– 5 linguri finetti
– 1 pliculet praf de copt
– 1 praf de sare

* Pentru masurat se foloseste paharul de la iaurt *

Preparare:
Intr-un vas punem zaharul, ouale, praful de sare si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. La final incorporam finetti. Intr-o tava de briose tapetata cu hartiute punem cate o lingura/o lingura si jumatate din compozitie(depinde de dimensiunea tavii) si dam apoi tava la cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar!
Sa aveti pofta!

53. BRIOSE APERITIV
Liana Toma

briose-liana-toma

Ingrediente:
• 500 gr.faina
• un plic praf de copt
• 200 gr. carne de pui taiata marunt sau sunca
• o lingurita vegeta
• 70 gr.branza de vaca
• 70 gr. branza de capra (marinata)
• 65 ml ulei de masline
• 2 oua
• 300 ml lapte
• rozmarin
• seminte de in pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam bine ingredientele solide: faina, carne sau sunca, branza ( de vaca si de de capra), vegeta, praful de copt, rozmarinul.
Intr-un alt bol amestecam bine cu mixerul ingredientele lichide: ouale, laptele si uleiul. Dup ace sunt bine batute le adaugam peste ingredientele solide si le amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Cu o lingura punem aluatul in formele de briose. Deasupra presaram seminte de in, dar si putin rozmarin uscat. Le bagam la cuptor, care a fost in prealabil incalzit.
Se vor lasa la copt cca 20-30 minute.
Pofta buna!!!

54. CUPCAKES DE VANILIE CU CREMA DE AFINE
Ioana Ristea

briose-cu-afine-ioana-risteapng

Pentru cupcakes: Ȋncingem cuptorul la 180 de grade.
Ȋntr-un bol, amestecǎm 150 de grame unt moale cu 150 de grame zahǎr. Se mixeazǎ bine pânǎ când totul se transformǎ într-un soi de cremǎ.
Se adaugǎ 4 ouǎ, pe rând, mixând bine dupǎ fiecare, ca sǎ se încorporeze cum trebuie.
Se adaugǎ 200 de grame de fǎinǎ, o jumǎtate de linguriţǎ praf de copt, seminţele de la o pǎstaie de vanilie şi un plic de vanilie Bourbon finesse. Se mixeazǎ pânǎ la omogenizare completǎ.
Se ia cu lingura şi se umple trei sferturi din hârtiile speciale de copt şi se dau la cuptor timp de 20 de minute (testul cu scobitoarea e eficient când sunteţi în dubii).
Se lasǎ la rǎcit şi se orneazǎ cu glazura dupǎ cum urmeazǎ:
200 de grame de cremǎ de brânzǎ tip Philadelphia se mixeazǎ cu 50 de grame de unt, se adaugǎ cam 180 de grame de afine zdrobite la blender şi zahǎr pudrǎ dupǎ preferinţe. Se gustǎ, altfel nu se poate. La final, o afinǎ ţine loc de moţ. 🙂

Bon app’!

55. BRIOSE BUFNITA
Angelica Nistor

briose-bufnita

La ziua nepoatei mele fiecare copil a plecat acasa pe langa feliuta de tort si cu o
cutiuta in care le-am pus cate o briosa bufnita.Ideea a fost supeeer buna ,caci toti
au fost foarte incantati de micuta ochioasa.
Incercati si voi:-)Asa-i ca’s dragute?
Have fun!!!
Ingrediente(24 de bucati):
Briose:
-200 gr.ciocolata amaruie( rupta in bucatele mici)
-200 gr.unt (taiat in cubulete mici)
-200 gr.zahar brun
-4 oua
-4 galbenusuri
-200 gr.faina
-pudra de cacao
Crema:
-1 budinca de ciocolata
-350 ml.lapte
-3 linguri de zahar
-1 cutie de nutella
Decor:
-4 pachete biscuiti oreo
-1 pachet de bombonele colorate
-1 pachet de bombonele de cacao(eu atunci nu am gasit la noi la magazin,n-am mers
mai departe ca nu am avut timp si am facut eu partea neagra a ochisorilor din
ciocolata topita).

Mod de preparare:
1.Punem cubuletele de ciocolata la topit in bain marie.Cand s-a topit ciocolata adaugam si untul.Lasam bolul pe baia de apa fiarta amestecand continuu pana obtinem
o crema fina.Luam apoi bolul si il punem deoparte sa se raceasca 10 minute.
2.Intr-un bol separat batem ouale si galbenusurile cu zaharul pana devin groase.Punem si faina si omogenizam bine.
3.Turnam apoi ciocolata topita peste compozitie in trei runde ,nu toata odata,amestecand dupa fiecare,pana se incorporeaza in totalitate si are aspectul
unui aluat moale ,ca si de prajitura.
4.Pregatim formele de briose.Turnam compozitia intr-o cana cu care sa putem umple formele in mod egal,dar nu exagerat de sus.
5.Punem tava la cuptor la foc iute.Briosele sunt gata cand se desprind de pe margine si cand trec testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si le lasam sa se raceasca
putin inainte de le scoate din forma.
6.Cat timp stau briosele le cuptor pregatim crema asa:din lapte ,praful de budinca si zahar pregatim budinca ,apoi o lasam sa se raceasca.Cand e rece o amestecam cu
nutella,foarte bine.
7.Briosele fiind pregatite,crema la fel ,incepem sa facem bufnitele asa:ungem fiecare briosa cu crema deasupra.Biscuitii ii rotim foarte usor sa se desprinda unul
de altul(va ramane crema doar pe o parte).Bucatile cu crema le punem pe o farfurie si cele fara le taiem in doua(atentie sunt foarte casanti biscuitii,taiati cu o
miscare ferma ,dintr-o data).
8.Pe fiecare briosa unsa cu crema asezam:
– doi ochi din biscutii cu crema si cate o bombonica de ciocolata;
-deasupra ochilor, din jumatatile de biscuiti taiate facem doua sprancene stufoase;
-in mjlocul ochilor ,in partea de jos ,punem cate o bombonica colorata care este ciocul.
In acest moment briosele bufnita sunt gata de savurat.

P.S.Eu ma bucur totusi ca au reusit sa ajunga in pachetele,ca erau tare ispititoare.
Va doresc pofta buna!

56. Briose ”inghetate”
Angelica Nistor

briose-inghetate

Aceste briose sunt moi,usoare si limonate.Coapte si prezentate in cupe de inghetata,
starnesc lejer interesul oricui ,in special al copiilor.
Enjoy!
Ingrediente:
Briose:
-4 oua
-1 lingurita esenta de lamaie
-coaja de la 2 lamai(aprox.2 linguri)
-1/2 lingurita de sare
-200 gr. zahar tos
-270 gr.iaurt simplu sau cu arome
-220 gr.faina
-1 lingurita praf de copt
-1 cutiuta lamaie confiata
-1 cutie conuri de inghetata
Glazura:
-400 gr.zahar pudra
-zeama de la 1 lamaie
-putin colorant galben
-diferite bombonele colorate(optional)

Mod de preparare:
Briose:
1.Intr-un bol punem ouale ,zaharul ,coaja de lamaie ,sarea si esenta.Mixam totul la viteza mica pentru cateva secunde.Adaugam apoi uleiul ,iaurtul ,faina si praful de
copt .Mai mixam la viteza medie 1 minut,nu mai mult doar pana se combina .Punem apoi si bucatelele de lamaie confiata si le incorporam usor folosindu-ne de o spatula.
2.Umplem conurile de inghetata cam de trei sferturi si le asezam intr-o tava ,sau si mai simplu intr-o tava de briose.
3.Dam tava la cuptor la foc iute pana se rumensc.Sunt gata cand facem testul scobitorii si scobitoarea iese curata.
4.In timp ce se coc briosele facem glazura asa:amestecam zeama de lamaie cu zahar pudra pana nu rezulta o glazura potrivit de groasa ,punem putin colorant galben si
omogenizam usor glazura .
Cand sunt gata briosele, le scufundam varful in glazura si apoi le alsam sa se usuce putin .
5.Briosele sunt gata de servit:-)Cu un iaurt alaturi, sau cu inghetata ,sunt un
festin in toata regula:-)!!
Sa nu le uitam pe cele cu inghetata:-)
Pofta dulce!!!

57. BRIOSE CU CREMA DE MENTA SI CIOCOLATA
Gabriela Dulceag

briose-cu-crema-de-menta-si-ciocolata

Ingrediente, 16 briose
250 gr faina
o lingurita praf copt
175 gr. zahar
100 gr ciocolata
2 linguri cacao
250 ml lapte
90 ml ulei
un plic zahar vanilat
un ou
Pentru crema
Varianta 1:

100 gr unt
100 gr margarina (ambele de foarte buna calitate)
150 gr zahar pudra
5 linguri sirop concentrat de menta (sau 1/2 lingurita esenta menta+colorant alimentar)

Varianta 2:
100 ml frisca lichida
200 gr ciocolata alba
5 linguri sirop concentrat de menta (sau 1/2 lingurita esenta menta+ colorant alimentar)

Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa. In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul
uscat. Preincalzim cuptorul . Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie. Introducem formele in cuptor, la aprox 175 grade pentru 20-25 minute.

Crema
Varianta 1.
Frecam spuma untul impreuna cu margarina. Adaugam zaharul pudra si mixam pana la topire. Adaugam siropul si omogenizam.

tips:
-am mai specificat si in alta reteta, daca se taie crema o reparati punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si o mixam deasupra aburului.
Mie nu mi s-a taiat dar e bine de retinut.

Varianta 2.
Punem frisca intr-un vas si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam imediat ciocolata taiata cubulete. O racim si o bagam la frigider pentru cel putin doua ore apoi o scoatem si mixam pana se intareste. Adaugam dupa caz siropul sau esenta si omogenizam.

ps. eu am facut acum dupa varianta 1.

58. BRIOSE CU IAURT SI VISINE
Gabriela Duceag

briose-din-iaurt-si-visine

Ingrediente

* 2 ouă
* 200 gr zahăr
* 300 ml iaurt simplu
* 200 ml ulei
* 400 gr făină
* un plic şi jumătate praf copt
* o lămâie
* jumătate linguriţă sare
* dulceată de vişine Bunătati din natură
* zahăr pudră
* opţional ciocolată şi bombonele
Mixează ouăle împreună cu zahărul până obţii o cremă fină, lucioasă. Adaugă uleiul în fir subţire mixând în continuare. Adaugă iaurtul, sarea, coaja de lămâie şi sucul de la jumătate de lămâie. Mixează bine adăugând apoi făina cernută amestecată cu praful de copt.
Trebuie să obţii o compoziţie grosuţă pe care o repartizezi cu lingura în tava în care ai pregătit forme de hârtie pentru brioşe.

Umple cam 2/3 din înălţimea formei. Aşează tava în cuptorul preîncălzit şi coace brioşele la 160-165 grade pentru 30-35 minute. Trebuie să capete o culoare frumoasă şi să
fie coapte bine. Testează cu o scobitoare. Fie le pudrezi cu zahăr, fie le glazurezi cu ciocolată. Eu am făcut 12 buc. cu vişine si 12 buc.fără.

59. BRIOSE CU “MOTZ” DIN GANACHE DE CIOCOLATA AMARUIE SI FRISCA
Gabriela Duceag

briose-cu-motz

Ingrediente

3 oua
o cana si 1/3 faina alba (200 gr)
100 gr zahar
o lingurita praf copt
100 gr unt
60 ml lapte

ganache de ciocolata amaruie
frisca

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute.
Mentionez ca untul era la temperatura camerei.

Am obtinut o compozitie cremoasa si lucioasa pe care am repartizat-o-n formele tapetate cu hartiute speciale pentru briose.

Le-am lasat 15-20 min la foc mic, pana au crescut si s-au rumenit frumos. Nu umpleti formele ci puneti compozitie pana la jumatatea formei pentru ca ele vor creste.

Le-am lasat sa se raceasca complet, am pus peste ele ganache si frisca si le-am dat la rece.
Pentru cine nu stie ce este ganache, mentionez ca e o crema fina , pufoasa si simplu de facut, cu ciocolata.
Se pregatesc cantitati egale de ciocolata si frisca lichida (in functie de cat aveti nevoie, fie pentru ornat, fie pentru un tort unde bineinteles veti mari cantitatile).
Daca o doriti mai cremoasa cantitatea va fi de 2:1 ,doua parti frisca una ciocolata (de ex 200 ml frisca, 100 gr ciocolata) iar daca o doriti mai tare cantitatea utilizata va fi 1:1 (cata ciocolata, atata frisca)
Puneti frisca intr-un vas , la foc mic, si lasati pana ajunge la punctul de fierbere. (nu trebuie sa clocoteasca!)
Dati deoparte, adaugati ciocolata (amaruie, cu lapte, alba – de care preferati) facuta bucatele si amestecati pana se topeste complet.
Raciti bine apoi o dati la frigider pentru cateva ore bune (e preferabil peste noapte).
Scoateti vasul si mixati crema pana ce ajunge la consistenta dorita si necesara pentru ceea ce aveti nevoie.
Se orneaza tare fain cu ea mai ales daca folositi ciocolata amaruie pentru ca nu mai contine si ea lapte si devine foarte ferma.

60. MUFFINS SARATE
Gabriela Duceag

muffins-sarate

Ingrediente
2 oua
2 cani si 1/2 faina (aprox. 450 gr )
150 gr crema de branza cu marar
o cana lapte (250 ml)
1/2 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
200 gr sunca de pui (puteti pune orice alt mezel) marar (in formele astea mici am uitat sa-l pun dar am facut si in tava de chec si abia atunci mi-am amintit de marar, ii da un gust minunat! )

nota: crema de branza o puteti inlocui cu Almette sau Philadelphia

Imi plac mancarurile simple. Asa e si asta 😀
– Intr-un bol amestecati branza cu galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, laptele, sare (aici puneti dupa gust, cat de sarate le vreti).
Tocati marunt sunca si o adaugati in amestec; la fel si mararul. Albusurile le bateti spuma si le adaugati la sfarsit.Omogenizati
Ungeti formele cu unt, puneti cu o lingura din compozitie cam pana la 3/4 din inaltimea formei si intoduceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
Au o consistenta asa de faina, aerate, cu gauri, un aluat usor umed de la branzica, tare, tare bune.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *