June 5, 2012
O prajitura buna, cu ingrediente naturale merge alaturi de un ice tea gustos si natural de la Just t!
Diva in Bucatarie si Just t Romania, va invita la concurs. Trebuie sa aratati cat de bine stiti sa preparati o reteta de prajitura (cu ingrediente naturale) si veti castiga 2 cutii de ceai Business Class (10 plicuri x 3.5 gr) si o carafa termorezistenta de 500 ml (in care veti putea prepara ice-tea).
Ce trebuie sa faceti pentru a participa? Sa preparati un desert bio, sau cat mai natural, sa trimiteti reteta si poza preparatului final pana luni 11.06, ora 24.00 pe adresa de email office@divainbucatarie.ro. Acestea vor fi afisate in continuarea postarii prezente. In urma jurizarii de catre Alina Chirica (Responsabil Marketing Just-t Romania) si de mine. Vom tine cont de ingredientele folosite (cat mai naturale) si de aspect.
Anuntarea castigatorului, o vom face in cursul zilei de marti 12.06, tot pe aceasta pagina.
Mult succes!
Iata si retetele inscrise in concurs:
Chec cu mirodenii pentru ceai
Ingrediente:
250 gr faina
3 lingurite praf de copt
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita scortisoara
50 gr zahar brun – bio
1/2 lingurita sare
cateva fire de sofran
50 gr stafide –bio
50gr alune/nuci tocate – bio
1 lingurita coaja portocale
5 linguri gem de gutui home made, fara gelfix si alte minuni
1 ou eco, de la gainusele din curte
150 ml lapte bio
PREPARARE:
Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.
Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele sfaramate, scortisoara, stafidele, sarea si amestecati. Peste sofranul racorit adaugati un ou eco, luat din cuibarul de la casuta de la tara 🙂 batut bine. Adaugati cele 5 linguri din gemul de gutui facut de cu toamna din roadele gutuiului din spatele casei, fara gelifianti, acidifianti si alte minuni. Adaugati si laptele bio in cazul meu (ca vacuta la tara n-am) si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.
Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incins pentru fix o ora si 15 minute.
Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.
Serviti ca atare sau ungeti feliutele cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea…sau lapte…cum doriti. Se poate pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic.
Horoiu Monica – Iasi
PRAJITURA CU MENTA
Ingrediente:
BLAT: 300 gr faina, 280 gr zahar, 3 oua, 80 gr. nuca cocos (eu am folosit verde, sa fie in ton cu menta), 1 plic praf de copt, 200 gr ciocolata, 80 ml ulei, 50 gr frunze menta proaspete.
CREMA: 200 ml frisca lichida, 375 ml lapte condensat, 1 plic gelatina
Preparare:
Pentru inceput, tapetam tava de copt cu hartie pe care intai o udam si o stoarcem bine (asta pentru a nu se lipi ciocolata..). Rupem ciocolata bucati si o
asezam in tava.Pregatim blatul de prajitura cam asa:Intr-un vas turnam faina, adaugam zaharul, praful de copt, ouale, nuca de cocos, uleiul si menta taiata marunt
marunt si amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat omogem, asemanator celui pentru chec.Turnam aluatul in tava, peste ciocolata, si dam la cuptorul(incalzit in prealabil) pentru 30 minute (5 minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic). In tot timpul cat sta in cuptor, nu deschideti usa (riscati sa se lase –
cel putin asa am fost eu “avertizata”).
Intre timp, pregatim stratul final al prajiturii (crema). Deci…laptele condensat se amesteca cu un plic de gelatina (pregatit dupa instructiunile proprii si
personale). Batem frisca pana devine consistenta, dupa care amestecam cu laptele condensat. Lasam la rece vreo 2 ore, amestecand din cand in cand, altfel se intareste de la gelatina.
Cand s-a racit blatul de prajitura, il rasturnam pe un platou si astfel stratul de ciocolata va ajunge deasupra. Peste acesta intindem un strat de crema (frisca si
lapte) si savuram cu placere.
Chec cu capsuni si ciocolata
Ingrediente:
* 3 oua
* 1/2 cana lapte
* 2 linguri iaurt
* 5 linguri ulei
* 1/2 cana zahar
* 1 praf de copt
* 1 esenta vanilie
* 2 lingurite cacao
* 10-12 linguri faina
* capsuni
* 50 gr ciocolata alba
Mod de preparare:
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul,pana acesta din urma se topeste. Adaugam iaurtul si uleiul. Apoi punem laptele si esenta.
Faina o amestecam cu praful de copt,apoi treptat,o adaugam in compozitie. La urma punem cacaoa si mai mixam pana o incorporam. Ungem o tava de chec cu unt si turnam compozitia in ea. Ciocolata o taiem bucatele, dar nu foarte mici. Capsunile le spalam, indepartam coditele, apoi le taiem feliute. Pe mijlocul checului asezam feliute de capsuni, iar deasupra punem bucatele de ciocolata.
Dam tava in cuptorul incins,dar la o temperatura potrivita,160-170 de grade. Lasam checul pana este copt bine(facem testul cu scobitoarea). Cand este gata,il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi putem servi.
Diana Sîrghi
Vanilitorta
Pentru blat e nevoie de:*
o jumătate de cană de caju pisat mărunt
un sfert de cană de făină de ovăz
2 linguri de cacao pudră
2 linguri sirop de arţar
o jumătate de linguriţă de vanilie pudră
3-4 linguri apă
1 linguriţă de zeamă de lămâie
1 vârf de cuţit sare
*Modul de preparare:*
Toate ingredientele se pun într-un castron şi se pisează cu ajutorul unei linguri, iar apoi se transferă toată compoziţia într-un inel alimentar şi se întinde cât mai uniform posibil.
*Pentru cremă e nevoie de:*
1 lingură cremă de cocos
2 bucăţi de avocado coapte
3 linguri sirop de arţar
1 linguriţă pudră de cacao
1 vârf de cuţit de sare
o jumătate de linguriţă de coaja rasă de portocale
2 caise deshidratate, tăiate mărunt
2-3 linguri pudră de cacao
Toate ingredientele, mai puţin caisele, se pun în blender şi se mixează până ce se obţine o pastă omogenă. După ce au căpătat consistenţa unei maioneze, se adaugă şi caisele şi se amestecă din nou. Pentru un gust intens de ciocolată se adaugă 2-3 linguri de cacao.
Loredana Manz
*Coctail winter*
-reteta de coctail cat mai natural si BIO daca cumperi ingredientele de unde trebuie.
*Ingrediente:*
– 1 sfecla rosie mare (2 mici)
– 2 portocale
– 1/2 telina
– 3 mere
– 3 morcovi
*Mod de preparare:*
Se curata legumele si fructele, se spala si se taie in bucati. Se storc intr-un storcator de fructe iar sucul obtinut se pune intr-un pahar si se serveste proaspat. Este foarte sanatos, plin de vitamine si ideal mai ales in sezonul de iarna cand este frig afara.
Andreea Lazar
Prajitura cu dulceata si cafea
Este o prajitura foarte gustoasa, este si de post pentru cei care-l tin, nu contine oua sau alte grasimi animale si este foarte simplu de preparat.
Avem nevoie de: 3 cani de faina, o cana de cafea tare, un borcan mic de dulceata sau 6 linguri (eu am pus dulceata de capsuni), 6 linguri de ulei, o ceasca de miere (sau o cana de zahar), 3 linguri de cacao, o lingura de bicarbonat alimentar stins cu otet, un praf de sare, 1-2 linguri nuca de cocos.
Pont: In loc de cafea puteti folosi ceai negru sau verde.
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca bine faina cu cafeaua si cu dulceata. Apoi se adauga uleiul, mierea, cacaua si bicarbonatul alimentar stins cu putin otet, plus un praf de sare.
Se pregateste o forma de copt rotunda care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 de minute.
Presarati nuca de cocos deasupra, cand e gata si cand s-a racorit putin.
Serviti cu o ceasca de cafea sau ceai!
Kam Angel
PROFITEROL
Coji:
5 linguri ulei
10 linguri apa
8 linguri faina
3 oua
un vfsare
Crema de vanilie:
650 ml lapte
3 oua
10 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri margarina
un vf sare
2 zahar vanilat
Sos de ciocolata:
7 linguri zahar
5 linguri lapte
2 linguri cacao
2 linguri margarina
1/2 fiola esenta de rom
Ingheţată :
4 gălbenuşuri
5 linguri zahăr
12 linguri lapte
5 linguri smântână dulce
1 zahar vanilat
Punem la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot adaugam faina in plaie, amestecand pana se incorporeaza. Dam la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu posul cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 10 min la putere mai mare iar 15 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa iasa goale pe interior.
Crema :Amestecam ouale cu zaharul faina si 7 linguri de lapte, Separat restul de lapte il fierbem apoi il amestecam cu, compozitia de oua si fierbem in continuare pana ce se ingroasa. Lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam vanilia si margarina la temperatura camerei. Amestecam energic.
Pentru îngheţată : Batem gălbenuşurile cu zahărul şi 3-4 linguri de lapte. Adaugam treptat laptele fierbinte amestecat cu vanilie şi smântâna şi amestecam la foc mic până se îngroaşă, fără să dea în fiert. Cand s-a racit, o punem la congelator pentru 3-4 ore.
Cu crema obtinuta umplem gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit , spargand usor coaja cu spritul.
Frisca :1/2 kg smantana proaspata
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Sosul : Punem la fiert toate ingredientele de mai sus, pana ce se ingroasa putin. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Montarea: Facem pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca , pe care asezam 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga inghetata de vanilie. Peste inghetata punem o gogosica ,apoi frisca si sos de ciocolata .
CRACIUN VASILE
Budinca de gris cu dulceata de caise
Ingrediente:
Un litru de lapte, 120-150 grame gris, 2 oua, 100 grame de zahar, mirodenii(zahar vanilat, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala), 40 grame unt, pesmet, un praf de
sare.
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul si mirodeniile. Cand incepe sa clocoteasca, se pune grisul,m in ploaie, amestecandu-se mereu, pentru a nu se face Cocoloase. Cand grisul este fiert, se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga galbenusurile si jumatate din cantitatea de unt si se amesteca bine, pana la obtinerea unei paste omogene. Se bat albusurile spuma si se adauga in oala cu grisul fiert. Se unge cu unt o forma de sticla termo-rezistenta, se tapeteaza cu pesmet si se toarna in ea compozitia din oala.
Se baga vasul in cuptor unde se lasa la foc potrivit 40-45 minute. Cand budinca este coapta, si rumenita, se scoate vasul din cuptor, se rastoarna budinca pe un platou
rotund si se garniseste cu sirop de zahar ars, dupa care se acopera totul cu dulceata de caise si se orneaza frumos de jur imprejur.
CAMELIA KAWADRI
PLACINTA CU PERE
Ingrediente umplutura
2 pere mai mari bio
zahar
50 gr parmezan
50 gr unt
Ingrediente foaie
150 ml apa calduta
1 ligurita drojdie
1 lingurita zahar
faina bio cat cuprinde
1 praf de sare
100 gr unt
Mod de preparare foaie
Facem maiua din drojdie,1 lingura faina si zahar,apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita,ferita de curent. Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care l lasam la crescut 20 minute.Intindem foaia, punem cubulete de unt,impachetam si framantam din nou. Dam la frigider 20 minute. Intindem foaia si decupam dupa forma tavii(va puteti ajuta de un capac). Intr o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie. Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc in loc. O bagam din nou la cuptor la 180 grade pana cand foaia se coace. Rasturnam placinta pe un platou apoi mai presaram putin parmezan.
Placinta este un deliciu!!! Va asigur!:)
Pofta buna!
Reteta cu grad de dificultate mediu.
ALEXANDRA
COOKIES
O reteta f simpla de cookies f sanatoase pentru ceai sau cafea dimineata!
INGREDIENTE:
1 cana si jumatate faina integrala
1 cana zahar brun(pudra)
1/2 cana unt
un galbenus de ou
jumatate pliculet praf de copt
1 praf de sare
Se mai poate adauga: Scortisoara ,stafide ,coaja de lamaie sau fructe confiate.
PREPARARE:
Se amesteca faina + praful de copt + unt +zahar pudra,pana obtinem un aluat care se faramiteaza ,apoi adaugam galbenusul de ou + mirodeniile(scortisoara sau ce dorim)
si se amesteca bine pana avem un aluat pe care il putem modela. Il punem la frigider 20-30 minute in flie alimentara sau o punguta de plastic sa se
odihneasca.
Formele le putem face cu pahare de diverse dimensiuni /forme prajituri. Se pun la cuptor pe hartie de copt si se tin maxim 15 minute la foc mediu(verificam din cand
in cand) -depinde si de cuptor cat de bine “arde” Eu le-am facut rotunde mici in forma de nasturasi, gaurile mici pot fi facute cu un scobitor pe care il rotim pana obtinem gaura dorita, sau daca forma este mai mare, gaurile pot fi obtine cu un pai. La mine s-au cam astupat gaurile dupa coacere, de aceea recomand ca prajiturelele sa fie facute mai mari si apoi cu un pai sa se faca gaurile.
Carmen Banica
Biscuiti cu ceai verde si fructe confiate
Ingrediente
– 125g unt bio la temperatura camerei
– 100g zahar brun
– 2 oua eco
– 100g fulgi de ovaz
– 150g faina eco integrala din grau
– un varf de sare
– 3 pliculete de ceai verde
– 100g merisoare confiate
– pt prezentare: 50g jeleuri cu fructe eco de catina, 25g unt, 25g cacao si
50g fistic
Preparare:
Cu ajutorul un mixer se amesteca untul cu zaharul; se adauga cele 2 oua si se amesteca pana cand compozitia devine omogena iar zaharul s-a topit. Se adauga fulgii de ovaz, faina, praful de sare, cele 3 pliculete de ceai verde si merisoarele si se amesteca cu ajutorul unei spatule pana ce toate ingredientele uscate sunt incorporate in totalitate.
Compozitia obtinuta se aseaza pe o folie de plastic, se ruleaza si se baga la frigider pentru cel putin 4 ore. Apoi se taie sub forma de felii si se orneaza cu bucatele de jeleu de catina; din acest aluat se obtin 16 biscuiti. Se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se baga in cuptor pentru 20 de minute. Intr-un bol se amesteca la bain marie untul cu cacao. Cand biscuitii s-au copt se orneaza cu toppingul de cacao si se presara fisticul taiat marunt.
Tort raw cu visine
Blat: 2 cani de nuca, 1 cana curmale, 1 banana
Nuca se hidrateaza 8 ore, o scurgem, apoi o mixam in robotul de bucatarie alaturi de curmale si de banana. Aranjam blatul in forma de tort si il presam cu mainile umezite. Dam blatul la rece pana pregatim glazura.
Glazura: 2 linguri cacao, 1 lingura unt de cocos, 1 lingura ulei de floarea soarelui, 1 lingura miere, 1/2 fiola esenta de vanilie
Amestecam intr-un bol cacaoa, uleiul, mierea, vanilia si untul de cocos topit.
Turnam glazura deasupra blatului si dam din nou la frigider.
Crema de caju: 2 cani de caju inmuit timp de 3 ore, 1/2 fiola esenta de vanilie, 3 linguri unt de cocos topit, 3 linguri miere, un varf de lingurita sare.
Scurgem cajul si si punem in robotul de bucatarie alaturi de celelalte ingrediente. Mixam pana obtinem o crema fina.Turnam crema peste glazura si dam tortul la congelator timp de o ora.
Jeleu de fructe: 300 gr visine inghetate (am avut eu), 4 linguri miere.
Dezghetam visinele si le scurgem bine, apoi le mixam in robot alaturi de miere. Turnam jeleuldeasupra cremei si dam din nou la congeator timp de 30 de minute.
Crema de ciocolata: 2 banane,1/2 fiola esenta de vanilie, 3 linguri cacao, 2 linguri miere, 2 linguri unt de cocos topit, Mixam in robot toate ingredientele si le turnam peste visine.
Dam tortul la congelator pana a doua zi. A doua zi, mutam tortul de la congelator la frigider cu 4-5 ore inainte de servire.
Decoram tortul cu fulgi de migdale si cirese confiate.
Tips: Pentru acest tort avem nevoie de o forma cu diamentru de 24 cm cu pereti detasabili, pe care o invelim in folie alimentara.
Biscuiti cu fulgi de ovaz
Ingrediente:
* 250 g fulgi de ovaz
* 100 g unt
* 1 lingura de praf de copt
* 100 g zahar brun
* 2 oua
* 70 g merisoare uscate
* 1 lingurita extract natural de vanilie
Preparare:
Intr-un bol punem fulgii de ovaz, untul moale,prafulde copt,sarea,zaharul brun,ouale,merisoarele,vanilia si amestecam bine pentru omogenizare. Apoi adaugam faina,amestecand pana se incorporeaza.
Lasam compozitia sa se odinneasca 20-30 de minute apoi, cu mainile umede formam bile pe care le asezam la distanta unele de altele.
Coacem biscuitii 20-25 de minute la 180 °C pana se rumenesc usor.Ii lasam sa se raceasca complet si putem servi.
Deliciosi,pofta buna!
Paul Ioana Alina
Smoothie verde
O combinatie foarte inedita, dar foarte gustoasa! Pe deasupra si foarte sanatoasa!
Am fost putin cam neincrezatoare cand am incercat-o, dar va spun ca de atunci am repetat-o de multe ori. Mama mea, cand a gustat-o, fara sa stie ce bea, mi-a spus ca
are gust de kiwi. Reteta se incadreaza perfect la concursul organizat de Cristina diva in bucatarie, la care va invit sa participati si voi.
Ingrediente
2 mere rosii, dulci si mari
4-5 frunze de spanac (din recolta proprie am pus eu)
1 cana de apa rece
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute
Mod de preparare:
Eu am spalat bine merele si spanacul, am scos mijlocul merelor si le-am taiat in 4, apoi, cu tot cu coaja, impreuna cu spanacul si apa le-am pus pe
toate in blenderul robotului si am mixat vreo 2 minute, pana au devenit o pasta fina, fina si buna, buna.
ANETA FRUNZA
Trufe cu dovleac
Ingrediente:
-200g dovleac
-200g piure de mere
-200g biscuiti graham
-40g zahar pudra
-50g miez de floarea soarelui
-300g ciocolata menaj
-o lingurita de scortisoara
-o lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala
Mod de lucru:
Dovleacul ras pe razatoarea mica se caleste cu o lingura de zahar,din cele 40 de grame.Merele se rad tot pe razatoarea mica,sa iasa un piure. Miezul de floarea soarelui se da la blender. Eu nu l-am macinat foarte fin,am vrut sa mai fie si cate un miez intreg. Biscuitii se maruntesc si ei cat mai fin, dar se pastreaza
2-3, pentru decor.
Imtr-un bol amestecam toate ingredientele. Mai intai se amesteca dovleacul si piureul de mere. Apoi se adauga zaharul,scortisoara (pe care eu am uitat sa o pun la
ingrediente,in poza,scuze,va rog!) si coaja de portocala si lamaie. Urmeaza biscuitii macinati si miezul de floarea soarelui.Se amesteca usor,pana iese o pasta
omogena.
Cu palmele usor umezite se fac bilute, cam de marimea unei nuci. Se aseaza pe un platou si se pun la congelator,pana ingheata.
Inainte de a le scoate de la congelator,se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi. Cand ciocolata s-a topit, se scot trufele de la congelator si se imbraca in
ciocolata. Se pun pe un gratar si deasupra se presara biscuiti pisati.
Ciocolata se va intari foarte repede,trufele fiind inghetate. Asadar,biscuitii se vor presara imediat!
Sunt grozave!Pur si simplu m-am indragostit de gustul lor!
MIRELA CARMEN TOMESCU
DESERT BIO, CU CREMA RACORITOARE
INGREDIENTE pentru 12 portii :
Baza
– 250 gr fulgi de secara bio
– 600 ml ceai, de preferinta Just-T
– 200 gr stafide
– 4 linguri piure de castane bio
– 3 linguri miere naturala
Crema
– 10 fructe kiwi mari
– 100 gr de smantana cremoasa, de la producator
– 2 linguri miere naturala
– 2 lingurite zeama de lamaie
PREPARARE:
Fulgii de secara si stafidele se inmoaie 5 ore in ceai rece concentrat, de preferinta Just-T, “ginger & lemon”). Apoi se storc si se amesteca cu mierea si piureul de castane. Se tapeteaza un vas dreptunghiular termoizolant cu hartie de copt si se intinde amestecul in start subtire, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la 75 de grade, 30 minute. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit, pana la temperatura camerei. Intre timp, se prepara crema astfel: se curata kiwi de coaja, se taie bucati si se amesteca in blender, apoi se fierb 5 minute la foc mic, sa se evapore sucul, se lasa la racit, se amesteca cu mierea si smantana si se mai adauga zeama de lamaie. Dupa racire, baza se scoate din vas, se intoarce invers pentru a se dezlipi hartia de copt, apoi se taie in bucati dreptunghiulare, fiecare se acopera cu-n strat de crema si se garniseste dupa preferinta.
Este un desert consistent si alaturi de un ceai Just-T, este hranitor si racoritor.
Bio tea Cookies
Ingrediente:
-227 gr.unt nesarat(sa fie la temperatura camerei ,nici prea moale ,nici prea tare)
-175 gr.zahar praf
-1 ou (la temperatura camerei)
-1/4 lingurita de sare
– 2 lingurite rase de praf de copt
-400 gr.faina
-50 gr.faina integrala (sau tarate)
-50 gr.pudra de cacao neagra cu continut mare de grasime(22%)
-semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
-1/2 l-ta pudra de vanilie
-1/2 l-ta lavanda
-1 l-ta seminte de in
-1 l-ta seminte de susan
-1 l-ta seminte de canepa
-1 l-ta seminte de dovleac
-1 l-ta seminte de floarea soarelui
-1 l-ta migdale maruntite
-1 l-ta stafide maruntite
-1 l-ta merisoare deshidratate maruntite
Decor:
– 200 gr.ciocolata alba
-ata (optional)
-etichete(optional)
Mod de preparare:
1.Pentru inceput mentionez ca este important sa mixam ingredientele in ordinea potrivita. Asadar,intr-un bol mixam spuma untul cu zaharul. Adaugam oul si continuam
mixarea pana se omogenieaza bine.
2.Adaugam putin cate putin si faina, amestecata cu praful de copt,sarea,taratele,cacaua neagra,pudra de vanilie ,semintele din pastaia de vanilie si mixam pana este totul este bine incopororat si aluatul format.
3.Adaugam apoi restul ingredientelor si anume: semintele de susan ,in,canepa,dovleac,floarea soarelui,migdalele,stafidele ,merisoarele,lavanda si framantam bine pana ne rezulta un aluat potrivit de moale ,maleabil ,unsuros ,dar nu lipicios. Formam o bila pe care o invelim intr-o punga si dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
4.Dupa ce a trecut acest timp si aluatul s-a intarit ,il scoatem si formam plicurile de ceai asa:pudram masa cu putina faina si intindem o foaie cam 1/2 cm.grosime.Cu un cutit bine ascutit ,cu miscari ferme( pentru a nu se franjura marginile de la seminte) taiem dreptunghiuri de marimea unui pliculet de ceai .La un capat le taiem si facem o gaura in mijloc ca sa arate exact ca un pliculet adevarat(ca si in poza).
5.Asezam pliculetele intr-o tava in care am pus hartie de copt si le dam la cuptor ,la foc iute cam 9-10 minute pana sunt ferme la atingere.
6.Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se tempereze putin,timp in care topim ciocolata alba pe baie de abur.Pliculetele mele aratau asa dupa ce le-am scos din
cuptor.
7.Dupa ce am topit ciocolata ,scufundam fiecare pliculet de ceai pana la jumatate si apoi le punem pe un blat si le lasam sa se usuce ciocolata.
8.Am pregatit si etichetele pentru pliculete pe care le-am personalizat cu firma Just T,concurs la care si participa aceasta reteta.Am taiat autocolantul,pe
fiecare bucata rezultata am lipit o ata si apoi am legat fiecare pliculet de ceai.
9.Gata!!!Acum sunt gata de servit langa un ice tea sau daca doriti ca si o simpla gustare.
Pofta aromata va doresc!!!
GEORGIANA ENESCU
Prajitura cu crema de ciocolata
Ingrediente
-300 gr zahar
-400 ml apa
-10 oua
-2 pachete unt
-10 linguri zahar
-100 gr. cacao
-10 linguri faina
-1 plic praf de copt
Preparare:
Din cele 300 de gr. de zahar si apa se face un sirop. Cand s-a legat siropul se pun 100 gr. cacao. Se lasa la racit. Se separa ouale. Galbenusurile se adauga treptat in compozitia racita de mai sus.
Apoi compozitia rezultata se imparte in doua parti. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat cele 10 linguri de zahar, se adauga faina treptat si praful de copt, amestecandu-se usor de jos in sus.Se adauga jumatate din compozitia cu cacao. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de
copt, se coace la 180 de grade pentru 25 de minute. Intre timp se freaca untul pentru a scoate apa din el,altfel se taie crema. Cand nu mai iese apa se adauga untul peste cealalta jumatate de compozitie cu cacao.
In momentul in care blatul s-a racit, se taie pe lungime se intinde crema se pune si cealalta jumatate de blat si se intinde din nou crema. Se serveste rece!
Salam de biscuiti alb cu fructe confiate made by Liana
Ingrediente:
400ml frisca lichida,
250g branza dulce
100g zahar,
250g biscuiti,
150g ciocolata,
150g fructe confiate,
1 esenta de vanilie,
2 pliculete gelatina.
Pentru decor:
50g ciocolata,
50g fructe confiate.
Mod de preparare:
Se amesteca frisca batuta bine cu branza dulce si cu zaharul pana se obtine o crema fina.
Se rup biscuitii si ciocolata bucati mici-eu am folosit una cu alune-si se adauga in crema de branza impreuna cu fructele confiate taiate marunt.
Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml de apa pentru 10-15 minute si se prepara conform instructiunilor de pe plic.
In compozitia obtinuta se pun esenta de vanilie-o fiola mica , si gelatina topita, calduta. Se omogenizeaza si se toarna totul intr-o forma de cozonac tapetata cu folie de plastic.
Se acopera desertul si se da la rece pentru 3-4h. Cand este gata, se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu ciocolata topita si cu bucati de fructe confiate.
In primul rand vreau sa va multumesc pentru participare si sa va felicit pentru realizarea retetelor delicioase!
Castigatorul concursului “Jus t….si un concurs” este ALICE CIOBANU!
Dar surpriza: avem si un “Premiu de popularitate” din partea celor de la JUST T: o cutie de ceaiuri si o cana de baut pentru ANGELICA NISTOR!
Felicitari castigatoarelor!
Astept pe adresa de email office@divainbucatarie.ro datele de contact si tipurile de ceai cu care ati vrea sa va racoriti.
Va doresc tuturor o vara frumoasa!