DESERTURI VEGANE PENTRU UN PREMIU DE LA JUST-t

February 4, 2016

premiu-justt-feb-16

Regimul vegan este imbratisat pe zi ce trece de mai multe persoane. Fie ca isi doresc sa slabeasca, au motive medicale sau doresc doar sa isi intareasca sistemul imunitar, cei care aleg un astfel de regim, chiar si pentru o perioada scurta de timp, isi ajuta organismul sa fie mai sanatos.

Just-t este una din din cele mai moderne si mai bune marci de ceai ce se comercializeaza la noi in tara, cu certificarea de a fi 100% natural. 18 retete de ceai savuroase incanta simturile cu gustul lor special. Ceaiurile organice Just-t se potrivesc de minune cu deserturile vegane, asa ca va invita la un concurs de prajituri vegane.

Un robot de bucatarie, 50  portii din cel mai bun ceai si 2 cani isi asteapta castigatorul, caci acest premiu va pleca catre cel care va impresiona juriul Just-t prin compozitie si prezentare.

Cum puteti avea parte de acestea? Trimiteti reteta si poza unui desert vegan la adresa de email office@divainbucatarie.ro  si sunteti inscrisi in concurs.

Pozele care nu va apartin nu vor fi publicate si va aduc descalificarea din concurs. In acest concurs veti putea participa cu trei retete, asa ca alegeti cu atentie retetele, poate inspirati si alte persoane sa le reproduca. 😉

Concursul se desfasoara in perioada 04 februarie– 14 februarie 2015 ora 16.00. Premiile vor fi livrate doar pe teritoriul Romaniei.

Retetele vor fi afisate in continuarea postarii prezente, in ordinea in care vor fi primite, iar anuntarea castigatorilor, o vom face in cursul zilei de 20 februarie 2016, tot pe aceasta pagina.

Va doresc inspiratie si spor la lucru!

 

Felicitari si multumiri tuturor participantilor pentru retetele delicioase inscrise in concurs, dar pentru ca avem un singur premiu, acesta va pleca catre reteta care a intrunit cele mai multe aprecieri din partea juriului Just-t.

Reteta castigatoare este Mini tortulete  raw cu goji si cocos realizata de Simona Patras.

Felicitari! Asteptam datele (adresa si numar telefon) la adresa de email: office@divainbucatarie.ro.

 

 

1. Mihaela Soare

Tort  raw vegan cu fructe de padure

jstt2016-1

Ingrediente blat :

  • 200 gr migdale decojite
  • 100 gr curmale taiate marunt
  • 80 gr smochine taiate marunt
  • 2 linguri sirop de agave
  • 2 linguri unt de cocos
  • 2 linguri unt de cacao

Crema I :

  • 200 gr fructe de padure congelate
  • caju crud 200 gr
  • 6 linguri sirop de agave
  • 2 linguri unt de cacao
  • 4 linguri unt de cocos

Crema II:

  • 1 banana
  • 4 linguri unt de cacao
  • 3 linguri sirop de agave

Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Untul de cacao si untul de cocos le incalzim la Bain-Marie. Amestecam apoi intr-un castron migdalele, smochinele, curmelele si siropul de agave. In cazul in care compozitia este prea tare, putem adauga 2- 3 linguri de apa astfel incat sa putem modela compozitia in forma. Tapetam forma ( dimensiunea de 18 cm ) cu hartie de copt , turnam compozitia si o nivelam cu ajutorul unui pahar. O dam la rece si realizam prima crema.

Crema I : Nucile de caju le lasam la hidratat 3 ore. Amestecam in robotul cu lama in forma de S, fructele, siropul de agave si nuca de caju pana obtinem  o crema fina. Se adauga apoi untul de cocos si cel de cacao incalzite in prealabil la Bain-Marie si lasam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia peste blat si dam la rece pana se intareste.

Crema II: 

Amestecam in robotul cu lama S untul de cacao , banana si siropul de agave pana ce obtinem o crema fina. O turnam deasupra cremei cu fructe de padure ( care este deja intarita ) si lasam la rece cateva ore. Ornam cu fructe si o frunzuta de menta.

2. Andreea Dianu

Mini tarte cu crema de ciocolata

jstt2016-2
Ingrediente:

Baza:200 g prune deshidratate, 60 g fulgi de ovaz, 70 g nuca, 4 linguri ulei de nuca, 2 linguri apa,4 linguri miere
Crema:1 avocado,2 linguri cacao,2 linguri sirop de artar,1 banana
Mod de preparare:Baza:   In robotul de bucatarie se pun toate ingredintele(prune deshidratate, fulgi de ovaz, nuci, sirop artar, apa si ulei de nuca) si se paseaza foarte, foarte bine, pana obtinem o masa omogena si lipicioasa.
Intr-o forma pentru mini tarte se pun o folie alimentara si 2 linguri din compozitia lipicioasa. Se niveleaza cu o lingura, apoi se rastoarna pe un platou, apoi se scoate tragand de marginile foliei. La fel se procedeaza cu toata compozitia.
Crema:    Avocado se curata si se taie cubulete, banana se taie felii si se pun intr-un blender. Peste se adauga mierea si cacaua. Se paseaza formandu-se o compozitie cremoasa. Se poate aroma cu putin extract de vanilie.
Peste fiecare tarta se pune o lingura din crema. Se orneaza cu cacao si fulgi de ovaz.

 

3. Simona Cirmu

Desert cu crema de goji, portocala si strat de ciocolata picanta

jstt-2016-3

Blat:120 g curmale hidratate 2-3 ore, 100 g samburi de migdale, 50 g samburi de nuca, 2 lingurite pudra de karob, 3 linguri ulei de cocos

Se introduc toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine o compozitie lipicioasa. Daca dupa mixare obtinem o compozitie greu de intins, putem adauga 1-2 linguri din apa ramasa dela hidratarea curmalelor si mai mixam putin.  Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava rotunda, cu fund detasabil,  cu diametrul de 14 cm si se da la rece.

Crema de goji cu portocala:120 g fructe de goji hidratate 2-3 ore, zeama, pulpa si coaja de la o portocala, 2 linguri ulei de cocos, 2 linguri sirop de agave, Semintele de la jumatate pastaie de vanilie, 125 g caju hidratat 2-3 ore

Se introduc toate ingredientele in robotul de bucatarie, se mixeaza pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se mai poate adauga sirop deagave sau zeama de portocala, in functie de preferintele
fiecaruia. Se adauga aceasta crema peste stratul de blat obtinutanterior si se lasa la rece minim o ora si jumatate.

Crema de ciocolata picanta:125 g caju hidratat 2-3 ore, 2 linguri sirop de agave, 30 g unt de cacao, 3 lingurite pudra de karob, Un varf de cutit de cardamom pudra, ½ lingurita scortisoara, 1 praf de sare roz de Himalaya, 1/4 lingurita pudra de ghimbir

Cantitatile de cardamom, scortisoara si ghimbir se pot ajusta in functie de gustul fiecaruia.Procedura este ca mai sus. Se pun toate ingredientele inrobotul de bucatarie, se mixeaza, se degusta si se ajusteaza condimentele infunctie de preferinte. Cand s-a obtinut o crema fina, se scoate din mixer si sepune in tava, peste crema de goji, se niveleaza si se lasa la rece cateva ore. Eu am facut tortuletul seara, asa ca a stat la rece pana dimineata.
Un desert usor, gustos si sanatos!

4. Dana Burlacu Visternicu

Tort raw vegan cu afine

jstt-2016-4
Ingrediente blat:

–        150g curmale

–        100g nuci

–        50g prune uscate

–        1 lingura cacao

–        1 lingura sirop de agave

–        1 linguri unt cacao

–        1-2 linguri apa

Ingredientecrema:

–        200g caju

–        250g afine (zmeura, capsune, mure)

–        50g unt cacao

–        2 linguri sirop de agave (sau mierede albine)

Mod depreparare:

Pentru prepararea blatului punem curmalele la hidratatpentru  1-2 ore.
Nucile se macina.

Curmalele scurse de apa se taie bucati, la fel siprunele uscate. In bolul robotului de bucatarie ( de preferat peste500MW) punem curmalele, prunele uscate, untul de cacao (topit la bain marie)  si o lingura de apa. Dam drumul la robot si mixam pana la maruntirea totala. Adaugam nucile, cacaoa, siropul de agave si inca o lingura de apa (daca este necesar). Mixam iar pana se obtine o
pasta omogena.

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (20cm diametru)si tapetata cu hartie de copt se pune compozitia pentru blat. Aceasta sepreseaza cu ajutorul unei linguri si se niveleaza astfel incat sa fie distribuita uniform.

Tava se da la congelator.

Preparare crema:

Caju-ul se pune in apa rece pentru 2 ore. Se scurge deapa , se pune la robot si se marunteste. Se adauga afinele congelate sauproaspete , untul de cacao, siropul de agave si se mixeaza pana la obtinereaunei paste. Aceasta pasta se toarna peste blatul pregatit initial.Se niveleaza usor si se decoreaza cu fructe.

Tortul raw vegan se da iar la congelator pentru cel putin 2 ore.

5. Daniela Gospodariu

Bomboane Rafaello raw vegane

jstt-2016-5

Ingrediente:
– 6 linguri de unt de cocos;
–  1 1/2 cană de fulgi de cocos;
–  3-4 lingurite sirop de arțar;
–  vanilie- de preferat din păstăi;
– migdale intregi.

Mod de preparare: Untul de cocos se amestecă cu o cană de fulgi de cocos, cu siropul de artar și vanilia. Din compozitie se face o bomboană in mijlocul căreia se pune
migadala intreaga. După ce le-ati terminat, le rostogoliți prin nuca de cocos rămasă și apoi se dau puțin la frigider, pentru că untul de cocos se va înmuia în timpul ăsta.

6. Daniela Gospodariu

Smoothie Red-Vegan

jstt-2016-6

Ingrediente:
– 1 mar Ionatan;
– 1/2 sfecla rosie;
– 1 ceasca de visine;
– 1 lingurita zeama de lamaie;
– apa Kangen;
– frunze de menta proaspata;
– gheata;
Mod de preparare:Se pun toate ingredientele in vasul unui blender si se mixeaza 1-2 minute.Se serveste cu gheata si menta proaspata.

7. Mirela Carmen Tomescu

BOMBOANE JELEU, RAW, CU PORTOCALE SI PSYLLIUM

 jstt-2016-7

O reteta proprie de jeleuri crud vegetariene, dulciuri naturale si inofensive, o incantare pentru clipele de rasfat. Pot fi savurate alaturi de un ceai natural de la Just T.

INGREDIENTE (pentru 20-23 bucati):

–          150 ml suc de portocale

–          2 lingurite coaja de portocale

–          2,5 linguri tarate de psyllium

–          6 linguri seminte de susan

–          3 linguri stafide aurii

–          1,5 linguri ulei de masline extravirgin

–          0,5 pastaie vanilie

–          5 picaturi de stevia rebaudiana (optional)

 PREPARARE:

Peste sucul de portocale se adauga taratele de psyllium si semintele pastaii de vanilie.Se amesteca si se lasa ansamblul cam o ora, pentru ca taratele sa absoaraba sucul de portocale si sa se  intrepatrunda aromele. Intre timp se rehidrateaza stafidele si se rasnesc fin semintele de susan, pana se obtine o faina. Intr-un bol se aduna faina de susan, uleiul de masline extravirgin, taratele de psyllium imbibate cu sucul de portocale si cu vanilia, stafidele strecurate si coaja de portocale. Se omogenizeaza totul cu-n blender de mana, se indulceste optional cu stevia rebaudiana, apoi din amestecul rezultat se formeaza jeleurile, cu mana umezita. Se pot folosi mulaje din silicon, care, dupa umplere, se tin in congelator o jumatate de ora pentru a se forma modelele dorite. Se pot consuma si reci, dar sunt mai aromate la temperatura camerei.

 

8. Ana Popescu

Baclava acordeon

jstt-2016-8
Ingredinte:1 pachet de foi de placinta,300 de gr. de nuca macinata,50 gr ulei,1 pahar cu apa.  Sirop:600 ml apa,200 gr sirop de artar,zeama si coaja de la o lamaie.

Mod de pregatire:   Foile de placinta se taie in dreptunghiuri de aproximativ 15 /20 cm. Se pensuleaza cu apa toata suprafata.Se presara cu nuca, iar cu un betisor pentru frigarui se ruleaza foaia. Se extrage betisorul si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptorul incins la 190 de grade pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.In timpul in care prajitura e in cuptor se prepara siropul, fierband apa cu siropul si zeama de lamaie in jur de 7-8 minute, apoi se adauga coaja de lamaie.Siropul clocotit se toarna deasupra prajiturii fierbinti, atunci scoase din cuptor. Va fi repede absorbit complet,se lasa sa se raceasca complet.

Pofta buna!

 

9. Ana Popescu

Prajitura Baiadera

jstt-2016-8
Ingrediente:500 g biscuti sfarmati fin,100 ml sirop de artar,150 ml. apa,250 g margarina,10 ml esenta de migdale,10 ml esenta rom, 200 g nuci macinate,20 gr cacao,200 g ciocolata neagra.

Mod de preparare:Primele 4 componente se framanta bine pana obtinem o crema omogena.Se imparte compozitia obtinuta in doua.Se tapeteaza o tava sau un vas jena cu hartie pergament. In prima jumatate de crema se adauga cacao, nuca si esenta de rom. Se intinde uniform in tava.La partea a doua de crema se adauga esenta de migdale. Se intinde deasupra primului strat.Deasupra prajiturii se intinde ciocolata.   Se da la frigider min 2 ore. Se serveste dupa preferinte cu fructe.Pofta buna!

10. Aluculesei Brindusa

Inimioare vegan-iubire raw  🙂

jstt-2016-10

Ingrediente pentru prima foaie:
-1 banana,
-2 linguri de migdale,
-3 linguri nuca de cocos.

Ingrediente pentru a doua foaie:
-1 banana,
-1 lingura nuci Caju,
-1 lingurita cacao,
-3 linguri nuca cocos.

Mod de preparare:
-Se pune intr-un vas,nuca de cocos,banana in bucati mici,migdalele si se mixeaza.apoi se pune compozitia in forma de inimioara.
-In alt vas,se pune banana rupta bucati,nuca de cocos,cacao,nuci caju si se mixeaza bine.Se pune compozitia in forma de inimioare,apoi se ia cu un cutit,mai lat, inimioarele si se pun unele peste altele,se orneaza cu felii de banane,nuca de cocos.
Inimioare sanatoase,pentru inimi sanatoase si pentru iubirea de viata.

 

11. Irena Nicoleta

Lamaie zaharisita cu ciocolata
jstt-2016-11
Ingrediente: Lamâie2 buc, Apă500 ml, Zahăr400 g, Еsență de vanilie1 lingurița, Ciocolata neagra200 g, Sare și piper
Etapele de gatit:
pas 1. Se feliaza cele 2 lamai foarte fin, aproximativ 10-12 rondele pe lamaie. Se pune o cratita medie, pe jumatate umpluta cu apa la foc. Intre timp, intru-un vas mediu se toarna apa foarte rece si se pune la frigider.
pas 2. Cand incepe apa a fierbe, se ia cratita de pe foc si se adauga feliile de lamai in apa. Se tin in apa 1-2 minute. Apa se arunca, si lamaile imediat se pun in vasul cu apa rece pe 1-2 minutes.
pas 3. Punem o tigaie mare la foc mediu, se adauga cei 500ml de apa si zaharul, se mesteca pana zaharul se dizolva si apa incepe a fierbe. Cand apa incepe a fierbe, se da focul incep, ca apa sa nu clocoteasca, se adauga extractul de vanilie si lamaile intr-un strat. Se fierb (fara a da in clocot) timp de o ora.
pas 4. Cu ajutorul unei furculite, se transfera rondelele de lamai pe o suprafata acoperita cu hartie de pergament si se lasa sa se racoreasca.
pas 5. Odata ce feliile de lamaie s-au racorit, se bucateste ciocolata si se pune intr-un vas mic rezistent la caldura. Se adauga apa fiarta intr-o cratita mica, si se pune la foc mediu. Cand incepe a fierbe apa, vasul cu ciocolata se plaseaza deasupa cratitei, dar sa nu atinga apa, si se lasa acolo pana ciocolata se topeste. Se mesteca doar de cateva ori. Cand ciocolata s-a topit, o luam de pe baia de aburi si una cate una trecem feliile de lamaie doar pe jumate prin ciocolata topita. Le asezam pe hartia de pergament si presuram sare si piper negru , pe ciocolata pentru a intensifica gustul ciocolatei. Le lasam asa cateva ore pana se intăreşte ciocolata sau le punem la frigider pentru un proces de intarire mai rapid.
12. Mirela Carmen Tomescu
MINITARTE RAW VEGANE, CU CAPSUNE
jstt-2016-12
O reteta care imbina gusturi si nutrienti de calitate, nealterati pe parcursul prepararii, un dulce crud
vegetarian, cu efecte benefice pentru sanatate.
INGREDIENTE (pentru 8 bucati):
Pentru blat:
–        100 gr fulgi de nuca de cocos
–        100 gr stafide (am folosit aurii)
–        2-3 felii de lamaie, cu coaja
Pentru crema:
–         185 gr capsune (plus 3-4 capsune pentru garnisit)
–         60 gr caju hidratat
–         25 gr fulgi cocos
–         4-5 picaturi stevia rebaudiana
–         o lingura suc de lamaie
PREPARARE:
Alunele de caju se rehidrateaza de seara pana dimineata. Stafidele se hidrateaza maximum o ora si jumatate, apoi impreuna cu fulgii de nuca de cocos si cu feliile de lamaie, se plaseza in robotul de
bucatarie cu lama in “S”. Se maruntesc pana formeaza o pasta lipicioasa ce se poate modela, cu care se tapeteaza apoi formele pentru tarte. Se plaseaza la rece cam o ora, pentru a deveni mai
ferme si mai usor de manuit. Pentru crema, alunele hidratate de caju impreuna cu capsunele bine spalate se maruntesc in robotul cu lama in “S”. Se adauga apoi fulgii de cocos. Se continua
maruntirea pana se omogenizeaza crema, care se aromatizeaza apoi cu picaturile dulci de stevia si cu sucul de lamaie. Se scot formele de tarta din frigider, se lasa cateva minute la temperatura
camerei pentru a se desprinde mai usor blaturile de minitarte, care se umplu cu crema. Se garnisesc apoi, dupa imaginatie si timp.
13. Mirela Carmen Tomescu
BUDINCA DE CHIA, CU FRUCTE DE PADURE
jstt-2016-13
O budinca ce, prin asocierea fructelor de padure si a lamaiei cu semintele de chia, abunda in antioxidanti puternici, este lipsita de gluten si delicioasa. Poate substitui cu succes un meniu
complex si laborious.
INGREDIENTE (pentru o portie):
–         200 ml apa plata
–         2 ,5 linguri de seminte de chia
–         o jumatate de lamaie
–         2 linguri de mure
–         o lingura de zmeura
–         indulcitor natural (optional/ am folosit 3 picaturi de stevia rebaudiana lichida)
PREPARARE:
Se adauga in apa plata jumatatea de lamaie, usor presata, sa-si reverse din suc, semintele de chia si indulcitorul natural (optional). In aproximativ o jumatate de ora se obtine, prin hidratarea boabelor de chia, o budinca savuroasa. Se spala bine fructele de padure, apoi in recipientul pentru servit se aseza un strat de budinca, boabele de mure, apoi alt strat de budinca, iar deasupra, zmeura. Se savureaza cu placer, fiind hranitoare si gustoasa.
14. Mugui Razvan
DESERT BICOLOR RAW VEGAN
jstt-2016-14Ingrediente principale:Caju crud (rehidratat) – 50 gr
Miere rapita – 50 gr
Unt cocos bio – 30 gr
Cacao ecologica – 10gr
Merisoare deshidratate – 10 grIngrediente pentru sos:
Fructe de padure (zmeura, mure, coacaze)
Miere de rapitaDecor:
Piper roz crud (optional)
Petale de flori (optional)Toate ingredientele principale, cu exceptia pudrei de cacao si a merisoarelor, se macina intr-un blender puternic pana se transforma intr-un aluat omogen si dens. Compozitia se imparte in doua cantitati egale. Uneia i se adauga pulberea de cacao si merisoarele si se incorporeaza foarte bine.  Se preseaza compozitia intr-un inel culinar detasabil, pe rand (in straturi: negru – alb – negru) si se decoreaza cu boabe de piper roz crud. Produsul urmeaza a fi pastrat la frigider pentru 2 – 3 ore sau in congelator (20 – 30 minute), dupa care se detaseaza inelul. Alaturi se prepara un sos, obtinut din suc proaspat stors de fructe de padure si miere de rapita, in proportie de 1:2. Se realizeaza un decor ingrijit iar ceea ce urmeaza este o delectare a tuturor simturilor…
15. FETIC BIANCAPrajitura vegetariana (vegana) in straturi 
jstt-2016-15

2 cani nuca (sau alune, migdale…), 3 banane bine coapte, 1 cana stafide si 2 cani caju inmuiat in apa  vreo ora, 1 lingura ulei de in (sau nuca, migdale…), sirop de agave vreo 4 linguri, extract de vanilie, aprox 5 linguri cacao, unt de cocos 8-9 linguri (lingurile se masoara dupa ce incalziti untul si devine lichid, ca un ulei), fructe congelate sau caise uscate si un pic de sare. Asta e tot.
Ingrediente si mod de preparare:

Blatul: doua cani de nuca, o banana bine coapta si o cana stafide se amesteca cu ajutorul unui robot de bucatarie. Pasta rezultata se aseaza pe fundul unei tavi de 20/20cm. Se niveleaza si se pune la rece. Eu am pus-o in congelator pana am pregatit al doilea strat. Dupa cum veti vedea in poze, am pus folie transparenta pe fundul tavii, pentru ca, ajutandu-ma de folie, reusesc sa scot
prajitura din tava foarte usor.Ciocolata sau stratul numarul 2: doua linguri cu varf cacao (de calitate), 1 lingura ulei de in (eu nu am avut si am folosit ulei de nuca), 1 lingura sirop de agave si o jumatate de lingurita extract de vanilie se amesteca intr-o cana. Intre timp, se topeste untul de cocos, cam 2 linguri. Eu il pun intr-un pahar, iar paharul il tin in apa fierbinte cateva minute. Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste blatul inainte preparat. Puneti cu lingura si nivelati imediat, pe portiuni mici, pentru ca ciocolata se va intari foarte repede din pricina ca blatul este foarte rece. Dati la rece pana pregatiti urmatorul strat.

Crema de caju: Inainte de a va apuca de prajitura, puneti 2 cani de caju (raw) la inmuiat, vreo ora-doua, apoi scurgeti-le bine de apa. Deci, doua cani caju inmuiat, 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita plina sirop de agave, un pic de sare se pun in robotul de bucatarie si se amesteca. Se adauga 3-4 linguri unt de cocos topit si se mai pulseaza de cateva ori pana cand este incorporat. Se aseaza si acest strat peste stratul de ciocolata si se pune tava la rece.

Crema de caise uscate: Atentie la caise! Aveti grija sa fie organice. Doua cani caise uscate, taiate felii,  o lingurita apa de roze sau apa simpla se pun in robot si se maruntesc pana se formeaza o pasta.  Puteti face acest strat din fructe congelate, lasate la dezghetat si mixate bine. Eu am primit o punga de caise foarte bune si m-am gandit ca gustul lor acrisor si consistenta mai putin apoasa va da prajiturii un plus de gust si eleganta. Intindeti stratul de fructe peste cel de crema de caju. Dati la frigider si lasati sa se intareasca, apoi incepeti sa preparati ultimul strat.Crema de ciocolata: doua banane bine coapte, 1 lingurita extract de vanilie, 3 linguri cacao, 2-3 linguri sirop de agave se mixeaza, apoi se adauga 3 linguri unt de cocos topit.
Compozitia rezultata la mine a fost destul de moale, dar daca se intampla sa fie prea tare si nu o puteti intinde, adaugati un pic de apa.  Se intinde si acest ultim strat si prajitura se pune la rece.Eu am lasat-o la congelator pana cand s-a intarit bine, apoi, cu ajutorul foliei am scos-o din tava si am feliat-o cat timp era intarita bine, dupa care am asezat-o intr-o tava si am tinut-o in frigider.

In frigider stratul de deasupra se inmoaie un pic.

 

16. Clau Dia

Reteta desert cu hrisca

jstt-2016-16

Avem nevoie de 100 grame hrisca (se lasa la hidratat in apa cateva ore)  apoi se pune le fiert cateva minute in putin lapte. Dupa ce se raceste se  amesteca cu 2 linguri de miere si nuca macinata dupa gust (e mai aromat  cu mai multa nuca). Este un desert simplu si buuuuun.

Pofta mare.

 

17. Simona Musca

Budinca de ciocolata vegana cu fructe

jstt-2016-17
Ingredinte – pentru budinca – 1 avocado- 1 banana-  miere dupa gust- cacao pudra (pudra roscove) dupa gust- 1 lingurita vanilie-  zeama lamaie

Ingredinte – fructe
Aici e libera alegere, fiecare in functie de ce are la indemana. Eu am folosit piersici, caise, ananas, kiwi, banane.
Preparare:Curatam avocado, scoatem samburele, il stropim cu zeama de lamaie pentru ca alrfel oxideaza si il punem in blendeer taiat cubulete. Adaugam, banana taiata cuburi, mierea, cacaoa, vanilia si mixam bine. Gustam, mai punem putina miere dupa gust si putina cacao tot dupa gust, mai mixam putin si Voila…este gata.Curatam restul de fructe, le taiam cubulete si le punem pe platou alaturi de budinca de ciocolata vegana.

Pofta buna 🙂

 

18. Mihaela Negrescu

Bomboane raw vegan

jstt-2016-18

Ingrediente:
nuci (nuci, alune de padure, caju, nuci braziliene, nuca de cocos, etc)

fructe uscate (curmale, stafide, caise, etc)

cereale (ovaz, hrisca, etc)

cacao raw sau pudra de roscove

fulgi de cocos

ceva dulce (sirop de artar, sirop de agave,zahar de cocos, etc)

arome si mirodenii (vanilie, scortisoara,etc)

Complicat nu e!

Pentru aceste bomboane am ales nucile clasice circa un pahar hidratat vreo 4 ore , curmale 1/2 pahar fara samburi,2 linguri de tarate de ovaz,2 linguri de fulgi de cocos,1 lingura de cacao raw, sirop de agave , scortisoara. Toate ingredientele alese le-am bagat la blender si le-am mixat pana la omogenizare.Apoi compozitia o modelam in functie de inspiratia fiecaruia si le-am trecut prin pudra de cacao si fulgi de cocos pentru un aspect mai frumos!!
Si voilà, bombonelele sunt gata!

19. Mihaela Belean

“Carnat” de nuci
jstt-2016-19
 
Ingrediente:
– 500 gr. nuci curatate, despicate in doua jumatati
– 1 cana amidon de porumb sau cartofi
– o jumatate de cana de faina
– 2 linguri de zahar nerafinat
– 2 litri de suc de struguri
 
Preparare:
Nucile se taie in jumatati, se lasa la inmuiat in apa peste noapte, apoi se insira, cu ajutorul unui ac, pe o bucata de ata de bumbac, rezistenta. Lungimea atei sa fie de 30-40 cm. Nucile astfel insirate se atarna la loc cald, eventual in bucatarie, pana se usuca.
Dupa ce nucile s-au uscat, se prepara sosul in care acestea vor fi inmuiate.
Se pune pe foc sucul de struguri, iar cand incepe sa fiarba, se toarna faina si amidonul, desfacute in prealabil in putina apa sau suc. Compozitia se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase si sa nu se mai simta gustul de faina. Daca va place mai acrisor, lasati-l asa, daca il vreti mai dulce, adaugati 2 (sau mai multe) linguri de zahar brut.
Urmeaza “imbracarea” nucilor. Se ia, rand pe rand, cate un sirag din nucile pregatite dinainte, se inmoaie in sos, apoi se pune la scurs, avand grija sa asezati dedesubt niste ziare pentru a evita mizeria. Veti observa ca, pe masura ce se usuca jeleul, culoarea acestuia devine tot mai mata si consistenta mai putin lipicioasa. Dupa ce s-a racit, fiecare sirag poate fi introdus din nou in baia de sos si pus la scurs. Puteti sa faceti jeleul cat de gros doriti.
La sfarsit “carnatul” (caci asa devine, ca un carnat) se agata la loc racoros si aerisit pana se usuca. Aceste bombe de energie sunt delicioase si satioase. Pot fi pastrate la frigider timp de cateva luni, invelite intr-un servet de bumbac.
In afara de suc de struguri eu am mai incercat si cu suc de mere si de visine. Atentie! Suc proaspat stors la storcator, nu sirop!!
20.Mihaela Belean
Inghetata
jstt-2016-20
Ingrediente:
– o banana coapta, curatata, taiata rondele si congelata
– un avocado curatat
– 2 lingurite de lecitina de soia
– o cana cu lapte vegetal (caju, migdale, nuci), important e sa fie mai gras
– 2 linguri carob
– cateva curmale uscate, dar hidratate in prealabil, in loc de zahar, in functie de gust.
 
Preparare:
Ingredientele se amesteca foarte bine cu blenderul, apoi se pun in vasul aparatului de inghetata. Dupa 45 de minute, inghetata este gata. Daca nu aveti aparat special, nicio problema, se toarna compozitia intr-un vas si se introduce in congelator. Din ora in ora se scoate si se amesteca. Dupa dorinta, se mai poate aromatiza cu scortisoara, menta, etc.
Veti obtine o inghetata perfect naturala, cremoasa.
21.Mihaela Belean
Panna cotta vegana
jstt-2016-21a
Ingrediente:
– 250 g frisca vegana
– 250 g lapte vegetal
– 20-30 g zahar brut, nerafinat
– o pastaie de vanilie
– 1 g agar-agar
Preparare:
Se pun intr-o cratita frisca, laptele vegetal, zaharul si agar-agar. Se aduce la temperatura de fierbere si se lasa la foc mic pana cand observati ca fulgii de agar de dizolva (in jur de 5 minute). Se adauga pastaia de vanilie despicata, se lasa sa se intrepatrunda aromele, apoi se scoate vanilia si se toarna compozitia in bolurile umezite cu apa rece in prealabil. Se baga la rece.
Panna cotta se poate servi dupa ce s-a intarit, raturnata pe o farfurioara, cu toppingul preferat
22. Belu Andreea
Gogosi vegetariene
jstt-2016-22Ingrediente:500g faina
250g apa calduta
50ml de ulei de palmier+pentru prajit
7g drojdie uscata/25g drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
2-3 linguri de zahar brun/brut cu melasa
1lingurita esentaMod de preparare:se amesteca ingredientele uscate intr-un bol( faina,drojdie,sare,zahar) ,  apoi se adauga apa calduta cu uleiul si esenta, se framanta putin pana coca  nu se mai lipeste de vas. Se lasa la dopit pana cand isi dubleaza volumul,  acoperita cu un prosop de bucatarie langa o sursa de caldura. Se unge  blatul de lucru cu ulei, se scoate coca, se intinde si cu ajutorul unei  forme rotunde se modeleaza gogosile. Se mai lasa putin pe blatul de lucru  sa creasca si apoi se prajesc in ulei de palmier. Se servesc calde,  presarate cu zahar pudra.
23.  Simona Patras
Brownie raw
jstt-2016-23Ingrediente

* 1 cana de nuci
* 1 cana de curmale
* 2 linguri de cacao
* 5 linguri de nuca de cocos
* 2 linguri sirop de agave

Mod de preparare
Intr-un robot de bucatarie se proceseaza toate ingredientele .
Compozitia obtinuta se transfera in diverse forme, apoi se da la frigider pentru cateva ore .
Se decoreaza cu ciocolata raw si se orneaza cu fructe proaspete  (coacaze si catina am folosit eu ).

24. Simona Patras

Batoane raw vegan

jstt-2016-24

Ingrediente

* 100 g migdale
* 100 g caju
* 100 g nuci* 100 g nuca de cocos
* 50 g curmale
* 50 g goji
* 30 g seminte de canepa
* 30 g unt de cacao
* 30 g unt de cocos
* sirop de agave

Mod de preparare

Intr-un robot se proceseaza migdalele, caju,nucile apoi se adauga nuca de cocos si se continua procesarea.
Amestecul obtinut se tranfera intr-un bol.

In robot se adauga curmalele si semintele de goji  se continua procesarea, apoi se adauga pasta obtinuta peste amestecul de mai sus.

Se adauga untul de cacao si de cocos, siropul de agave (dupa gustul fiecaruia), semintele de canepa si se amesteca toate ingredientele foarte bine pana cand se obtine o pasta ferma si omogena.

Se da totul la frigider pentru cel putin 30 minute.

Se intinde compozitia obtinuta pe masa de lucru,iar din aceasta compozitie se taie batoanele raw vegan dupa preferintele fiecaruia.

 

25. Simona Patras

Mini tortulete  raw cu goji si cocos

rawcake1
Ingrediente
Pentru blat
* 100 g nuci * 50 g migdale* 50 g curmale* 30 g cacao alcalizata* 10 g unt de cacao
Pentru crema de goji si cocos
* 300 g caju * 150 g nuca de cocos* 100 g goji* 50 g sirop de artar* 50 g unt de cocos
Mod de preparare

Preparare blat In robot se proceseaza toate ingredientele, pana se obtine o pasta omogena si ferma, apoi se lasa la rece in jur de 30 minute.
Preparare crema
In robot se proceseaza caju-ul hidratat in prealabil, apoi se adauga nuca de cocos rasa, goji hidratat  si se continua procesarea.Spre final se adauga siropul de artar si untul de cocos .In formele de inox se adauga un strat potrivit din amestecul de blat si se niveleaza usor.Se da la rece pentru cateva minute, apoi se adauga crema de goji si cocos.Se decoreaza mini tortulete cu goji hidratat si caju, se dau la rece pentru cel putin 4 ore, apoi se pot servi.

26. Valentina Pielaru

Macarons Raw Vegan cu fructe  și cremă de căpșune

jstt-2016-26
Am dorit să creez un desert viu colorat,care sa aducă totodată și o explozie de arome de fructe.

Am optat pentru macarons, unul dintre  cele mai cunoscute dulciuri franţuzeşti.

Pentru acest tip de desert raw vegan am ales urmatoarele tipuri de fructe:
portocale, kaki, afine și căpșune.

Ingrediente pentru macarons raw vegan:

– 100 grame curmale mari șimoi fără sîmbure hidratate 30 minute

– 100 grame nucă de cocos rasă, neîndulcită

– un fruct kaki pasat bine (piure)

– o portocală (suc si pulpa)

– 25 grame afine pasate (piure)

– ½ lingură pudră de ceai verde (matcha)

– 1 lingură sirop de agave

Ingrediente cremă de căpșune pentru macarons raw vegan:

– 50 grame curmale mari șimoi fără sîmbure hidratate 30 minute

– 50 grame nucă de cocos rasă, neîndulcită

– 10 gr unt de cocos

– 10 bucăți căpșune mici bio, congelate

-1 linguriță sirop de agave dacă estenecesar

Ingrediente macarons cu portocale:

– 25 grame curmale hidratate
– 25 grame nucă de cocos rasă, neîndulcită
– 3 linguri suc și pulpă de portocală

Ingrediente macarons cu kaki:
– 25 grame curmale hidratate
– 25 grame nucă de cocos rasă, neîndulcită
– 2 linguri piure de fruct kaki

Ingrediente macarons cu afine:
– 25 grame curmale hidratate
– 25 grame nucă de cocos rasă, neîndulcită
– 2 linguri piure de afine

-1 linguriță sirop de agave

Ingrediente macarons cu ceai verde (matcha):
– 25 grame curmale hidratate
– 25 grame nucă de cocos rasă, neîndulcită
– ½ lingură pudră de ceai verde (matcha)
-1 linguriță sirop de agave

Mod de preparare macarons:
Se pun în blender curmalele hidratate, scursebine, adaugăm nuca de cocos si piureul de fruct, pe rand pentru fiecare tip demacarons în parte. Compoziția rezultată se scoate din blender și se intinde într-un strat de cca 1 cm pe o coală de hârtie cerată. Se mai poate adăuga omică cantitate de nucă de cocos dacă vi se pare că această compoziție nu estesuficient de tare sau  un pic mai multpiure, după caz. Se presează bine și se taie cu foma metalică de biscuiți formerotunde.  Se dau la congelator pentruaproximativ 2 ore.

Mod de prepararecremă de căpșune pentru macarons:
Se pun în blender curmalele hidratate, scursebine, adaugăm nuca de cocos, untul de cocos înmuiat și căpșunele. Se paseazăbine, se adaugă și  lingurița de sirop de agave, dacă este necesar. La mine nu a mai fost cazul deoarece crema a fost suficient de dulce.

Asamblăm fursecul, punând o cantitate aproximativ egală de cremă pe macarons. Se dau larece pentru aproximativ 1 oră. Se vor servi cu ceai, cafea, sau suc de fructe.

 

27. Diana Neacsu

Tort raw de afine si cocos

jstt-2016-27 a

Ingrediente

Pt. blat
– 150 gr fulgi de cocos
– 2 linguri indulcitorul preferat
– 3 linguri ulei de cocos lichid
– 2 picaturi ulei esential de menta
– 1 lingura apa plata
Pt. crema:
– 200 g caju
– 200 g afine congelate
– 3 linguri indulcitor sirop
– 75 ml ulei de cocos lichid
– apa plata
Pt. ciocolata de decor:
– 1 lingura unt de cocos/cacao topit
– 1 lingurita indulcitor sirop
– putina cacao cruda

Mod de preparare

– Se hidrateaza caju in apa plata timp de 4 ore.
– Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele pt. blat intr-un bol pana se obtine o compozitie usor lipicioasa si faramicioasa.
– Se toarna compozitia intr-o forma de tort micuta unsa cu putin ulei de migdale in prealabil (forma folosita de mine are 18 cm in diametru).
–  Se preseaza bine compozitia in forma, fie cu ajutorul unei linguri, fie cu mainile umezite.
– Se da forma la congelator, pana se prepara crema.
– Se trece la prepararea cremei: se scurge caju de apa si se asaza in vasul unui blender puternic.
– Se adauga apa plata atat cat sa le acopere, apoi se mixeaza totul cca 30 secunde, pana cand totul se transforma intr-o crema fina.
– Se adauga toate celelalte ingrediente pentru crema si se mai mixeaza totul inca 30 secunde.
– Se scoate forma de tort din congelator si se toarna crema.Se lasa putin deoparte.
– Se prepara ciocolata raw, prin amestecarea rapida a tuturor ingredientelor
intr-un mic bol.Se va obtine o crema fina si savuroasa.
– Se toarna ciocolata deasupra cremei de afine, fie in strat, fie in fir spiralat (ca mine), dupa care se modeleaza cu ajutorul unei scobitori (exemplul meu).
– Tortul se da din nou la congelator, pana cand ingheata complet (cca 2 ore)
–  Cu o ora inainte de servire, se scoate tortul din forma si se feliaza. Se aseaza pe farfurii feliile care se servesc imediat, iar cele ramase se pot ambala individual si reintroduse in congelator, pana in momentul servirii.

28. Diana Neacsu 

Tort Raw in degrade

jstt-2016-28
Ingrediente
Pt. blatul alb avem nevoie de: -250 gr. fulgi de migdale -200 gr. fulgi de cocos -2 lingurite pudra de psyllium -cateva picaturi extract de menta (preferata mea\ -50 ml
ulei de cocos, indulcitor dupa gust
Pt. blatul rosu avem nevoie de: -putina sfecla rosie data prin razatoarea fina -200 gr. migdale -50 ml ulei de palmier -1 lingurita indulcitor sirop -cateva picaturi extract de vanilie

Pt. crema alba avem nevoie de: -150 gr. caju -putina apa -indulcitor dupa gust (eu am pus cca 4 linguri) -50 ml ulei de cocos -1 lingurita pudra de psyllium Pt. crema roz avem nevoie de: -1 banana -200 gr. fructe de padure congelate (zmeura si mure) -10 ml ulei de cocos -10 ml ulei de cacao -3-4linguri indulcitor sirop  -cativa fulgi de cocos (optional)

Mod de preparare
Prepararea unui astfel de tort este extrem de simpla, rapida si la indemana oricui!Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de cocos. Eu am folosit o forma din silicon, pt. ca e mai usor. Se da la rece pt. 5 minute, pana se intareste. Acesta va fi primul blat.
Intre timp trecem la prepararea cremei albe: toate ingredientele se mixeaza tot in blendr, pana se obtine o crema fina, fina. Atentie: intai se mixeaza caju-ul cu apa (apa trebuie sa acopere usor boabele de caju–daca aveti timp, ar fi bine ca acestea sa fie hidratate in prealabil), si abia apoi se adauga celelalte ingrediente pt. crema.
Dupa ce blatul alb s-a racit, se scoate forma din frigider, se toarna crema alba, apoi se da din nou la rece (chiar congelator–5 min.)
Pasul urmator consta in preparea cremei roz: se mixeaza bine fructele impreuna cu restul de ingrediente, pana se obtine din nou o crema fina. Aceasta se toarna din nou in forma, peste crema precedenta. Din nou se da la congelator, timp in care se prepara blatul final.
Se foloseste din nou blenderul pt. mixarea ingredientelor..obtinem din nou un blat faramicios, care se va turna cu lingura peste crema roz, apoi se niveleaza, presand usor blatul, ca sa capete fermitate.
Se lasa in congelator pt. 2 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se decoreaza, iar dupa 20 min. la temperatura camerei se poate servi.

Tip: – tortul se poate portiona si pastra la congelator (cum am facut eu), iar inainte de servire se lasa 15-20 min la temperatura camerei…astfel vom avea mereu dulciuri sanatoase la indemana!

29. Valentina Pielaru

Tort raw vegan cu afine și căpșune

jstt-2016-29

Ingrediente (pentru un tort cu diametru de18 cm):

Pentru blat:

– 125 grame alune de pădure hidratate 12ore

– 100 grame curmale mari și moifără sâmbure hidratate 30-40 minute

– 2 – 3  linguri fulgi de cocos

– 1 lingură de pudră de roșcove

– pastă de vanilie sauconținutul unui băț de vanilie

Pentrucremă:

– 200 grame de caju hidratat 4 ore

– 5- 6  linguri de lapte de cocos

– 1-2 linguri sirop de agave (după gustulfiecăruia)

– 6-18 căpșune proaspete sau congelate

– 50 grame afine proaspete sau congelate

Pentrudecor:

– afine și căpșune

Preparareblat:

Punem alunele de pădure la hidratat intr-unbol de apa cu o seara inainte de a pregati desertul. Curmalele se pun și ele lahidratat pentru aproximativ 30 – 40 minute, apoi se scurg bine de zeamă.

Pentru blat punem alunele de pădure scursebine în robotul cu lama S și mixăm bine până se mărunțesc, apoi punem fulgii decocos și pasta de vanilie, amestecăm în robot, iar la final se pun curmalele tăiate bucăți și pudra de roșcove și se mixează până se mărunțesc și începe să se formeze bulgări din compoziție.

Se tapetează forma de tort cu hârtie decopt, apoi se așează compoziția în formă și presăm bine pentru a obține un strat ferm.

Se dă la congelator până pregătim crema.

Preparare cremă:

Crema se obține mixând foarte bine nucilecaju scurse bine în robotul de bucătărie cu lama în S, apoi turnăm laptele decocos și siropul de agave și mixăm pentru omogenizare.

Asamblare tort:

Turnăm jumătate de compoziția de cremă înformă peste blat, așezăm căpșunele și afinele pe toată suprafața și apoi turnăm restul de cremă.

Se dă la congelator pentru cca 2 ore.

Se ornează cu afine și căpșune proaspete înaintede servire.

 

30. Claudia Vasilache

Guguluf vegan cu ceai de portocale, ciocolata si nuci

 

jstt-2016-30

Ingrediente:

-pentru blat

230 grame de faina alba 100 grame de zahar 100 grame de nuca macinata 200 ml ceai cu aroma de portocale de la Just T 50 ml de ulei 100 grame de gem de visine 50 de grame de ciocolata neagra coaja rasa de portocala 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un varf de cutit de sare o lingurita de otet

-pentru glazura:

50 de grame de ciocolata cu 55% cacao o lingura de apa o lingura de ulei de cocos nuci tocate grosier

Mod de preparare:

  1. Aprindem cuptorul setand temperatura la 180 de grade si pregatim o tava de silicon, in forma rotunda de guguluf. Ungem peretii tavii cu putin ulei si tapetam cu putina cacao, scuturand bine excesul.
  2. Turnam, intr-o cana, apa clocotita peste un pliculet de ceai herbal tea cu portocale si lasam la infuzat trei – patru minute. Scoatem plicul de ceai si il dam deoparte iar ceaiul il punem intr-un alt vas.
  3. Rupem bucati ciocolata si o punem peste ceai ca sa se topeasca dupa care amestecam si lasam sa se raceasca treptat.
  4. Amestecam intr-un castron, faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, coaja rasa de portocale si nuca macinata.
  5. In alt castron punem uleiul, zaharul si ceaiul impreuna cu ciocolata topita, si amestecam pana la omogenizare.
  6. Punem ingredientele solide peste cele lichide si amestecam fara a insista prea mult.
  7. In final adaugam si lingurita de otet, amestecam si turnam compozitia in tava pregatita in prealabil.
  8. Dam tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta este curata putem scoate prajitura din cuptor si o lasam la racit in tava, pana cand ajunge la temperatura camerei, dupa care o transferam pe un grilaj pentru racirea completa.
  9. Cand este complet racita turnam pe deasupra cele 50 de grame de ciocolata topite pe baie de aburi impreuna cu o lingura de apa si una de ulei de cocos. Peste ciocolata presaram nuca tocata grosier.
  10. Taiem felii si servim alaturi de o cafea, un lapte cu cacao sau mai bine tot un ceai de portocale de la Just T 😉

Pofta buna!

 

31. Creanga Marius

Prajitura raw cu mere

 

jstt-2016-31

Ingrediente:§  4 linguri de faina de migdale§  2 mere mari

§  50 g stafide

§  25 g scortisoara

§  1 varf de cutit de pudra de cuisoare

§  50 ml apa filtrata

Instructiuni:

§ Faina de migdale se poate face inrasnita de cafea, prin macinarea acestora. In
robot se vor procesa: un marimpreuna cu stafidele aurii, 2 linguri de apa si
jumatate din cantitate descortisoara. Daca nu aveti robot, puteti sa dati merele pe
razatoare si satocati marunt  stafidele.

Continutul se va scoate din robot si se va amesteca cu faina de migdale care se
poate pregati in prealabil inrasnita sau in masina de tocat nuci. Celalalt mar se va
marunti in robotimpreuna cu o lingurita de faina de migdale, restul scortisoarei si
praful decuisoare.

Intr-un cerc sau patrat culinar de inox sau plastic, vom presa 1-3 linguridin prima
compozitie si inca 2-3 linguri din a doua compozitie.

32. Creanga Marius

TORT RAW CU AFINE 

jstt-2016-32

Blatul:

– 2 căni nuci româneşti hidratate min 8 ore

– 1 cană de curmale

– 1 varf de cuţit de vanilie pudra

– 1 vârf de cuţit de nucşoară

Crema de vanilie:

– 1 cană caju hidratat

– ½ cana de curmale

– 1 banană

– 1 varf de linguriţă de vanilie praf

– 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stoarsa

Crema de afine:

– 1 de cană de afine

– 50 gr de caju hidratat câteva ore

– 2 linguri de ulei de cocos

– 1 varf de linguriţă de vanilie praf

– 50 gr de curmale hidratate

·        Blatul: Adăugaţi nucile, curmalele, scorţişoara, vaniliaşi nucşoara într-un
robot sau blender cu lama S. Se procesează in jur de 3-5min (in funcţie de puterea
aparatului). Adăugaţi o lingura de apă şi lăsaţiaparatul să meargă în continuare un
minut, până compoziţia se roteşte ca ominge în aparat. Pregătiţi un inel culinar,
special pentru torturi, in carepuneţi hârtie de copt sau presaţi fulgi de cocos.
Turnaţi compoziţia în formăşi apăsaţi-o, folosindu-vă de o spatula, astfel încât să
ia forma ineluluiculinar.

·        Apoi, se lăsa forma cu blatul încongelator pentru cel puţin 30 de min.

·        Crema de vanilie: Intre timp, adăugaţi în blender caju-ul,
banana,curmalele, 1 varf de linguriţă de vanilie si o lingură de suc de lămâie.
Seblendează câteva minute, pana obţinem consistenta unei creme. Turnaţi
cremaobţinută peste blat şi se lasă aproximativ 10 min la congelator.

Crema de afine: Adăugaţiafinele, caju-ul, curmalele si vanilia in blender. Mixaţi-le
in jur de 2 min,până se transforma într-o glazură. Uleiul de cocos se pune progresiv
pestecrema. Turnaţi crema peste tort si întindeţi uniform.Se lăsa la
congelatoraproximativ 10 minute.

 

 

Comentarii

  • Adriana

    Putem prezenta dulciuri care contin miere ? Multumesc,

    • Cel mai bine ar fi cu sirop din orez sau alti indulcitori acceptati de cei care au un regim vegan.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *