noiembrie 20, 2015
Gemurile St. Dalfour sunt realizate 100% din fructe, zaharul fiind inlocuit cu suc natural de fructe, in mod special must de struguri. Iubitorii de produse naturale se vor indragosti de aceste gemuri, asa ca, daca sunteti la curent cu postarea de pe facebook in care va anuntam ca am primit cadou de la Spada doua cutii cu acest gemuri, va anunt ca una din ele va pleca catre voi.
Pentru a castiga aceste gemuri trebuie sa urmati 2 pasi:
1. Dati share concursului pe pagina voastra de facebook (pagina sa fie publica, astfel incat sa pot verifica share-ul).
2. Lasati un singur comentariu in care imi spuneti ce reteta as putea pregati cu unul din gemurile St. Dalfour – ceva ce nu exista deja pregatit in lista mea de retete.
Castigatoarul va fi cel care ma va inspira sa realizez reteta propusa, asa ca aveti in vedere sa fie un comentariu bine explicat (fara cantitati exacte) a ceea ce va doriti.
Concursul se desfasoara in perioada 20 -27 noiembrie ora 24.00, iar castigatorul va fi anuntat in aceasta postare in data de 30 noiembrie, in cadrul acestei postari.
Premiul va fi expediat doar pe teritoriul Romaniei, de catre agentia Spada.
Succes!!
Castigatoarea acestui concurs este Monica. Aceasta a propus :”piept de pui cu portocale si ghimbir in stil asiatic”.
Felicitari!
Astept pe email datele de contact pentru a trimite premiul.
Comentarii
Delicioasa provocare! Propun sa incerci crostata cu gem de…hm, de care vrei (eu ador crostata cu gem de portocale); sincer, nu stiu sa o prepar, insa e delicioasa…un fel de tarta, un strat generos de gem, un grilaj din aluat deasupra, rumenita bine…
Conducere cu gem si mult zahar vanilinat deasupra
Cornulete cu gem si mult zahar vanilinat deasupra
Rulada frageda cu nuca si oricare dintre gemuri,tort cu gris si oricare dintre gemuri,clatite cu nuca si gem,prajitura cu gem si aluat ras(Linzer),madlene cu gem
Cornulete traditionale din Mures su dulceata prezentata de dvs…
Propun o reteta simpla,dar foarte gustoasa. O budinca de orez. Se pregateste asa: orez fiert in lapte,cu zahar si vanilie,de consistenta mai gros,la care se adauga dupa fierbere 2 oua batute,se amesteca bine ,apoi se pune la cuptor.Se serveste taiat patretele cu o lingura mare de gem deasupra!
Prajitura cu biscuiti si gem
Paleuri cu gem,un desert simplu si usor de preparat,iar rezultatul este unul spectaculos spectaculos.Untul si zaharul pudra se freaca spuma,se adauga zahar vaniliat,un pic de sare,oua intregi,praf de copt,coaja de lamaie rasa.Se amesteca ingredientele,adaugam faina si obtinem un amestec de consistenta unei smantani.Cu possul punem in tava tapetata cu hartie de copt cate un mot de amestec lasand spatiu intre ele deoarece la copt se lasa.Se coc la foc mic 10-15 minute.Ungem paleurile obtinute cu gem,le lipim cate doua si glazuram cu ciocolata topita fara a urma un tipar obisnuit.Initial paleurile au tendinta de a fi crocante,dar in cateva ore se inmoaie si sunt delicioase si fine.
Clătite cu dulceața de visine
Doamneeee…cate prajituri ai facut !Pina am cautat ce NU ai facut, a trecut mult si bine.Felicitari !
Eu am sa-ti dau o idee a unei prajituri foarte simple, pe care poti sa o faci cu oricare in gemurile astea savuroase, o reteta iubita foarte mult de englezi :Victoria sponge (Sandwich )cu gem de…( tu alegi), reteta originala, de la mama ei, de acasa.Reteta o gasesti la mine pe blog, dar te ajut daca vrei…
Ai nevoie de :unt+marga Rama,faina , lapte conensat( zahar),oua, gem, frisca batuta si arome.
Mixezi untul si margarina impreuna cu laptele condensat si aromele, apoi adaugi ouale si faina, putin cate putin ,Torni compozitia in tava cu hartie de copt, o dai la cuptor sa se coaxa si upa ce s-a racit o tai in oua. Pui un strat de gem pe un blat, unul de frisca peste el si iar blat pe care il presari cu zahar praf.
Si gata prajitura…delicioasa si se face usor !
Prajitura Londra cu nuca, bezea si gem de capsuni . Usor de preparat si foarte gustoasa .
tarta de post cu gem
Tarta cu gem de visine
prajitura greta garbo (aluat, gem caise si nuca)
As face briose cu gem.
PRĂJITURĂ CU GEM ŞI BEZEA
O prăjitură delicioasă care mi-a bucurat copilăria. Mama o făcea destul de des, mai ales primăvara când probabil că se gândea să mai terminăm din borcanele de gem rămase din toamnă. Exact așa m-am gândit și eu zilele trecute, că ar fi cazul să valorific niște gem de prune care staționa cam de mult timp pe rafturile din cămară. Este o rețetă simplă și rapidă, avem nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul este pe gustul tuturor. E o prăjitură bună, de te lingi pe degete și la propriu, și la figurat. Ca toate retetele de deserturi pe baza de iaurt, de altfel 
INGREDIENTE PENTRU REŢETA DE PRĂJITURĂ CU GEM ŞI BEZEA
pentru o tavă de 20×25 cm, dacă vreţi să folosiţi tava mare de la aragaz, va trebui să dublaţi cantităţile
blatul
4 gălbenuşuri
2 albuşuri (celelalte 2 le folosim la bezea )
250 g iaurt
250 g de făină
150 g zahăr
50 g unt topit
coaja rasă de la o lămâie
1 linguriţă de praf de copt
topping
1 borcan mic de gem (eu am folosit de prune)
2 albuşuri
2 linguri de zahăr pudră
1 mână de nuci mărunţite
MOD DE PREPARARE PENTRU REŢETA DE PRĂJITURĂ CU GEM ŞI BEZEA
Gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul până se deschid la culoare. Se adaugă iaurtul și untul topit și se omogenizează.
Se bat spumă cele 2 albușuri și se încorporează în compoziție, iar la final se adaugă făina împreună cu praful de copt și coaja rasă de lămâie.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Blatul nu trebuie sa fie complet copt, ci să rămână puțin moale și umed.
Cele 2 albușuri rămase se bat spumă tare cu un mixer de mână pană când nu mai cad de pe teluri. Se adaugă pe rând cele 2 linguri de zahăr pudră și se mixează în continuare până când spuma se întărește din nou.
Se scoate blatul din cuptor, se toarnă deasupra lui gemul de prune, iar peste stratul de gem se întinde spuma de bezea.
Peste bezea se presară nucile tocate și se dă din nou tava la cuptor pentru încă 15 minute sau până când bezeaua este frumos rumenită.
Se lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi se taie cuburi cu un cuțit umezit. <3

prajitura cu gem de capsuni si nuca ,se face un aluat din oua ,lapte esenta rom ,zahar, un praf de copt ,lamaie rasa ,2 oua ,faina alba ,ulei ,se framanta toate se imparte aluatul in 2 ,se intinde o foaie de aluat in tava ,apoi se unge cu gem si deasupra peste gem se pune nuca macinata amestecata cu zahar,apoi se pune cealalta foaie de aluat peste si dupa ce s-a racit prajitura se face o glazura din cacao si se intinde peste prajitura
prajitura se numeste jerbo cu nuca si gem
Eu as pregati Tortul sacher, un deliciu, folosind gemul de caise, usor incalzit intr-o cratita si omogenizat inainte de a fi intins pe blat. Multumesc.
Gogosi la cuptor umplute cu gem de capsuni si presarate cu putin zahar brun!
Prajitura Week-end cu blat pufos si strat generos de dulceata la jumatate, peste dulceata adaugam crema de vanilie cu multa frisca,oua si gelatina, iar deasupra invelita cu frisca sau glazura de ciocolata. Delicioasa! 🙂
As pregati niste delicioase cornulete cu gem de zmeura. Pentru aluat avem nevoie de unt, zahar pudra, galbenusuri de ou, smantana, faina si nuca macinata. Pentru umplutura deliciosul gem de zmeura St.Dalfour.
O tarta cu gem de capsuni si crema de vanilie
Propun Prajitura Lintzer care se face din oua, zahar,lapte
ulei, bicarbonat de sodiu, faina si gem de fructe de padure.
Tartă cu gem (Linzer torte)
Se face un aluat de tarta dn oua,unt,faina,praf de copt si nuca,pe care il acoperim uniform cu continutul unui borcan cu gem de zmeura.
Piept de pui cu gem de portocale și ghimbir în stil asiatic.
Daca as avea cele 5 sortimente de gem St.Dalfour,le-as folosi pe toate intr-un delicios cozonac Rosenkrantz…ca tot vin sarbatorile de iarna cu miros de cozonac!!!Mai exact as framanta un aluat de cozonac pufos,l-as imparti in 5 bucati din care as umple 5 rulade diferite cu gem St.Dalfour:cirese,afine,portocala&ghimbir;zmeura si capsuni.Apoi as taia fiecare rulada rondele si le-as aseza aleatoriu intr-o tava tapetata cu zahar caramelizat!!! Mmmmmm….miros de cozonac si St.Dalfour…suna foarte bine!!!
Va sugerez o negresa din blat umed de ciocolata in care sa incorporati dulceata de cirese amare. De multa vreme visez sa incerc aceasta combinatie.
As pregati o prajitura ciocolatoasa ci dulceata de zmeura
chec de mere cu pere si cu gem de struguri de la dumneavoastra
Concursul s-a incheiat de foarte mult timp. 🙂