noiembrie 30, 2016
Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi mari. Fie ca ma gandesc la ce va lasa Mos Nicolae in ghetute, Mos Craciun sub brad sau cadoul pe care il vom duce gazdelor noastre in noaptea dintre ani, o sticla de vin vechi si bun poate fi cea mai buna solutie. Planuri pentru pomul de Craciun, cadouri pentru prieteni, familie… cel mai bine ar fi sa ma organizez si sa imi fac o lista in care voi trece in dreptul numelui cadoul potrivit. Cu familia lucrurile merg usor: jocuri pentru PS4, haine si parfumuri. Dar prietenii? Dupa ce am bifat primele perechi am ajuns la doi dintre prietenii mei ce au aceleasi pasiuni: fotografia, calatoriile, mancarea si mai ales vinul bun. Dar nu orice vin! Asa am ajuns sa ma documentez si intr-un final am ales vinurile din gama Comoara Pivnitei si Oenoteca. Vinurile oferite de Comoara Pivnitei sunt vinuri maturate si pastrate pentru invechire in crama Beciului Domnesc, inainte de fi comercializate. Fiecare vin in parte este etichetat manual, cu grija si atentie. Mi-a fost greu sa ma hotarasc intre Merlot cu aroma dominanta de zmeura, note condimentate de vanilie, migdale si cirese amare ce poate fi o alegere buna langa curcan, Beef Bourguignon, muschi de vita sau de porc la gratar, Cabernet Sauvignon cu gust de fructe de padure ce merge perfect langa preparate vanatoresti sau carne de vita, porc, oaie, branzeturi si nuci la finalul mesei, un Pinot Noir cu arome de fructe de padure si cirese salbatice, ce merge baut pe tot parcursul mesei, Feteasca Alba cu gustul sau unic ce poate fi asociat perfect langa peste si fructe de mare, Tamaioasa Romaneasca ce te lasa sa te bucuri de savoarea deserturilor si un Sauvignon Blanc ce poate fi asociat preparatelor din peste.
Si pentru ca alegerea sa fie si mai grea, Oenoteca are vinuri extrordinar de bune: Merlot, cu aroma de zmeura asociat foarte bine atat bucatariei asiatice cat si europene, merge servit langa gratare si fripturi inabusite din carne de miel, vita sau porc, Cabernet Sauvignon cu note fructate de coacaze negre si rosii ce poate acoperi o mare paleta de asocieri culinare, Pinot Noir ce face echipa buna cu carnea de vita sau porc, Feteasca Regala cu un buchet elegant ce permite asocierea cu pestele si fructele de mare, salate mediteraneene si Muscat Ottonel sec si complex, recomandat pentru peste, fructe de mare sau pui. Acum la final, va arat ce am ales pentru prietenii mei, insa nu am rezistat si am luat si pentru noi o sticla.
O sticla de vin vechi si bun poate fi cadoul oferit de Vincon pentru voi. Ce trebuie sa faceti pentru a intra in posesia ei? Trebuie sa imi raspundeti printr-un comentariu la aceasta postare la urmatoarea intrebare: Ce meniu vei avea de Craciun si ce vin/gama vrei sa asociezi preparatelor din acea zi? Concursul se desfasoara in perioada 30 noiembrie- 7 decembrie 2016, iar castigatorul va fi anuntat in data de 9 decembrie 2016 in cadrul acestei postari. Comentariul cel mai inspirat si mai potrivit va fi ales si premiat de Vincon. Concursul se adreseaza persoanele care au domiciliul pe teritoriul Romaniei. Premiul va fi eliberat numai pe baza unui act de identitate, aflat in termenul de valabilitate. Pentru a putea fi livrat trebuie sa fie trimise datele de contact (nume, prenume, adresa si numar de telefon ) in maxim 2 zile lucratoare de la anuntarea lui pe www.divainbucatarie.ro. In cazul in care nu se respecta acest termen, organizatorii isi rezerva dreptul a acorda un nou premiu. Premiul se va livra in termen de 7 zile lucratoare castigatorului. Va astept comentariile si va doresc inspiratie.
Multumim tuturor pentru participare! Comentariul castigator este cel lasat de Dana Enache. Felicitari! Asteptam pe email datele de contact.
Va dorim sa aveti sarbatori frumoase si pline de veselie alaturi de cei dragi!
Comentarii
Buna Cristina,
Anul acesta de Craciun, vom fi acasa, in cealalta acasa, si-anume in Insulele Sardinie. Cum meniul desigur va fi sardinez, ca in fiecare an, l-as asocia cu drag cu aceste vinuri. Vom avea pe masa traditionalele paste culurgiones, umplute cu crema din cartofi, branzeturi si menta, la care as asocia Feteasca Regala si acasa la noi urmeaza de obicei purcelul de lapte, pe care l-as asocia cu Cabernet Sauvignon pentru a imbogati aroma carnii. De obicei terminam masa in ”glorie”, si-anume cu homarul special pe care il prepara soacra mea, dupa o reteta personala. Vorbim despre homar cu sos din citricele de pe mosie. Acest ultim preparat, cu toate ca vorbim de homar, l-as asocia in mod curajos cu Merlot. Sunt sigura ca aroma acestui vin si retro gustul de zmeura se va potrivi de minune cu sosul de portocale si gustul delicat si dulceag al homarului.
Acestea fiind spuse, cu toate ca voi fi prima, doresc sa urez tuturor sarbatori tihnite alaturi de cei dragi si sa ne inveselim cu aceste vinuri de colectie chiar si in Sardinia! 😉
Cristina, citind prin lista ta de vinuri am văzut că cel mai bine ar merge, alături de pulpa mea de vită, la cuptor, cu bacon împletit deasupra, o sticlă de Merlot. Mi-a rămas gândul la aromele alea de zmeură de care spuneai. 🙂
Buna Cristina,
Pentru ca provocarea este mult prea interesanta si nu am putut sa-i rezist, iata si ceea ce intentionez sa pregatesc pentru masa de Craciun:
– In deschidere, clasicele aperitive romanesti de Craciun, slanina, lebar, caltabosi, jumari de porc, sorici dar si ardei capia umpluti cu branza de capra si stropiti cu crema de aceto balsamico, o crema de rosii uscate cu aceeasi branza de capra si ulei de masline, icre de stiuca si putin peste afumat cu ceapa rosie. Toate acestea le putem asocia cu o Feteasca Regala foarte bine racita (8 -10 C) care pe langa faptul ca e usor curgatoare, starneste pofta de mancare mai si stinge din ”iuțeala” aperitivelor,
– Pentru urmatorul fel, traditionalele sarmale cu varza acra, din amestec de carne de porc si vita, costita afumata langa, gatite la foc mic la cuptor in vas de lut, si acompaniate de mamaliga rece, facuta cu cel putin patru – cinci ore inainte. Aici vom desface un Merlot, servit si el putin mai rece (15 -16 C) si care se potriveste perfect cu varza sarmalelor bine rumenita la cuptor, cu amestecul de carne si ”afumatura” de langa,
– Pentru felul principal (daca se poate spune astfel) voi pregati o rulada din pulpa de porc la cuptor (”porchetta” pe românește – sic!) impanata cu usturoi si ierburi armoatizate si servita cu o garnitura de legume (baby carrots, cartofi si ciuperci champignon) pregatita si ea tot la cuptor (stropim legumele cu putin ulei de masline, otet balsamic, rozmarin, usturoi si le tinem la cuptor pana devin usor crocante & caramelizate). Evident ca la toate astea vom desface o sticla de Cabernet Sauvignon (daca putem sa desfacem sticla cu 2-3 ore inainte ar fi ideal) servit la o temperatura de max. 18 C.
– Pentru desert, pe langa traditionalul cozonac cu umplutura bogata de cacao, nuca si stafide, voi face si o panna cotta cu topping de fructe de padure, dar pregatita nu cu lapte si smantana ci o varianta mai light, din bautura de orez, crema de orez, ”legate” nu cu gelatina ci cu agar-agar. La care vom bea un vin dulce Muscat Ottonel, servit foarte rece, nu mai mult de 8 C!
Cam asta ar fi, toate cele bune si Sarbatori Fericite tuturor!
Cum sarbatorile se apropie cu pasi grabiti,deja ma gandesc ce o sa pregatesc.Totul trebuie sa fie perfect,asa ca in meniu vom avea sarmale cu carnita de vita si carnita de porc,vom avea friptura de porc si friptura de rata gotica,rate care sunt aproape salbatice,deci au carnea foarte rosie si foarte atoasa,insa au un gust extrem de delicios,si este si foarte sanatoasa aceasta carne.Pentru aceste bucate vom folosi un vin cu renume,Cabernet Sauvignon,insa vom avea parte si de o masa cu peste,foare sanatoasa si vom degusta si o sticla de Sauvignon Blanc.Aceste fiind zise,doresc tuturor sarbatori pline de magie,sanatate multa si sa fim mai buni!
Eu inca nu am stabilit meniul pentru Masa de Craciun dar sigur va fi traditionala friptura de porc. Inca nu stiu in ce fel o voi pregati. Dar ca si vin sigur stiu ca vom avea pe masa un vin rosu sec, din productie proprie.
Anul acesta ne vom axa pe multe salate si aperitive cu peste, cu branzeturi, cu carne de pui, langa care s-ar potrivi niste vin alb, ca de exemplu o Feteasca alba, sau o Tamaioasa Romaneasca.
Dar nu va lipsi nici carnea de porc, asa ca si un vin rosu, ar merge de minune.
Sarbatori cu liniste si voie buna, tuturor!
Chiar am inceput sa savurez cate un pahar de vin la cina de cand cu frigul de afara. Asa ca a picat la tanc surpriza ta! O Feteasca regala ar fi super pt.meniul de sarbatori: friptura de porc, salata langa, PRAJITURA TOSCA:) cozonac si cateva aperitive delicioase peegatite de mama!
Sarbatori fericite tuturor!
Pe ideea ca o combinatie de succes se obtine atunci cand vinul evidentiaza un aspect al mancarii, iar mancarea subliniaza o calitate a vinului, m-am gandit ca la friptura de porc si de curcan ar merge perfect un vin rosu sec, precum Feteasca Neagra.
Sarbatori feritite tuturor!
Cu siguranta un meniu traditional , cel cu friptura de porc.
Vinul , cu siguranta Feteasca alba
Cristina mea draga, o provocare frumoasa. Inca nu am stabilit meniul pentru sarbatori. Dar mai mult ca sigur va fi unul traditional, cu mezeluri preparate in casa, sarmale, neapaarrattt si friptura de porc. Baietii vor stinge grasimile cu un Merlot iar eu cu o Feteasca Regala. Ca desert, nu vor lipsi Islerele, deci pot fi savurate alaturi de un Cabernet Sauvignon. Sarbatori linistite tuturor!
Eu mi-am facut deja cateva planuri in legatura cu ce voi pune pe masa de Craciun. O sa imi petrec Craciunul la soacra mea si m-am gandit sa o impresionez. M-am hotarat sa fac pentru prima data un cozonacel cu nuca, o prajitura Alba ca Zapada, bulete de cascaval, un tort cu ciocolata si mousse de capsuni si un cadou surpriza. O sa le fac la ce dragi tot pentru prima data, fursecuri cu scortisoara, frumos pictate cu royal icing. Sper sa fie incantati de cadourile mele. Cu siguranta pe langa tot ce am enumerat mai sus, vom avea pe masa sarmale, piftie, fripturica, salata beof si salata de icre si de vinete, Ca si bautura cu siguranta cred ca am alege un Cabernet Sauvignon. Sarbatori Fericite, tuturor!
Cristina, eu înafară de comenzile de prăjituri pe care le am, nu cred că voi pregăti mare lucru. Dar părinții noștri ne așteaptă la masă, + că pe 30 decembrie e ziua lui Florin și, deci, avem multe de sărbătorit. 🙂 Mâncarea tradițională nu va lipsi, fripturi, sarmale, piftie și de Anul Nou sigur că vom servi pește și preparate din pește. Tati știu deja că are pregătite diverse mezeluri din carne de vânat pt că știe că ne plac foarte mult. 🙂 Așa că Muscat Ottonel și Cabernet Sauvignon ar fi cele mai potrivite.
Astept Craciunul cu mare bucurie! Nu am inca perfect conturat meniul, insa cu siguranta va fi unul traditional, specific. Voi pregati in primul rand sarmalute in foi de varza murata, cu afumatura, piftie, salata de boeuf, fripturi de vanat, carnati de casa. Ca dulciuri voi face sigur Alba ca zapada si fursecuri, turta dulce pentru Mos 🙂 As asocia un Cabernet Sauvignon.
Anul acesta, la fel ca in fiecare an, vom avea friptura de porc, sarmale si cârnați. As alege un Merlot de data asta.
Buna Cristina,
Ca de obicei, o sa ma gandesc la meniu pe ultimi 100 de metri. Dar sigur vom gasi foie gras, o carne si/sau peste la cuptor… si poate o prajitura cu ciocolata.
Iar vinul va fi puternic (dar nu prea) si subtil, probabil un cabernet sau muscat (pt foie gras).
😉
S.
Numai cand ma gandesc la sarbatori , deja vizualizez bucuria de pe fetele oamenilor dragi, rasetul copiilor din casa, mirosul de brad , luminite colorate, colinde ce canta in difuzoare, masa plina cu bunatati si evident vinul care curge in pahare!! Asta e atmosfera pe care o astept an de an de sarbatori :)!! Iar ca meniu de Revelion : la aperitiv voi opta pentru niste tartine cu somon si crema de branza si bruschete cu rosii si busuioc, la felul principal voi opta pentru un pastrav cu capere la cuptor alaturi de o garnitura de legume, iar la desert un tort Marlenka. Avand in vedere ca e un meniu lejer pe baza de peste voi opta pentru Sauvignon Blanc si Feteasca Alba! Sanatate tuturor si Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!!!
Masa de sarbatori, petrecuta alaturi de toti cei dragi, veniti si de pe alte meleaguri, va incepe cu multe aperitive, printre care obligatoriu ouale umplute(cu avocado ca sunt mai light), cornete umplute cu salata boeuf( facuta si aceasta altfel, light),un Sandwich cake cu crema de branza si somon,bilute din branza ,Stelute cu salata de icre,Ficatei surpriza si o Salata kabobs.
Apoi urmeaza obligatoriu o ciorba acrita cu zeama de varza , iar ca fel principal o Friptura de strut cu rosii, ardei copti si capere.
Nu au cum sa lipseasca sarmalutele romanesti cu un pic de ciolan in ele si binestiutii cozonaci romanesti.
Va fi si o Rulada leopard cu crema de castane, iar tortul va fi Banoffee.
Pe parcursul mesei va fi un Pinot Noire iar la sfarsit, la desert, o Tamaioasa Romaneasca care mie imi place tare, tare mult.
Multumesc mult pentru invitatie Cristina si sa ai si tu sarbatori fericite alaturi de cei dragi !
Nu stiu ce o sa maninc la masa de sarbatori… dar STIU ce o sa beau: un vin vechi si bun… Miam! Miam!
Voi avea de Craciun pe masa friptura inabusita de porc si sarmale, langa care voi asezona Merlot din Comoara Pivnitei, iar langa cozonac si tortul de ciocolata cu visine as adauga un Pinot Noire.
Meniul nostru de Craciun, va avea aperitivele traditionale lebar, caltabos, toba, urmate de sarmale si friptura, si vom incheia cu un cozonac cu nuca. Langa toate acestea as pune pe masa un pinot noir.
De Craciun, vom incepe cu salata de boeuf, caltabos si toba facuta in casa, urmate de sarmale in foi de varza si friptura. Ca desert vom alege cozonac cu nuca si stafide. De baut cred ca cel mai bine merg Cabernet Sauvignon si Sauvignon Blanc.
Anul acesta ne dorim ca toate preparatele sa fie din carne de curcan, asa ca un Merlot este cea mai buna alegere!
Buna, inca nu m-am hotarat ce preparate voi gati ptr Anul Nou dar sigur vom avea , ca in fiecare an , curcan umplut pe care-l voi servi cu un Merlot de la Comoara Pivnitei.
Buna Cristina,
Meniul de Craciun va fi integral romanesc, intrucat ne este tare dor de gusturile de acasa. Nu se compara bitterballen si krokettele olandeze cu o sarma adevarata, o piftie dardaita si o tava de friptura cu muraturi.
Vinul va fi rosu. Merlot, Cabernet Sauvignon. Poate sa ne mai revenim putin si cu Feteasca Alba. De restul triferment 🙂
Pfiuuu, meniul complet inca nu il stiu, dar cu siguranta nu o sa lipsesca de pe masa raciturile, friptura de porc, o ciorbita de pui si ceva aperitive, sa vedem aici, inca ne mai gandim. Prajituri o sa avem cel putin 3 feluri si se pare ca toate vor fi cu creme. La aceste preparate cred ca ar merge bine un Cabernet Sauvignon si o Tamaioasa Romaneasca.
Anul acesta, de Crăciun, voi avea casa plină de rude si prieteni. Toti sunt gurmanzi si provin din zone diferite ale țării: Nordul Olteniei, Banat, Muntenia si Moldova. Fiecare va aduce mancare, eu voi pune casa si băutura la bătaie.
Dintre toate bucatele care-mi vor trece pragul, nu ma gândesc decat la carnatii pe care ii va aduce tata. Sunt cârnați de casa din carne de porc si vita, carne tăiată cu barda si sunt afumati pe coșul casei bunicilor mei. Ii voi servi cu murături asortate făcute in zeama de prune, numita livej, iar de băut voi alege un Pinot Noir.
Buna Cristina,
De cativa ani incoace, de Craciun pe masa noastra asternem preparate mai putin traditionale. Si anul acesta vom avea pentru inceput un platou cu branzeturi fine nuci si struguri la care vom servi un Cabernet Sauvignon. De felul nostru, suntem mai putin carnivori, insa de Sarbatori consumam peste, asa ca de data aceasta vom avea somon en papillote servit alaturi de Sauvignon Blanc. La desert avem intotdeauna tort si o prajitura delicata, pe acestea le vom asorta cu Tamaioasa Romaneasca.
Langa niste sarmalute delicioase, voi avea si o sticla de Pinot Noire 🙂
La aperitive vom avea sigur salata de boeuf si piftie, apoi sarmale si cozonac. Langa ele ar merge de minune un Pinot Noir.
Din meniul nostru nu vor lipsi toba, piftia si lebarul, friptura si un cheesecake. Un Pinot Noir si un Cabernet Sauvignon ne vor tine companie.
Magia sarbatorilor este completa daca impletim friptura traditionala si cu un vin Cabernet Sauvignon cu note fructate de coacaze negre si rosii, sau cu gratarul facut in curte a doua zi cu un Merlot bine racit. De la racituri de porc, carnatii facuti in casa in porcul din ograda bunicilor, la cozonacul cu nuca si rahat sau tortul de ciocolata si placinta de dovleac ne putem rasfata papilele gustative cu o mare variatie de vinuri in functie de dispozitia de moment, un Cabernet Sauvignion si de ce nu, seara la gura sobei de la mama acasa la tara, un vin fiert cu cuisoare si coaja de portocala, o Feteasca sau Pinot Noir. Abia astept, Sarbatori Fericite!!!!!
Buna Cristina,
Anul asta vom incerca un mix intre traditionalul romanesc si ceva influente internationale. De exemplu, la aperitive vom servi un pate de foie gras la care vom deschide o sticla de Muscat Ottonel. Apoi, vom pregati o stiuca fiarta si apoi umpluta cu cartofi, morcovi si maioneza la care vom asocia Feteasca Regala. Vom avea si traditionalii carnati, pe care-i vom trage putin in tigaie apoi ii bagam la cuptor cu usturoi si sos de rosii picant. Aici merge de minune un Merlot pentru doamne (ca e mai catifelat si are taninuri mai moi) si un Cabernet Sauvignon pentru domni.
Pofta buna!
Buna,
Hai ca-mi place concursul si-mi voi incerca norocul.
Ca in fiecare an pentru masa de Craciun vom avea preparate pe baza de carne de porc la care vom potrivi ca temperatura un vin rosu sec, precum Feteasca Neagra.
Pentru copii nu vor lipsi sarmalute atat in fruza de varza, cat si in frunza de vita. Masa se va incheia cu o felie de cozonac adevarat facut in casa, cu multa nuca si cacao.
Sarbatori fericite!
Anul acesta vom avea un meniu mai light…micuta de 1 anisor este foarte pofticioasa, asa ca voi adapta meniul la ceea ce are voie sa manance si ea: rulouri cu legume si carne de pui, crochete cu pui si porumb, clatite cu pui si amestec de legume. Bineinteles ca nu o sa lipseasca desertul…tort cu banane. Iar noi, adultii, vom servi un vin alb…Mi-ai dat o idee minunata: feteasca regala e cea mai potrivita.
Masa de Craciun este o traditie la noi in familie. Toata familia se reuneste si vom avea mancare traditionala ca in fiecare an: oala cu sarmale, castronul cu salata boeuf, carnati, friptura, piftie…ce sa mai…tot arsenalul porcin. Stingem totul cu un vinisor, dupa preferinta: Pinot Noir sau Feteasca Alba.
De pe masa de Craciun sigur nu-mi vor lipsi sarmalele si piftia. Dar nici telemeaua de oaie, care e preferata mea. Si cred eu ca se potriveste sa inchei festinul cu o sticla de Pinot Noire. Abia astept!
Ce frumoasa prezentare a vinurilor și ce tentante sunt…
Nici nu as ști ce sa aleg, mai ca îmi vine sa pregătesc mâncăruri care sa meargă cu fiecare sortiment în parte.
Dar, pentru ca nu am finalizat încă meniul de Sarbatori, pot sa spun ca rulada mea de curcan cu frute sigur va fi servita în compania unui vin alb.
Sărbători fericite și bucate alese tuturor!
Eu de Sărbători voi pregăti o friptura de porc cu legume la cuptor pe care o voi servi alături de un vin roșu semi sec.
De Revelion, alături de peste voi servi un vin alb de la Crama Oprisor.
Buna Cristina,
Noi intotdeauna sarbatorim Craciunul impreuna cu intreaga familie, astfel incat prepararea felurilor se imparte ntre toate persoanele de sex feminin participante, la care se adauga sotul meu care este foarte mare bucatar.
Generatia veterana va prepara cu siguranta sarmale in oala de pamant si piftie. Eu o sa incerc sa ma orientez spre feluri mai usoare pentru a compensa, ca de exemplu salata de andive cu somon si ceapa verde, salata de creveti cu ananas, poate si o salata pe baza de citrice si fistic, precum si cozonac dupa reteta mamei mele (singura cu adevarat delicioasa 🙂 ). Sotul meu se va ocupa de pulpa la cuptor pe care planuim sa o gatim la foc mic peste noapte.
Noi preferam Sauvignon Blanc-ul pentru inceput, iar la felul principal Cabernet-ul, care mi se pare ca ofera echilibrul optim intre dulce si sec, si are savoarea cea mai mare.
Sarbatori fericite!
Imi plac mult Sarbatorile de iarna deoarece familia se reuneste.
Imi place si mai mult sa pregatesc mancaruri traditionale care mai de care mai alese.
Anul acesta voi pregati pe langa clasicele preparate cu carne si sortimente vegetariene, deoarece vine si fiica mea acasa.
Vom servi Pinot Noir, unul dintre vinurile noastre preferate si datorita recomandarilor voastre vom incerca o Tamaioasa Romaneasca care merge cu desertul, deoarece voi pregati un delicios tort pentru Revelion.
Sarbatori frumoase alaturi de cei va doresc!
Sarbatorile de iarna sunt cred cele mai asteptate sarbatori,atat pt cei mici cat si pt cei mari. Eu masa de Craciun nu o vad fara aroma sarmalelor si a cozonacilor, fara gustoasele costite fripte cu carnati, fara cateva jumari si o bucata de toba…. Cat despre vin,nu stiu cu siguranta la fiecare preparat in parte ce vin merge, noi sigur vom bea un Merlot,e preferatul nostru. La toti va doresc sarbatori imbelsugate cu multa sanatate!!!
nu vor fi foarte multe pregatiri de Craciun deoarece vom fi rasfatati de parinti cu de toate, dar vom face si noi o friptura de curcan la care vom savura un pahar de Merlot. Sarbatori fericite!
Anul acesta de sărbători vom avea un meniu tradițional românesc adică: sarmale ,friptura,cozonac,toba și multe altele care vor fi servite cu un pahar de Pinot Noir
Buna seara,
Pe ultima suta de metri ma inscriu si eu la concurs. Cine stie, poate castig!
la noi in familie Craciunul e Craciun asa ca meniul este cel traditional cu friptura de porc, sarmale cu carne in amestec de porc si vita, tot felul de aperitive din carne de porc (lebar, toba) si bineinteles toate stropite din belsug cu un vin bun Pinot Noir. Sarbatori Fericite!
De Craciun sigur voi manca numai bunatati,care mai de care. Dar ce conteaza este atmosfera sarbatorilor,petrecuta cu cei dragi,si bineinteles nelipsitul Merlot,care sa ne incante papilele gustative….Sarbatori frumoase!!!!!
Frumoasa prezentarea vinurilor! Sunt curioasa sa aflu care varianta ai pastrat-o pentru tine! 🙂 Tot citind despre fiecare vin in parte, mi-am creionat in minte meniul asociat cu gustul fin si delicat sau pronuntat al vinurilor din gama Comoara Pivnitei si Oenoteca. Pentru masa de Craciun eu merg pe preparate mai putin traditionale, sofisticate si satioase. Aperitivul va fi unul pe baza de somon, crema de branza si avocado la care as degusta o Feteasca alba. Voi continua cu ravioli de casa cu carne si un sos gorgonzola .Piesa de rezistenta va fi felul principal, un surf and turf din fructe de mare si carne de vita, insotit de un pahar de Pinot Noir, iar ca desert, Tiramisu insotit de o Tamaioasa Romaneasca. Sarbatori fericite tuturor!
Nu stiu inca, care va fi meniul pentru masa de craciun, dar stiu sigur ca de pe masa, nu va lipsi o sticla de Feteasca Regala si si una de Tamaioasa Romaneasca . Sunt vinurile noastre preferate 🙂