Chec cu afine

15 iulie 2013Diva in Bucatarie

Chec cu afine. Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul.

Ingrediente chec cu afine:

4 oua (separam albusul de galbenus)
220 g zahar tos
1 praf de sare
1 plic praf de copt
200 g faina + 1 lingura faina + faina pentru tapetare
3 linguri ulei + ulei pentru tapetare
2 linguri frisca lichida rece (lapte rece)
120 g afine
2 linguri suc lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare chec cu afine:

Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul.

Le batem pana devin spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi oprim mixerul si punem galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul.

Amestecam usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus.

chec-cu-afine-1

Incorporam faina. Apoi adaugam frisca lichida (sau lapte rece) coaja rasa de portocala si praful de copt stins in sucul de lamaie.

chec-cu-afine-2chec-cu-afine-3

La final punem afinele amestecate usor cu o lingura de faina.

chec-cu-afine-4

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. In acest caz il scoatem si punem pe un gratar sa se raceasca.

chec-cu-afine-5

Il pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Iata cat de apetisant arata checul facut de Ioana!

chec cu afine reteta diva

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. „Le batem pana devin spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi oprim mixerul si punem galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *