Ceapa rosie murata in otet – reteta rapida

2 septembrie 2021Diva in Bucatarie

Ceapa rosie murata in otet – reteta rapida. Cred ca este momentul sa o incerci si tu, daca nu ai facut-o pana acum.

ceapa rosie murata in otet rapid diva in bucatarie

Ceapa rosie murata in otet este delicioasa si se prepara extrem de usor. Este o reteta simpla si rapida de garnitura perfecta langa friptura, sandwichuri, chiftele, salate, burgeri, mancaruri cu sos si chiar omleta.

Cred ca este momentul sa o incerci si tu, daca nu ai facut-o pana acum.

Se pare ca are o traditie destul de indelungata si multiculara ca si garnitura sau acompaniament langa alte preparate, dar nu imi imaginez ca poate fi consumata ca fel de sine statator.

In cazul in care nu ati folosit ceapa rosie murata in  otet va recomand sa o incercati si langa o ciorba de fasole, o tocanita de cartofi de post, dar eu am folosit-o si pentru salata de chiftelute cu sos de maioneza.

Ceapa rosie murata in otet aduce culoare si o nota de veselie preparatelor, dar si un gust bun.

Se face rapid, in cateva ore, dar rezista cateva saptamani in frigider (in jur de 2 saptamani) .

Vei observa ca isi schimba culoarea, dar ramane crocanta si dulce, chiar daca isi pierde din proprietatile lacrimogene.

In comparatie cu alte tipuri de muraturi, ceapa rosie murata poate fi consumata in cateva ore, dar nu poate fi pastrata pe termen lung. Se face in cantitati mici si se pastreaza in borcane sigilate, in frigider.

Ceapa are o multime de proprietati nutritionale, iar cea rosie este cea mai buna dintre toate soiurile. Este o sursa buna de fibre, vitamine si minerale, dar o parte dintre acestea se pierd in urma conservarii, iar aciditatea otetului poate fi o problema pentru cei care au probleme legate de intestine/colon. Consumata in cantitate moderata nu va face rau nimanui.

Ceapa rosie murata in otet va fi taiata fideluta, cat de subtire puteti.

ceapa rosie murata in otet rapid diva in bucatarie

Ceapa rosie murata este gustoasa si veti vedea cat de rapid se face.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ceapa rosie murata in otet:

Ingrediente ceapa rosie murata in otet:

(pentru un borcan de 500 ml)

3 cepe rosii medii

200 ml otet de vin de 9°

200 ml apa

1 lingurita sare neiodata

1 lingurita zahar

2 cuisoare

1/2 lingurita boabe de piper

1/2 lingurita boabe de mustar

1 frunza mica dafin

optional: 2-3 fire de cimbrisor

Mod de preparare ceapa rosie murata in otet:

Pentru a pregati ceapa rosie murata in otet am avut nevoie doar de 5 -10 minute.

Am curatat ceapa, am spalat-o apoi am feliat-o subtire.

ceapa rosie murata in otet diva in bucatarieceapa rosie murata in otet diva in bucatarie

In acest timp am pus otetul cu apa si restul de mirodenii la fiert. Am inghesuit feliile de ceapa rosie in borcan, apoi am turnat marinada fierbinte peste acestea.

ceapa rosie murata in otet diva in bucatarieceapa rosie murata in otet diva in bucatarie

Am pus 2 fire de cibrisor deasupra, apoi am sigilat borcanul cu un capac. L-am acoperit cu un prosop si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei timp de 24 h.

Ceapa rosie murata in otet poate fi consumata chiar dupa 12 ore, dar este mult mai colorata dupa 24 ore.

Ramane crocanta si tare gustoasa, asa ca va recomand sa o incercati si voi.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu am facut până acuma ,dar trebuie neapărat să fac și eu ,arată foarte bine și cu siguranță este delicioasă .Mulțumim pentru rețetă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *