fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA RAPIDA CU MASCARPONE SI CIOCOLATA

February 23, 2021 | CATEGORIA

Prajitura rapida cu mascarpone si ciocolata este o reteta extrem de simpla, rapid si usor de pregatit. Este o prajitura delicioasa ce va cucereste prin gust, textura si aroma.

Am ales sa pregatesc aceasta prajitura rapida cu ciocolata si mascarpone intr-o tava de pandispan, dar puteti sa transformati compozitia in chec.

In general folosesc crema mascarpone pentru creme de prajituri, dar folosita in blaturi aceasta aduce umiditate, textura fina si o mentine proaspata mai multe zile.

Puteti retine ideea si pentru a folosi aceasta reteta pentru a face blat de tort. Eu chiar acest lucru am de gand sa  il fac pentru ziua mamei mele saptamana viitoare. Nu sunt hotarata ince ce tip de crema de ciocolata sa folosesc, dar daca va place crema de mascarpone cu ciocolata puteti citi reteta mea  daca apasati aici.

O prajitura rapida cu mascarpone si ciocolata puteti face oricand veti avea pofta de ceva dulce. Nu aveti nevoie de motive speciale.

Este atat de pufoasa incat daca o strangeti intre degete isi revine rapid la forma initiala.

 

Pentru a pregati prajitura rapida cu mascarpone si ciocolata aveti nevoie de putine ingrediente, iar acestea se gasesc in orice magazin alimentar de la coltul strazii. In plus, puteti sa va jucati cu aromele dupa propriile gusturi. Eu am pus putina esenta de rom, dar puteti folosi rom sau un lichior de ciocolata, iar in locul cuburilor de ciocolata neagra puteti folosi ciocolata cu lapte.

Alte prajituri simple pregatite in acest mod puteti gasi in retetele de mai jos. Apasati pe titlul acestora si veti fi redirectionati catre acestea.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura rapida cu mascarpone si ciocolata atat in varianta video, cat si explicata pas cu pas mai jos.

 

INGREDIENTE:

(tava 23*23cm)

4 oua mari

1 varf cutit de sare

220 g zahar tos

1 plic zahar vanilat Bourbon

250 g mascarpone

30 g pudra de cacao neagra

170 g faina

1 plic praf de copt

1 lingurita coaja rasa de portocala (bio)

1 lingura extract de rom

1/2 lingurita esenta rom

50 g cubulete de ciocolata sau ciocolata neagra tocata cuburi

 

PREPARARE:

Iata modul de preparare in varianta video:

 

Va las mai jos modul de preparare explicat pas cu pas:

Pentru inceput am am cernut intr-un bol faina, pudra de cacao si praful de copt si le-am amestecat.

In alt bol am spart ouale, fara sa separ albusurile de galbenusuri.  Am adaugat un varf cutit de sare si am mixat pana cand si-au dublat volumul. Am adaugat zaharaul vanilat de Bourbon, apoi zaharul tos treptat, in trei transe. Am mixat pana am obtinut o spuma deschisa la culoare, cu o consistenta cremoasa.

Am pus crema mascarpone peste oua si am mixat putin.

Am incorporat faina amestecata cu cacao si praf de copt, apoi am amestecat pana s-a omogenizat.

 

La final am adaugat coaja rasa de portocale, extractul de vanilie, esenta de rom si picaturile de ciocolata.

Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am copt prajitura in jur de 25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, am pudrat-o cu zahar si am taiat-o.

Este pufoasa, foarte gustoasa si se face usor.

Este una din cele mai simple si mai deliciose prajituri de casa, asa ca nu aveti motive sa nu o incercati.

 

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram, daca apasati aici. 

Daca va place sa gatiti va astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase

 

Multumesc, draga Carla Claudia pentru ca ai incercat prajitura si pentru impresii.

 

 

Comentarii

  • Maria

    Buna ziua. Ce dimensiuni are tava in care ați copt prajitura? Mulțumesc.

  • Maria

    Am văzut în video dimensiunile.

Leave a Reply to Diva In Bucatarie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *