Tort fara coacere cu iaurt si ananas

14 ianuarie 2021Diva in Bucatarie

Tort fara coacere cu iaurt si ananas. Tort fara coacere cu iaurt si ananas. Reteta tort fara coacere cu iaurt si ananas. Cel mai simplu si mai bun tort fara coacere cu iaurt si ananas.

Tort fara coacere cu iaurt si ananas. Reteta tort fara coacere cu iaurt si ananas. Cel mai simplu si mai bun tort fara coacere cu iaurt si ananas.

Este cea mai simpla reteta de tort, usoara, racoritoare, simpla si rapid de pregatit.

Un tort din iaurt si frisca cu fructe din compot sau proaspete este racoritor si savuros, perfect in orice anotimp si pentru orice moment al zilei, pentru sarbatori, evenimente sau simplul rasfat al celor dragi.

Acest tort fara coacere cu iaurt si ananas nu are nevoie de multe ingrediente sau etape complicate de pregatire. Orice incepator in ale gatitului il va putea pregati.

Pentru blat am folosit piscoturi. Acestea nu au nevoie de insiropare, caci vor absorbi umiditate de la crema.

Crema din iaurt cu frisca a avut nevoie de gelatina. Nu va temeti sa lucrati cu gelatina, caci nu aveti cum sa gresiti.

Va las cateva sfaturi si va asigur ca daca le respectati reteta de tort fara coacere cu iaurt si ananas va iesi perfecta:

  • 1. Pentru a hidrata gelatina pudra se foloseste putina apa, compot sau lapte. Lichidele trebuie sa fie reci cand vor fi turnate peste aceasta.
  • 2. Trebuie sa asteptati in jur de 5 minute pana cand aceasta se transforma intr-o masa solida
  • 3. Gelatina se dizolva apoi la bain-marie. pentru ca aceasta sa fie incorporata usor in crema se recomanda sa puneti 1-2 linguri din crema langa gelatina, amestecati si lasati ca toata compozitia sa devina lichida
  • 4. Cand toata compozitia este lichida o puteti turna peste crema pe care vreti sa intariti si amestecati pana se omogenizeaza.

Veti vedea toate aceste etape si in reteta video pe care o voi lasa mai jos.

In ceea ce priveste fructele am ales sa le folosesc pe cele din compot pentru ca mi s-au parut mai dulci decat cele ale ananasului proaspat.

Rondelele de ananas pastrate pentru decor le-am pus peste crema dupa ce am lasat tortul 15 minute in frigider. Am vrut sa fiu sigura ca raman la suprafata.

Dar, trebuie sa aveti grija sa nu lasati tortul prea mult la rece, pentru ca se va intari crema si fructele nu se vor mai lipi de aceasta.

Daca va plac deserturile fara coacere cu iaurt va las ca inspiratie cateva retete mai jos. Apasati pe titlurile retetelor si veti fi directionati catre acestea:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tort fara coacere cu iaurt si ananas.

Ingrediente tort fara coacere cu iaurt si ananas:

(pentru tort cu diametrul de 25 cm)

2 doze compot ananas cu felii intregi

80 ml suc din compot

600 g iaurt grecesc (eu am folosit Olympus)

300 ml smantana pentru frisca

160 g zahar pudra

20 g gelatina

1 lingurita pasta de vanilie sau semintele dintr-o pastaie de vanilie

160-200 g piscoturi

Pentru decor:

cirese confiate

frunze de menta

Mod de preparare tort fara coacere cu iaurt si ananas:

Modul de preparare il gasiti in reteta video de mai jos, dar va las si explicatii scrise.

Pregatirea acestui tort fara coacere cu iaurt si ananas se face foarte rapid daca aveti toate ingredientele pregatite la indemana. In primul rand hidratati gelatina cu 30 ml suc din compot.

In acest timp se mixeaza smantana pentru frisca cu 3 lingurite din cantitatea de zahar pudra pana cand smantana incepe sa se ingroase.

In alt bol am mixat iaurtul cu zaharul pudra si pasta de vanilie. Daca nu aveti pasta de vanilie folositi semintele unei pastai de vanilie sau 1 lingurita extract de vanilie. Am adaugat frisca si am mixat putin.

Am pus gelatina intr-o cratita mica, apoi am dizolvat-o la bain-marie. Cand aceasta s-a dizolvat am adaugat in oala 2 linguri generoase din crema de iaurt cu frisca, am amestecat bine  si am lasat pe foc pana cand si crema a devenit lichida.

Am turnat crema cu gelatina peste iaurtul amestecat cu frisca si am mixat bine. Am adaugat restul de suc de ananas, am mixat si am lasat bolul sa astepte pana cand am aranjat piscoturile pe fundul tavii.

Am incercat sa acopar cat mai mult, taindu-le si aranajandu-le in toate spatiile libere. Acestea nu au nevoie sa fie insiropate, caci vor abosrbi umiditate de la crema.

Am taiat si felii intregi de  ananas cat sa pun ca decor pe marginea tavii.

Am pastrat cateva rondele pentru decor, restul  feliilor de ananas le-am taiat in cuburi de marime potrivita si le-am pus in crema de iaurt.

Am turnat crema peste piscoturi. Am pus tortul in frigider pentru 15 minute, apoi l-am scos si am aranjat feliile pastrate pentru decor si ciresele confiate.

Am lasat tortul in frigider pentru minim 6 ore. Frunzele de menta le-am folosit ca decor pentru tort in momentul in care l-am taiat.

Tortul fara coacere cu iaurt si ananas este delicios, usor, racoritor, nu foarte dulce.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Multumesc, Dana Farcas pentru poze!

tort fara coacere cu iaurt si ananas DF

Tort fara coacere cu iaurt si ananas pregatit de Sanda Suciu. 🙏

tort fara coacere cu iaurt si ananas sanda

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *