Paste fierte in suc de rosii

8 ianuarie 2021Diva in Bucatarie

Paste fierte in suc de rosii. Paste fierte in suc de rosii – reteta simpla, rapida, sanatoasa – reteta in care pastele si sosul se pregatesc in acelasi timp.

Paste fierte in suc de rosii – reteta simpla, rapida, sanatoasa – reteta in care pastele si sosul se pregatesc in acelasi timp.

Reteta de paste gatite rapid este intalnita sub denumirea „One Pot Pasta”. Tehnica se bazeaza pe amidonul pastelor ce va ajuta sosul sa prinda consistenta.

Chiar daca am fiert paste direct in sosul de rosii am avut grija ca acestea sa nu fie fierte excesiv, sa ramana al-dente. Imi plac pastele fierte corect, nici foarte tari, nici flescaite.

Atunci cand pastele sunt fierte in apa cu sare stiu sigur ca la 100 g paste folosesc 1 l apa si o lingurita sare si le fierb conform instructiunilor de pe pachet.

In cazul acestor paste fierte in suc de rosii  – one pot pasta – lucrurile se schimba foarte tare! Pentru o persoana folosesc 80 g paste si le fierb 250 ml lichid  (apa sau supa clara de legunme, de pui sau vita).

Avand in vedere ca am folosit si suc de rosii am scazut din cantitatea de supa, insa nu in mod proportional pentru ca sosul meu era foarte gros.

La jumatatea timpului de fierbere indicat pe pachet daca vi se pare ca sosul este prea lichid continuati sa gatiti fara capac si lasati inca 5 minute dupa fierbere sa se odihneasca (sosul se va ingrosa datorita amidonului pastelor). Daca, sosul pare prea gros adaugati lichid fierbinte suplimentar (supa sau apa – 100 ml pana la max. 150 ml). Daca sosul este gros timpul de fierbere al pastelor poate creste.

Pentru a pregati paste fierte in suc de rosii – one pot pasta – am folosit paste tip penne, dar puteti folosi si alte tipuri de paste (macaroane, spaghetti, linguine, tagliatelle, fettucine, fusilli, scoici). Cu cat pastele sunt mai subtiri, cu atat mai repede se vor gati.

Daca nu tineti post sau nu sunteti la dieta atunci puteti adauga langa paste piept de pui gata fiert si taiat fasii, sau alte resturi de carne gatita (carnati, bacon, carne de porc,vita sau curcan) , dar si mezeluri. Ar fi bine ca in cazul in care folositi carne sa o incalziti inainte sa o puneti peste paste. Le veti pune la jumatatea timpului de gatire.

Eu mi-am dorit sa pregatesc o reteta foarte simpla de paste fierte in suc de rosii, dar daca va doriti sa puneti si legume puteti adauga niste ciuperci, ardei gras sau morcovi, pe care le sotati cu ceapa. Puteti adauga baby spanac cand opriti focul.

Reteta mea de paste fierte in suc de rosii este de post, dar daca nu tineti post la final, cand opriti focul,  puteti adauga in sos branzeturi: parmezan ras, mozzarella, cheddar sau cascaval. Amestecati bine si obtineti niste paste senzationale!

Daca va plac pastele cu suc de rosii va recomand sa incercati si alte retete pregatite prin metoda clasica, a pastelor fierte in apa cu sare, care se pun apoi peste sos. Apasati pe titul retetei care va place si veti fi directionati catre aceasta:

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste fierte in suc de rosii.

Ingrediente paste fierte in suc de rosii:

300 g paste tip penne

3 linguri ulei

1 ceapa mare

3 catei mari de usturoi tocati la cutit

2 lingurite bulion

400 ml suc de rosii

500-600 ml supa clara de legume  (sau apa) – fierbinte

1 lingurita varfuita oregano uscat

1 lingurita varfuita zahar

1 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

Mod de preparare paste fierte in suc de rosii:

Puteti cali ceapa direct in oala in care urmeaza sa gatiti, ca sa nu aveti multe vase de spalat la final.

Pentru inceput am calit ceapa tocata marunt, la foc mic, apoi am adaugat cateii de usturoi tocati la cutit si am continuat sa sotez inca 1 minut.

Am adaugat bulionul, am amestecat bine si am mai lasat pe foc 1-2 minute.

Am adaugat sucul de rosii si supa de legume calda, apoi am asezonat cu oregano, zahar, sare si piper.

Am lasat sa ajunga la punctul de fierbere, apoi am pus pastele. Am amestecat pentru ca toate sa fie in sos, apoi am pus un capac.

Am lasat sa fiarba in jur de 13-14 minute cu capac, la foc mic spre mediu, dar am amestecat destul de des in oala – la 2 minute – ca sa nu se lipeasca pastele. Eu am folosit doar 500 ml supa legume, dar daca sucul de rosii pe care il aveti este foarte gros puteti folosi 600 ml.

Dupa 14 minute pastele s-au fiert al-dente, iar sosul ce le imbraca a iesit delicios.

Sper ca le veti incerca si voi reteta de paste fierte in suc de rosii!

Este delicioasa, simpla si usor de gatit.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Daca va place sa gatiti va invit in grupul Gatesc cu prietenii – retete gustoase. 

Multumesc, Sanda Suciu pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Atm facut si eu aceasta minunata reteta, dar…acuma vad ca pastele trebuiau fierte in os.!!! Nu ? Eu le-am fiert separat, apoi le-am bagat in sosul de rosii.Nu stiu care ar fi fost diferenta, dar ale mele au iesit….dementialeee. Multumesc de reteta. Pupici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *