fbpx

RETETE RECENTE

SUPA CREMA DE PRAZ SI CARTOFI – RETETA DE POST

November 27, 2020 | CATEGORIA

Supa crema de praz cu cartofi – reteta de post (cu smantana vegetala) este o supa gustoasa si satioasa, o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut, perfecta pentru perioada postului sau pentru cei care au renuntat la consumul de produse pe baza de carne.

Am folosit o crema de ovaz pe post de smantana vegetala. Puteti folosi si crema de soia sau crema de orez. Important este sa fie o crema cu gust neutru.

Cand se face frig afara simt mereu nevoia de o supa calda, care sa ma incalzeasca. Nu mi se pare nimic mai reconfortant decat aceasta farfurie cu supa crema de praz cu cartofi – reteta de post, pentru care nu am pierdut mai mult de 30 minute cu tot cu curatatul si tocatul legumelor.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de supe sau ciorbe de post va invit sa vedeti colectia cu acest tip de retete apasand aici.

Toate retetele cu mancare de post le gasiti daca apasati aici.

Sper ca si voi indragiti prazul. Nu sunt olteanca,  dar l-am descoperit inca de mica datorita vecinei mele de la bloc ce ne aducea mancare de praz cu masline cand dadea de pomana. Am si eu reteta pe blog si o puteti citi daca dati click aici. 

Mama il folosea adesea umplut cu carne in oala cu legume umplute, caci nu facea doar ardei sau rosii, umplea si dovlecei si praz si ieseam ceva tare bun, caci toate legumele isi lasau aromele in acea mancare.

Revenind la supa crema de praz cu cartofi – reteta de post are nevoie de foarte putine ingrediente. Reteta aceasta demonstreaza inca o data ca poti obtine preparate cu gust foarte bun fara sa te complici.

Va las cateva sfaturi pentru a obtine o supa crema delicioasa din praz cu cu cartofi:

  • 1. de la praz folositi doar partea alba si usor verzuie, pana unde incep frunzele
  • 2. folositi cartofi albi caci textura acestora va ajuta sa obtineti o supa crema catifelata
  • 3. desi usturoiul se pune in general la calit, in aceasta supa l-am pus mai tarziu, la fiert pentru a ramane aroma acestuia mai intensa.
  • 4. daca folositi supa de legume pregatita cu sare aveti grija la doza de sare adaugata

Varianta retetei de supa “crema de dulce” cu praz cu cartofi o puteti citi daca apasati aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de prepare pentru supa crema de praz cu cartofi – reteta de post: 

INGREDIENTE:

(pentru 6-8 persoane)

60 ml ulei

1 ceapa medie

1 catel mare de usturoi

600 g cartofi (cantariti dupace au fost curatati)

200 g praz (cantarit dupa curatare si taiere)

900 ml supa clara de legume – fierbinte

200 g crema de ovaz

1/2 lingurita sare

putin piper proaspat macinat

Pentru servit:

patrunjel verde

crutoane

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana pentru ca totul sa mearga rapid.

Aceasta este crema de ovaz pe care am folosit-o. Nu ii fac reclama, sunt doar foarte incantata de produsele acestui brand pe care il gasesc mult mai calitativ in comparatie cu alte produse de pe piata incercate pana acum. Puteti folosi si crema de soia sau crema de orez pentru ca au gust neutru si nu influenteaza gustul final al preparatului.

Am pus uleiul la incins, apoi am adaugat ceapa tocata marunt si am calit-o putin. Am adaugat prazul, am presarat foarte putina sare si am continuat sa sotez inca aproximativ 2 minute. Am pus cartofii si i-am lasat si pe acestia sa prinda aroma cepei si prazului inca 2-3 minute, amestecand des in oala. Am turnat supa fierbinte peste acestea, am asezonat cu sare, piper si am adaugat usturoiul dat prin presa.

Am lasat sa fiarba la foc mic spre mediu pana cand cartofii si prazul s-au inmuiat. Am luat de pe foc, am pasat putin, apoi am pus crema de ovaz si am continuat sa pasez pana am obtinut o crema fina. Am gustat pentru a vedea daca mai are nevoie de sare.

Modul de preparare il veti regasi si in reteta prezentata in format video mai jos.

 

Daca va place sa gatiti si sa impartasiti retetele voastre va astept in grupul Gatesc cu prietenii.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *