Prajitura invizibila cu mere

25 octombrie 2020Diva in Bucatarie

Prajitura invizibila cu mere. Prajitura invizibila cu mere este delicioasa. Se face foarte usor si rapid, cu ingrediente putine si simple.

Prajitura invizibila cu mere este delicioasa. Se face foarte usor si rapid, cu ingrediente putine si simple.

Prajitura „invizibila” cu mere poate fi desertul ideal pentru week-end, dar si pentru momentele in care va doriti un desert rapid si delicios.

Francezii cand au facut creat aceasta reteta probabil s-au gandit ca feliile de mere fiind foarte subtiti vor absorbi aluatul, iar acesta abia se va vedea.

La mine se vede destul de bine, dar am folosit doar 900 g in loc de 1 kg.

In ultimii doi am facut aceasta prajitura de 4-5 ori cu intentia de a o posta, insa nu imi placea niciodata cum arata la final.

Mult prea banala, o prajitura care nu are acel ceva ce te invita sa o faci, caci pozele nu va transmit gustul. Mi-am spus ca e mare pacat de gustul delicios daca nu are si o prezentare frumoasa.

De data aceasta am facut prajitura „invizibila” cu mere si am decorat-o pe margine cu felii de migdale.

Cand s-a racit am pus putin sirop caramel. Imi place mult aceasta combinatie de migdale-mere-caramel sarat. Reteta sosului caramel o gasiti daca apasati aici. 👇

Reteta originala nu are migdale sau caramel. Puteti sa inlocuiti caramelul cu sos de vanilie sau daca nu aveti rabdare sa pregatiti un sos nu folositi nimic caci oricum este gustoasa. Prima prajitura am mancat-o simpla si s-a terminat instant. Cand am facut a doua oara prajitura „invizibila” cu mere am presarat foarte putina scortisoara peste fiecare rand de mere pus in tava. Doamne cum mirosea!!!

Pentru ca aceasta prajitura sa va iasa bine va las cateva sfaturi:

  • 1. merele sa fie feliate foarte subtire, felii aproape transparente – folositi o mandolina
  • 2. folositi mere dulci si tari
  • 3. aluatul seamana cu cel pentru clatite, nu aveti nevoie de multa faina
  • 4. pentru ca feliile de mere sa nu oxideze trebuie sa fie puse in apa cu suc de lamaie, dar se scurg foarte bine de lichid!
  • 5. amestecati feliile de mere in aluat usor, ca sa nu se rupa, dar aveti grija ca toate sa fie acoperite de aluat.
  • 6. in functie de tipul de mere si de cat de mari sunt ouale, este posibil sa obtineti o textura mai umeda. Lasati sa se coaca mai mult daca nu va place aceasta textura.
  • 7. praful de copt nu ajuta prajitura sa creasca neaparat, este folosit doar pentru textura mai aerata
  • 8. lasati prajitura sa se raceasca complet, apoi o puteti felia.
  • 9. folositi o tava cu diametrul mic ca sa iasa mai inalta si mai frumoasa
  • 10. timpul de coacere poate sa difere de la 40 la 60 minute – in functie de puterea cuptorul din dotare

Prajitura „invizibila”cu mere arata minunat cu cateva migdale pe margine si sos caramel, un plus de gust ce face ca aceasta prajitura sa arate ca un tort. Puteti folosi nuci tocate la cutit, caju, seminte de pin sau nuci pecan.

Daca va plac parjiturile cu mere va invit sa vedeti colectia de prajituri si mere pe care o am pe blog, asa ca apasati aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura invizibila cu mere, explicat pas cu pas:

Ingrediente prajitura invizibila cu mere:

(tava cu diametrul de de 18 cm)

1 kg mere (eu am avut doar 900 g)

2 oua

60-70 g zahar pudra

25 g unt + unt pentru uns tava

100 ml lapte

80 g faina

1 plic praf de copt (10g)

sucul de la 1/2 lamaie

Cum se face prajitura invizibila cu mere:

Am pornit cuptorul la 180°C pentru a se incalzi. Am mixat doua oua cu un varf cutit de sare, apoi am adaugat zaharul pudra.

Am continuat sa mixez pana am obtinut o compozitie cremoasa ce si-a dublat volumul.

Am adaugat untul topit si racit, apoi laptele si am mixat putin.

Am incorporat faina amestecata cu praf de copt si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am lasat aluatul sa astepte pana cand am pregatit merele.

Le-am indeparta coaja cu razuitorul de legume, apoi am ras cu o mandolina felii foarte fine, aproape transparente.

Pe masura ce am ras feliile le-am pus intr-un bol cu apa si suc de lamaie, astfel incat sa nu oxideze.

Cand am terminat de feliat am scurs foarte bine feliile si le-am pus in aluat.

Am amestecat usor pentru a nu le rupe (se vor mai rupe cateva felii, dar incercati sa le manevrati cu grija, sa ramana cat mai multe intregi).

Am uns o tava cu pereti detasabili cu putin unt, apoi am pus feliile de mar cu aluat in tava.

Am presarat pe margine cateva migdale tocate.

Am copt prajituira timp de aproape 45 minute, dar este posibil, in functie de puterea cuptorului vostru sa o lasati chiar 60 minute.

Dupa ce s-a copt am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am scos-o din forma si am taiat felii.

Cat timp prajitura s-a copt am pregatit sosul de caramel sarat. Aveti link pentru etapele sosului in textul de introducere.

Caramelizati 200g zahar peste care turnati la inceput 50 ml apa.

Cand zaharul are culoarea maro deschis adaugati 100 g unt si putina sare, amestecati bine, apoi adaugati 100 ml smantana pentru frisca.

Amestecati pana se omogenizeaza compozitia si puneti sosul de caramel la racit.

Eu pun oala cu sos  in apa rece pentru a grabi racirea.

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii.

Am postat prajitura „invizibila”cu mere acum 2 zile pe Instagram si am primit cateva poze. Multumesc, Catalin, Iulia si Catalina!

Multumesc Cristina Brejan pentru poza!

Multumesc Cristina Brejan pentru poza!

Multumesc, Ramona pentru poze!

Multumesc, Dana pentru poze!

prajitura invizibila

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata super frumos și cred că și gustul e minunat .Deja am salvat – o pe Pinterest la fișierul Bunătăți de la bunica .Cat de curând o fac și eu .

  2. 😋😋😋😋😋 abia astept s-o fac un 😍 ! As vrea sa va intreb daca feliile de mar le-ati pus toate in aluat si apoi le-ati rasturnat in tava pentru copt sau le-ati dat pe fiecare prin aluat si le-ati asezat putin cate putin ?…
    Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *