fbpx

RETETE RECENTE

RULADA DE PUI SIMPLA

October 24, 2020 | CATEGORIA

Rulada de pui simpla– reteta gustoasa si usor de pregatit de rulada din carne de pui  la cuptor. Poate fi servita ca fel principal cu o garnitura, dar poate fi si un aperitiv gustos, un fel de mezel de casa pregatit sanatos, fara aditivi, gelatina sau chimicale.

Cele mai bune preparate sunt cele facute in casa, cu ingrediente sanatoase. Rulada de pui simpla, la cuptor, aromata si gustoasa, am mancat-o la micul dejun ca alternativa sanatoasa la ceea ce se gaseste in comert.

Rulada de pui – mezel de casa – este o idee buna pentru toate mamicile ce isi doresc retete sanatoase si cauta sugestii pentru pachetelul de scoala cu ingrediente gustoase, dar fara chimicale.

Avand in vedere ca bucatile de carne nu au un liant care sa le lipeasca (gelatina sau carne tocata) feliile vor fi taiate putin mai gros decat cele pentru un mezel obisnuit.

Eu am mancat rulada de pui avand o rosie alaturi, in timp ce mama mea si-a pus o lingurita de mustar. Pentru fiul meu am facut un sandwich folosind o chifla. Am incalzit chifla taiata pe jumatate pe gratar, am pus pe ambele jumatati felii de cascaval  ce s-au topit si s-au lipit de painea calda, frunza de salata, rulada de pui, 1/2 lingurita sos maioneza (puteti pune ketchup de casa) cu rol de liant si felii subtiri de rosie. Sa va spun  cat de bun a fost?

Va invit sa faceti orice fel de sandwich-uri doriti, in functie de gustul si imaginatia voastra, apoi spuneti-mi si mie daca nu am dreptate cand spun ca aceasta rulada de pui poate fi solutia cea mai buna si mai sanatoasa pentru a pregati sandwich-uri delicioase.

Rulada de pui are bucati din piept si pulpe dezozate de pui. Asa cum spuneam la inceput, aceasta rulada poate fi mancata si calda, alaturi de un piure de cartofi sau legume sotate.

Cand am facut prima oara aceasta rulada nu m-am gandit ca as putea sa o folosesc pe post de mezel. Am vrut sa o mancam la cina, cu legume la wok. Doar ca planurile nu s-au potrivit, iar cina noastra s-a mutat in oras la restaurant, cu niste prieteni care erau in trecere prin Bucuresti. Rulada a stat in frigider peste noapte.

Mi-am adus aminte de pastrama de pui pe care o pregateam pentru Harry cand era mic, asa ca mi-am spus ca si aceasta rulada ar putea fi la fel de buna. Si as spune ca este chiar mai buna! Este mai aromata, cu texturi diferite, aspect frumos, arome si gust foarte bun. Eu am folosit boia dulce de ardei, cimbru uscat si pudra de usturoi. Puteti incerca sa ungeti usor bucatile de carne cu mustar si sa le imbracati cu verdeturi, dupa gust, puteti pune intre fasiile de carne putina mozzarella rasa sau cascaval ce vor fi un liant foarte bun intre bucatile de carne.

Mai multe retete de rulade din piept de pui pregatite de mine gasiti daca apasati aici. Am si o rulada cu carne tocata de pui foarte gustoasa, iar aceasta reteta poate fi citita daca apasati aici.

Sper ca v-am convins sa incercati si voi reteta, asa ca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru rulada de pui – mezel de casa:

INGREDIENTE:

600 g piept de pui

250 g pulpe de pui dezosate

1 lingura boia dulce de ardei

2 lingurite cimbru uscat

1 lingurita pudra de usturoi

sare

piper proaspat macinat

 

PREPARARE:

Am avut o bucata foarte mare de piept de pui. Am taiat-o in jumatate, apoi am indepartat cateva fasii ca sa ramana bucati plate. Am pus o folie de celofan peste bucatile mari, apoi le-am “intins” putin cu un sucitor subtiind putin bucatile de carne.

Nu am vrut sa folosesc ciocanul pentru snitele pentru a nu strica fibra bucatilor de carne.

Am condimentat cu sare, piper, pudra de usturoi, apoi le-am uns cu boia si am presarat cimbru.

Pulpele de pui le-am taiat in jumatate. Peste una din bucatile mari de piept de pui am pus doua fasii subtiri din cele indepartate la inceput (cu o grosime de maxim 1 cm).

In gurul acestor fasii am pus bucatile de pulpe de pui dezozate, apoi am acoperit cu a doua bucata de piept de pui.

Am strans totul cu o sfoara si am pus rulada obtinuta intr-o punga de copt. Puteti folosi hartie de copt in locul acestei pungi si strangeti bine la capete astfel incat sa nu intre aer.

Am copt rulada din piept si pulpe de pui timp de 45 minute, am scos-o apoi din punga, am scurs si lichidul in tava si am mai lasat-o sa se rumeneasca in jur de 10 minute pe ambele parti.

Dupa ce s-a copt am lasat rulada sa se raceasca la temperatura camerei, apoi peste noapte in frigider.

Asa cum va spuneam rulada s-a taiat greu in doua locuri, ba chiar s-a rupt. In acele locuri am strans sfoara prea tare si a intrat in carne.

O puteti taia frumos, in felii mai subtiri (dar nu foarte subtiri!)  daca nu strangeti rulada cu sfoara si folositi direct hartie de copt  sau punga de copt.

Atat timp cat rulada va fi bine stransa cu acestea nu se va desface in tipul coacerii.

Fie ca veti manca rulada simpla de pui ca mezel, fie ca alegeti sa o mancati calda cu un piure de cartofi si o salata verde, cu siguranta veti avea in farfurie ceva bun, gatit sanatos, cu o prezentare frumoasa.

Sa aveti pofta!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *