Smoothie cu cafea

7 iulie 2020Diva in Bucatarie

Smoothie cu cafea. Cafeaua este una din bauturile cele mai apreciate si mai consumate in toata lumea de peste 1000 de ani si este un produs 100%natural.

Smoothie cu cafea este ideal pentru micul dejun. Este o bautura consistenta si satioasa care iti tine de foame, dar si de sete, ce poate fi pregatita intr-un minut cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucatarie si trebuie consumata imediat dupa ce este preparata. Ajuta in curele de detoxifiere sau slabire, dar in cantitati rezonabile.

Cafeaua este una din bauturile cele mai apreciate si mai consumate in toata lumea de peste 1000 de ani si este un produs 100%natural.

A fost subiectul multor studii stiintifice, iar concluziile celor mai multe este ca aceasta benefica daca este consumata moderat. Aceasta contine multi antioxidanti benefici ce aduc cu ei reducerea riscurilor de boli cardiovasculare, in timp ce altele sustin ca antioxidantii din cafea reduc riscurile pentru anumite tipuri de cancere.

Cofeina aduce o mai buna capacitate de concentrare si imbunatateste performanta fizica.

In general retetele de smoothie contin fructe sau legume, asa ca am pus si in acesta banane congelate. Smoothie prin definie este foarte versatil, putand fi combinat in fel si chip, asa ca ideea mea de a avea „2 in 1”  (adica mic dejun si cafea intr-un singur preparat) ar putea fi si pe placul vostru.

Ideea acestui smoothie cu cafea mi-a venit dupa ce am baut un espresso foarte mic dintr-o cafea noua primita de la o prietena. Mi-a placut atat de mult incat mi-am spus ca vreau o cafea mai mare. In bucataria mea era destul de cald, asa ca imi cautam niste cuburi de ghetata pentru a doua cafea, insa am dat de punga cu banane congelate. Am renuntat la cafeaua cu gheata si am pregatit acest smoothie senzational.

Am pregatit cafeaua si am lasat-o sa se raceasca, timp in care am cautat cateva informatii despre cafeaua care mi-a incantat simturile. Cafeaua indiana de specialtitate de la U Café are un gust bogat si un parfum exotic este Arabica Peaberry si este supranumita cafeaua-perla sau cafea-caviar pentru ca are bobul rotund. Acesta creste singur in fructul de cafea. In 95% din cazuri fructele de cafea au doua boabe, asa ca acest tip de cafea este rara si pretioasa.

Este mediu prajita si are un gust mai concentrat.

Nu am simtit nevoia sa adaug zahar in cafea (in general o beau fara zahar), asa ca nu am indulcit deloc nici smoothie cu cafea. Daca va placea cafeaua foarte dulce puteti adauga dupa gust 1 lingurita de zahar brun sau o lingurita de miere de albine.

In functie de tipul de cafea folosit este posibil sa aveti nevoie de arome: vanilie, scortisoara, cacao, ciocolata. Cafeaua de U Cafe nu are nevoie de nimic in plus. Acest lucru ar putea fi ca rezultat al faptului ca arborii de cafea se dezvolta la umbra vegetatiilor din jur, acestea fiind culturi de nucsoara, vanilie, piper, cacao, nuca de cocos, banane, etc.

Nu am ajuns inca la U Café, dar am inteles ca in aceasta perioada ofera doar bauturi in regim #ToGo. Abia astept sa treca aceasta perioada de distantare si sa pot merge sa imi beau cafeaua in oras, ca motiv de intalnire cu oamenii dragi.

Ideea cu care vreau sa ramaneti este ca daca aveti o cafea buna merita sa incercati acest smoothie cu cafea, energizant si satios. Mi se pare o idee foarte buna in care micul dejun este pregatit rapid, sanatos, gustos, satios.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru smoothie cu cafea:

INGREDIENTE:

2 espresso  sau 120 ml cafea foarte tare – rece

120 ml lapte foarte rece

300 g banane congelata

Optional:

1 lingurita miere de albine/sirop artar sai 1 lingurita zahar brun

PREPARARE:

Pentru inceput am pregatit cafeaua si am lasat-o sa se raceasca.

Am pus in blender bananele congelate, apoi am turnat cafeaua.

Am adaugat laptele rece si am lasat blenderul sa isi faca treaba. Intr-un minut am obtinut un smoothie cremos si delicios.

Asta va doresc si voua!

Dimineti pline de energie, gustoase si satioase!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce minunatie de rețeta! 😋 Ma grăbesc sa o fac și eu. E simpla, dar cu siguranță, delicioasă! Te voi pomeni în multe dimineți, pt ca e o varianta foarte comoda și potrivita de mic dejun! Ma bucur nespus ca ti-a placut cafeaua! 🤗 Felicitări, inspirata creatura! 🥰 😘 👏

      1. Talentul incontestabil oglindit in retetele tale inspirate, este pe măsura frumusetii sufletului tau! ❤️❤️❤️

  2. Mulțumim din inimă pentru excelenta rețetă pe care ne-ai dedicat-o! Și mulțumim că ai împărtășit povestea cafelei noastre indiene, tuturor celor care te urmăresc! Ne bucurăm foarte mult că ți-a plăcut și ți-a fost sursă de inspirație! Recunoașterea ta este pentru noi ca o stea Michelin! Te așteptăm la cafenea să te răsfățăm, la rândul nostru! Echipa U Cafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *