Cartofi noi prajiti cu unt si marar

1 iunie 2020Diva in Bucatarie

Cartofi noi prajiti cu unt si marar.

Cartofi noi prajiti cu unt si marar este reteta cea mai simpla si mai usoara pentru cartofi noi prajiti cu miez moale si coaja crocanta, foarte gustosi si aromati.

Pot fi serviti pe post de garnitura, dar pot fi mancati si simpli, cu o salata verde alaturi. Reteta de cartofi noi prajiti cu unt si marar este ieftina, dar savuroasa.

Eu i-am pregatit pe post de garnitura langa parjoale moldovenesti, dar merg langa orice reteta de friptura la gratar sau la cuptor sau langa un peste.

Acesti cartofi noi prajiti cu unt si marar sunt preferatii familiei noastre.

O prietena imi spunea ca ea nu este mare consumatoare de cartofi. Asta pana sa incerce reteta aceasta.

De mai bine de 6 ani ma suna in fiecare primavara sa imi spuna ca a pregatit cartofi noi prajiti in unt cu marar si ca nu isi mai poate imagina primavara fara acesti cartofi si o salata verde verde cu ridichi si lamaie.

Anul acesta mi-a spus ca nu am reteta pus ape blog si ca este pacat ca nu o impartasesc si altora.

Sincer, mi se parea ca reteta este prea simpla, dar prietena mea are dreptate.

Voi incerca sa postez si astfel de retete pentru cei care sunt incepatori in bucatarie, dar si pentru cei care vor sa pregateasca cartofi noi prajiti nu doar in tuci, in baie de ulei sau metoda clasica de cartofi copti.

De ce sunt mai buni acesti cartofi noi prajiti in unt? Pentru ca nu absorb multa grasime.

Se fierb inainte, iar timpul de prajire este scurt, doar cat sa prinda crusta.

Suntem in plin sezon al cartofilor noi, asa ca voi profita de acest lucru pentru a pregati retetele doar cu acestia. Imi plac foarte mult, atat pentru formele lor, cat si pentru coaja subtire ce nu trebuie indepartata neaparat.

Cartofii noi, recoltati inainte de maturitate, sunt mai dulci si se gatesc mai rapid si mai usor. Noi suntem mari consumatori de cartofi, adesea prajiti in tigaie sau in tuci.

Daca nu ati vazut inca reteta cartofilor noi prajiti in tuci cu usturoi si parmezan dati click aici si veti putea citi reteta.

Trebuie sa recunosc ca am o slabiciune pentru cartofii prajiti usor crocanti, dar nu refuz nici cartofii mai moi, gatiti inabusiti cu usturoi.

Mi-ar fi placut sa pregatesc aceasta reteta cu cartofi mici si rotunzi, dar nu am gasit in piata.

Dar, chiar si acestia au iesit foarte gustosi. Acest lucru il datorez in mod special untului. Cartofii sunt fierti pentru inceput, apoi sunt sotati in unt.

Imi place sa presar pe cartofii noi verdeturi proaspete.

Veti vedea cum am pregatit cartofi noi natur cu unt si mararsau cartofi noi cu verdeturi daca apasati pe titlurile retetelor.

Tot cu cartofi noi am pregatit si o reteta de supa groasa, foarte apreciata de toti cei care au incercat-o.

Daca vreti sa pregatiti si voi cartofi noi prajiti cu unt si marar va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas mai jos:

Ingrediente cartofi noi prajiti cu unt si marar:

aprox. 1 kg cartofi noi

50 g unt gras 82% grasime

30 ml ulei

sare

piper proaspat macinat

1/4 legatura marar

Mod de preparare cartofi noi prajiti cu unt si marar:

Am spalat foarte bine cartofii sub jet de apa, apoi i-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingurita varfuita de sare.

I-am lasat sa fiarba pana cand furculita a intrat usor in ei.

I-am scurs, i-am lasat cateva minute, apoi am indepartat coaja.

I-am taiat rondele groase de 1 cm, pentru ca am avut cartofi lungi si destul de subtiri.

Puteti sa ii taiati in sferturi sau jumatati, in functie de marimea si forma lor.

Am pus uleiul si untul intr-o tigaie foarte mare, am lasat sa se incinga, apoi am pus feliile de cartofi, incercand sa nu le suprapun.

I-am prajit la foc mediu spre mare pana s-au rumenit pe ambele parti.

I-am lasat sa se rumeneasca pe fiecare parte, fara sa ii intorc prea des, caci se vor rupe.

Cand s-au rumenit i-am scos intr-un castron, am presarat sare si piper proasapat macinat si marar verde proaspat tocat. Daca nu va place mararul puteti sa il inlocuiti cu patrunjel verde sau cimbrisor.

Puteti adauga, daca vreti pudra de usturoi, dar mai bine faceti un mujdei.

Dar, cred ca asa simpli sunt cei mai buni.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cartofii noi prăjiți cu unt și mărar. Sunt super delicioși și sunt preferați de toată familia!

  2. Cartofi fierti si apoi prajiti(in ulei) am facut de multe ori,dar cartofii prajiti cu unt si marar i-am descoperit de curand,la o prietena.Acum sunt preferatii familiei.

  3. Mary Ella
    Cartofi noi prăjiți cu unt și mărar. Sunt super delicioși și sunt preferați de toată familia!

  4. Ce idee buna! Nu stiam varianta de fiert si apoi prajit. Eu ii fierbeam si apoi ii bagam la cuptor. Dar suna foarte bine varianta asta! Yamiii!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *