Paine floare aperitiv cu sunca

17 decembrie 2019Diva in Bucatarie

Paine floare aperitiv cu sunca. Paine floare aperitiv cu sunca este una din propunerile mele de aperitiv pregatit special pentru copii pentru Craciun.

Paine floare aperitiv cu sunca este una din propunerile mele de aperitiv pregatit special pentru copii pentru Craciun.

Se pregateste foarte usor si se termina rapid. Eu am facut-o zilele trecute ca proba pentru ziua de Craciun, cand voi avea musafiri si cativa copilasi.

Din acest motiv am ales sa modelez petalele in forma de bradut. I-am facut 12 petale, cate una pentru fiecare luna din an.

Am observat de-a lungul anilor ca cei mici nu sunt amatori de aperitive traditionale din carne de porc, nu iubesc nici aperitivele cu maioneza.

Intre noi fie vorba, nici nu ar fi indicat sa le oferim astfel de preparate.

Am ales sa va aduc o idee draguta, gustoasa si de efect.

Painea floare aperitiv cu sunca poate fi pregatita pentru copii, special pentru sarbatori si sunt sigura ca si adultii vor vrea sa manance macar o petala realizata in forma de bradut.

Dovada clara v-o ofera prietenii mei care m-au vizitat seara trecuta. In timp ce cel mic manca cu o petala, parintii au facut sa dispara 4 petale si mi-au si cerut reteta.

Copiii iubesc painea. O mananca de multe ori goala. Mirosul de paine proaspata este unic si chiar daca ai terminat de mancat parca ai mai lua o bucata de paine.

Si cand arata atat de frumos si este si umpluta cu sunca, ce ai putea sa iti doresti mai mult?

Pentru umplutura acestei paini in forma de floare am ales sa folosesc sunca Poli Hammy.

Poli este o marca inregistrata in Slovenia si este lider in productia preparatelor din carne de pui.

Este un produs certificat HALAL, fara gluten, fara potentiatori de aroma, fara coloranti, fara arome artificiale, cu 90% carne de pui realizate din parti de pui si curcan atent selectionate.

Este un  produs bogat in proteine, cu continut redus de sare. Acesta are un termen de valabilitate scurt, ceea ce doveste faptul ca ingredientele folosite sunt de calitate.

Spuneam ca este certificata HALAL, aduca este considerata cea mai curata carne, fara toxine, datorita modului de procesare. Produsele HALAL nu contin porc/sorici sau emulsii de sorici.

Produsul a fost lansat in fosta Iugoslavie si pastreaza aceeasi reteta de mai bine de 40 de ani (mai exact din 1974). Poli sunt produsul nr.1 in Europa ca volum de vanzari si primul produs creat in Europa din categoria sa.

Pentru aceasta paine floare aperitiv cu sunca nu am avut nevoie de multe ingrediente.

In afara ingredientelor necesare aluatului dospit am folosit doar Poli Hammy si un ou pentru uns.

Aluatul de paine folosit este simplu de pregatit si usor de framantat (in 5 minute este gata, devenind omogen, neted si elastic), iar rezultatul final este fix cum vi-l doriti, adica pufos si savuros.

Sunt convinsa ca o sa va placa reteta mea. A iesit ceva de vis!  O painica pufoasa, gustoasa si frumoasa.

Daca va place aceasta paine cu sunca puteti sa o pregatiti si pentru cosul de picnic la vara sau pentru serile in care baietii se intalnesc sa vada un  meci de fotbal la televizor.

Puteti pune langa paine un sos salsa sau sos de branza obatzda, dar noua ne-a placut simpla.

Va las acum sa vedeti cum se face o paine floare aperitiv cu sunca si cum se modeleaza petalele in forma de bradut:

INGREDIENTE:

500 g faina

20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata

1 lingurita de zahar

1 lingurita de sare

100 ml ulei

200 ml apa calduta

Pentru umplutura:

12 felii Poli Hummy

Pentru uns:

1 ou batut

optional – cateva frunze de patrunjel

PREPARARE:

Am lasat ingredinetele necesare aluatului de paine la temperatura camerei timp de 30 minute, apoi am incalzit putin painea (trebuie sa fie usor calduta).

Am pus drojdia cu zaharul intr-un bol, apoi am turnat 50 ml din apa calduta. Am lasat sa creasca si am turnat-o peste faina.

Am adaugat restul de apa calda, uleiul si am inceput sa framant aluatul. Am incorporat sarea si am continuat sa framant pana cand am obtinut un aluat neted si elastic si nu s-a mai lipit de maini.Am acoperit vasul si am lasat aluatul timp de 60 minute sa creasca. Dupa acest interval a crescut mai mult decat dublu.

Am cantarit aluatul crescut. Avea 802 g. Am impartit aluatul in 12 bucati de 60 g pe care le-am transformat in petale, iar a 13-a bucata (din restul de aluat) am pastrat-o pentru centrul painii. Mi-am pregatit feliile de Poli Hammy la indemana.

Am intins fiecare biluta intr-un cerc cu ajutorul mainilor (nu este nevoie de sucitor), astfel incat aluatul sa fie putin mai mare decat felia de sunca – aproximativ 10 cm.

Am pus Poli Hammy peste aluat, am taiat cu o foarfeca pe care o folosesc doar in bucatarie (sau un cutit) aluatul cu sunca si am inceput sa rulez.

Forma obtinuta seamana cu un bradut. Am aranjat bradutii intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.

In mijloc am pus un model realizat din aluatul ramas (a 13-a bucata).

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute, apoi am scos- o si am uns rapid bradutii cu oul batut.

Am continuat sa coc painea floare aperitiv cu sunca inca 15 minute.

A iesit o paine tare buna, cu umplutura pe gustul copiilor.

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Nu este bucurie mai mare decat sa primesti poze cu retetele incercate. Multumesc, Carla Claudia!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. imi place tare mult ce ati facut aici, dar nu stiu de unde pot cumpara aceasta sunca.
    Painica o voi face pentru micul dejun, pana se trezesc copiii, dar cu alta sunca in acest moment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *