Piept de porc cu sorici crocant

11 noiembrie 2019Diva in Bucatarie

Piept de porc cu sorici crocant. Pieptul de porc cu sorici este foarte usor de pregatit si este foarte gustos. Dar, are nevoie de un timp mare de gatire, la temperatura mica.

Daca va place reteta de piept de porc cu sorici crocant (expandat), atunci postarea aceasta este cea pe care o cautati. O sa va arat mai jos cat de usor se obtine soriciul crocant, intr-o reteta delicioasa de friptura de piept de porc, potrivita in mod special sezonului rece.

Pieptul de porc cu sorici este foarte usor de pregatit si este foarte gustos. Dar, are nevoie de un timp mare de gatire, la temperatura mica.

Desi este o bucata cu multa grasime, aceasta se topeste in urma coacerii, iar carnea devine suculenta, cu sorici crocant. Grasimea ajuta la fragezirea carnii si are un rol important in aceasta reteta.

Aceasta friptura din piept de porc cu sorici crocant se pregateste foarte usor. Oricine poate pregati reteta, cu efort minim. Va puteti uimi prietenii cu aceasta reteta. Daca vreti sa vedeti cum am pregatit kaizer de casa din piept de porc va invit sa cititi reteta din acest link.

Toate retetele mele de fripturi si rulade pentru Craciun le gasiti in aceasta postare.

Daca va intrebati „cum poti sa gatesti pieptul de porc cu sorici crocant„, o sa va arat cat de usor se poate face acest lucru.

In primul rand trebuie sa mentionez ca am ales o bucata de piept de porc fara os, cu straturi de carne generoase, dar si cu grasime consistenta sub sorici.

Soriciul curatat l-am crestat cu un cutit foarte bine ascutit, fara sa  tai si carnea. Daca nu aveti un cutit foarte bun, atunci folositi un cuter.

Acest lucru o sa va ajute sa taiati bine friptura la final.

Am presarat sare si piper si pe sorici, dar si pe carne, am turnat ulei si am frecat bine carnea, apoi am pus bucata de piept de porc intr-o punga si am lasat-o peste noapte in frigider.

Am scos carnea cu minim o ora inainte sa o pun in cuptor, pentru ca aceasta sa ajunga la temperatura camerei. Am sters soriciul foarte bine cu un prosop de hartie inainte sa il gatesc, incercand sa iau orice urma de sare de pe el.

Sunt retete in care carnea este pusa in apa, pana la nivelul soriciului si lasata sa fiarba 10 minute, urmand ca pieptul de porc  sa stea iar la racit minim 12 ore si apoi sa fie imbracat in staniol, cu excetia soriciului si prajit in aparat cu aer cald (airfryer).

Recunosc, este reteta care imi place cel mai mult, dar nu toata lumea are un asemenea aparat, asa ca propunerea mea este ca bucata de piept de porc sa fie gatita foarte incet o perioada lunga de timp, cu soriciul in partea de sus, fara sa fie nevoie sa fie scufundata in lichid.

Cand carnea este gatita se scoate din tava si se gateste doar soriciul, la grill. Este incredibil cum incepe sa sfaraie, sa faca basicute si devine crocant. Am deschis usa cuptorului si m-am uitat pret de un minut la aceasta etapa. Este pur si simplu fascinant!

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru piept de porc cu sorici crocant si va invit sa incercati si voi acesta reteta gustoasa:

INGREDIENTE:

piept porc – 2 kg

sare

piper

ulei

vin alb

PREPARARE:

Am crestat soriciul fara sa tai si carnea, apoi am presarat sare si piper. Am turnat ulei, am frecat bine carnea si soriciul si le-am pus intr-o punga 8 ore, la frigider.

Dimineata am scos pieptul de porc din frigider, l-am lasat in jur de 90 minute, am sters de cateva ori cu un prosop sarea de pe sorici, apoi l-am pus intr-o tava pe fundul careia am turnat vin alb si ulei – lichidul avea aproximativ 6 mm inaltime .

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 150°C (pe ventilatie) si am copt pieptul de porc in jur de 3 ore. Am verificat din cand in cand daca mai am lichid in tava.

Nu s-a evaporat foarte mult, asa ca nu am ramas fara lichid si friptura nu s-a lipit. Asa cum vedeti in poza de mai jos carnea a scazut putin in volum, iar soriciul avea culoarea frumoasa dupa 2 ore si 45 minute.

Am mutat carnea pe gratarul cuptorului, am pus o tava sub friptura din care se va scurge grasime, si am continuat sa gatesc mutand pe functia de caldura doar de sus, la 230 grade pentru 15-20 minute, pana cand tot soriciul a fost expandat si crocant.

Am fost nevoita sa intorc de 2 ori bucata de carne din cuptor pentru ca acest lucru sa se faca uniform.

Am scos pieptul de porc cu sorici crocant din cuptor si l-am  lasat 10 minute sa se raceasca, apoi l-am taiat cu un cutit de paine. Soriciul este crocant, dar se poate taia usor cu un cutit.

Am avut pe post de garnitura cartofi, salata si sos de mustar cu boabe, hrean si smantana.

Foarte bun!!

Daca vreti sa incercati si alte retete simple si gustoase pregatite de mine va invit sa incercati retetele de pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sunt nedumerit.
    „Cand carnea este gatita se scoate din tava si se gateste doar soriciul, la grill.”
    Cum pot sa pun doar soriciul ?, unde? la gatit.
    Il jupoi? Nu imi este clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *