Unt aromat cu usturoi si verdeturi

21 iulie 2019Diva in Bucatarie

Unt aromat cu usturoi si verdeturi. Eu am pregatit pulpe de curcan cu acest tip de unt, am adaugat coaja rasa de portocala sau coaja de rasa de lamaie.

 

Unt aromat cu usturoi si verdeturi este o reteta de unt aromatizat natural. Este cel mai bun prieten al fripturilor la gratar sau la tigaie, pentru painea la cuptor, pui kiev, rasol de carnesau peste gatit la gratar sau la cuptor, dar si al legumelor la gratar (ma gandesc la sparanghel sau dovlecel), dar si legume gatite la abur.

Pentru un plus de gust si arome puteti adauga retetei clasice de unt cu usturoi si patrunjel coaja rasa de lamaie sau portocala, busuioc, cimbru, rozmarin, dar si flori comestibile ce aduc un aspect pe langa un spectaculos si arome senzationale: levantica, papadie, galbenele, flori de marar, panselute, cicoare.

Eu am pregatit pulpe de curcan cu acest tip de unt, am adaugat coaja rasa de portocala sau coaja de rasa de lamaie.

Va recomnd sa incercati aceste retete, carnea iese frageda, suculenta si aromata, untul fiind introdus sub pielea pulpei de curcan. Am pregatit intr-un an pui umplut, dar sub pielea acestuia, spre piept am introdus unt aromat amestecat cu miez de paine. A fost o nebunie si acum, cand scriu aceste randuri imi dau seama ca nu am postat reteta, asa ca o voi reface curand special pentru a va arata cum se face.

Untularomat cu usturoi si verdeturi se pastreaza in congelator pana la momentul folosirii. Se scoate din congelator si se lasa putin la temperatura camerei, apoi se taie felii (rondele). Friptura de vita la gratar este mult mai buna cu acest unt aromat.

Pentru pui Kiev se foloseste gata congelat. El se va topi in timpul prajirii, dand aroma si gust bun.

Unt aromat cu usturoi si verdeturi poate fi folosit si pentru tartine/ crostini. Pentru a unge painea cu unt aromat, acesta va fi pastrat in frigider. Cred ca ati primit de multe ori la restaurant, inainte de masa felii de paine cu astfel de unt.

 

Untul aromat cu usturoi si patrunjel este cunoscut si sub denumirea de sos Maitre D’Hotel.

Se pregateste foarte usor. Se poate pune totul intr-un blender sau se freaca bine cu o lingura untul moale. Nu este treba complicata va asigur.

Dar, pentru ca reteta sa fie ceea ce aveti nevoie nu uitati sa folositi un unt bun, cu grasime de minim 80%. Nu conteaza ce ingrediente folositi, daca untul nu este de calitate.

Pentru ca lucrurile simple sunt cele care sunt cheia celor mai bune retete, trebuie sa ne asiguram ca vom avea un unt aromat cu usturoi si patrunjel ce ne va aduce placere  sa il consumam, ba chiar sa vrem sa repetam experienta.

Va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru unt aromat cu usturoi si verdeturi.

INGREDIENTE:

200 g unt

1 legatura patrunjel

2-4 catei usturoi

sare de mare

Optional:

busuioc

rozmarin

cimbru

flori de levantica

flori de marar

flori de cicoare

PREPARARE:

Pentru a face unt aromat cu usturoi si patrunjel am scos untul si l-am lasat la temperatura camerei pana a devenit moale.

Am tocat patrunjelul, am trecut usturoiul prin presa, apoi am impartit untul in doua castroane. Pe unul l-am lasat simplu, iar in al doilea am pus in plus, pe langa patrunjel, sare, usturoi, cateva flori de marar, cicoare si lavanda.

Am amestecat bine, apoi am pus untul pe folie alimentara si am rulat. Se poate folosi si hartie de copt.

Rulorile le-am pus in congelator. Se pot pastra 3 luni in congelator si 7 zile in frigider pentru a fi folosit ca unt tartinabil.

Sper sa va fie de folos si sa pregatiti si voi unt aromat cu usturoi si patrunjel sau verdeturile preferate.

Daca va plac retetele simple si usor de pregatit, va invit sa urmariti cateva si pe canalul meu de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram, aici.

Daca vreti sa impratasiti retetele voastre si altora va invit pe Facebook in grupul Gatesc cu Prietenii.

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *