Spaghetti aglio olio e peperoncino

11 iulie 2019Diva in Bucatarie

Spaghetti aglio olio e peperoncino. Spaghetti aglio, olio e peperoncino. Reteta spaghetti aglio, olio e peperoncino. Cum sa faci spaghetti aglio, olio e peperoncino. Spaghete aop.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino. Reteta spaghetti aglio, olio e peperoncino. Cum sa faci spaghetti aglio, olio e peperoncino. Spaghete aop.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino – una din cele mai simple retete de paste, la fel de simpla precum pastele cu pesto sau pastele cu sos de ardei rosu, reprezinta o reteta clasica din bucataria italiana.

Paste aglio, olio e pepperoncino sunt pastele cele mai simple si mai usor de pregatit, cu ingrediente simple, naturale, ieftine: paste, ulei de masline, usturoi, ardei iute si pastrunjel. Atat si nimic mai mult!

Spaghetti aglio, olio e peperoncino reprezinta dovada clara a faptului ca retetele simple sunt cele mai bune.

Se fac foarte usor. In 10-11 minute sunt gata – in functie de timpul indicat pe ambalaj.

Dar, exista cateva amanunte care fac diferenta intr-o reteta banala de paste si una savuroasa.

Si acest lucru poate consta in calitatea pastelor si a uleiului de masline, apoi in modalitatea de gatire.

spaghetti aglio, olio e peperoncino

Pentru a obtine cele mai bune spaghetti alio, olio e peperroncini am fiert pastele in apa cu sare. Pentru fiecare 100 g paste folosesc 1 l apa in care pun 1 lingurita sare.

Pastele se pun la fiert doar cand apa clocoteste si le las sa fiarba  astfel incat sa obtin o textura al-dente.

Pentru aceasta reteta am fiert pastele cu 1 minut mai putin decat este indicat timpul de fierbere pe amabalajul pastelor pentru ca ele vor mai fi gatite cu sosul inca 1 minut.

Apa in care fierb pastele nu se arunca in totalitate. Puteti scoate 1-2 polonice inainte sa strecurati pastele, dupa ce au fost fierte. Cu aceasta apa, care contine amidon de la paste, vom ajuta pastele sa incorporeze sosul, gustul si aroma acestuia.

In ceea ce priveste patrunjelul adaugat in reteta de spaghetti aglio, olio e pepperoncino am observat ca unii il adauga doar la final, altii il gatesc. Am preferat varianta gatita, avand in vedere ca pentru acest procedeu avem nevoie de doar putin peste 1 minut de gatire si aroma acestuia va infuza sosul exact atat cat trebuie.

Un alt sfat util este sa nu caliti usturoiul la foc mare, caci riscati sa il ardeti si devine amar.

Am mai pregatit o reteta de spaghetti aglio, olio e pepperoncino cu broccoli, dar va recomand sa incercati si alte retete picante de paste: penne cu sos arrabiata si paste cu sos picant napolitan.

Daca nu aveti ardei iute proaspat puteti folosi ardei iute uscat sau fulgi de ardei iute.

Ardeiul iute este recomandat atat in zilele calduroase cat si in cele friguroase, caci imbunatateste sanatatea cardiovasculara, scade tensiunea arteriala, dar este recomandat si pentru a imbunatati digestia, este un bun aliat al dietelor pentru slabire, previne diabetul de tip2.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru spaghetti aglio, olio e pepperoncini:

Ingrediente spaghetti aglio, olio e peperoncino:  

200 g spaghetti sau alte paste lungi

2 l apa

2 lingurite sare

4 linguri ulei masline

3 catei usturoi

1 ardei iute mediu (1/2 lingurita fulgi de ardei iute)

1/2 legatura de patrunjel

Mod de preparare spaghetti aglio, olio e peperoncino :

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Le-am fiert cu 1 minut mai putin decat scria pe ambalaj.

Le-am scurs, dar am pastrat intr-un bol 2 polonice din apa in care au fiert pastele.

Am pus ulei intr-o tigaie incapatoare, putin adanca si am adaugat usturoiul tocat, apoi am pus tigaia la foc mic. Am adaugat si ardeiul iute feliat (fara seminte si vene).

In momentul in care usturoiul a inceput sa devina auriu pe margini am pus apa de la spaghetti. Am adaugat patrunjelul, apoi pastele.

Am pastrat patrunjel proaspat si pentru decor (cam 40%).

Am amestecat si le-am lasat 1 minut pe foc – la foc mediu de data aceasta. Am presarat in acest moment putina sare si piper proaspat macinat.

Servire spaghetti aglio, olio e peperoncino: 

Se mananca imediat cum se ia tigaia de pe foc! Cu pofta!

Daca ti se pare ca ai facut prea multe paste pastreaza 100 ml din apa in care le-ai fiert si folosesti cat ai nevoie cand le incalzesti a doua zi.

Daca tineti neaparat sa puneti parmezan o puteti face, dar cred ca sunt perfecte simple.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Daca va plac retetele de acest tip, simple si gustoase, va invit si pe canalul de YouTube.

Multumesc, draga mea Sanda pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *