Sirop concentrat de coacaze rosii

1 iulie 2019Diva in Bucatarie

Sirop concentrat de coacaze rosii. Sirop concentrat de coacaze rosii este delicios si este 100%natural, fara conservanti. Este aromat, cu gust bun, acrisor si racoritor.

Sirop concentrat de coacaze rosii este delicios si este 100%natural, fara conservanti. Este aromat, cu gust bun, acrisor si racoritor.

Are o culoare frumoasa si un parfum usor de fructe.

Cand este cald afara tanjesc dupa bauturi acrisoare, inghetate nu foarte dulci, limonade. Imi pregatesc acest sirop cu apa minerala si cateva cuburi de gheata si parca caldurile sunt mai suportabile.

Din casa noastra nu lipsesc siropurile si nectarul. Vara le pregatesc si sper sa ajunga pana in iarna, dar ai mei le termina destul de repede.

Am doua tufe mari de coacaze in curte si ma bucur de fructele lor in fiecare vara. Am si coacaze rosii si coacaze negre, asa ca nu-mi ramane decat sa va arat ce reusesc sa fac cu ele, chiar daca sunt cantitati mici.

Din coacaze negre am pregatit o limonda extraordinar de buna, cu cele rosii  am facut un gem de coacaze delicios, in alti ani le-am folosit pentru retete de chec, tort de inghetata, briose sau biscuiti.

Siropul concentrat de coacaze rosii se obtine prin fierbere dupa o perioada de macerare de 36 h.

In primele 12 ore coacazele cu putin zahar stau la temperatura camerei. Nu conteaza cat este de cald.

Cu cat macereaza mai repede, cu atat mai bine. Si, pentru ca acest lucru sa se intample usor eu zdrobesc o parte din fructe.

Dupa 12 ore le pun in frigider pentru alte 24 ore si abia dupa acest interval de timp se adauga restul de zahar si se pun la fiert.

Pentru a profita cat mai mult de fructe le pasez cu un mixer vertical. Va face spuma multa asa ca aveti grija sa luati spuma, pentru ca de acest lucru depinde cat va fi de limpede siropul.

Folositi o oala foarte mare. In timpul fierberii creste foarte mult in volum.

Pentru a face sirop concentrat de coacaze rosii aveti nevoie de fructe, zahar, putin suc lamaie si apa.

In primul an am facut cantitate egala de fructe cu zahar la 1 l apa, dar mi s-a parut ca nu este suficient de concentrat, asa ca anul acesta am modificat cantitatile si am obtinut un sirop foarte bun.

Il puteti folosi pentru a face limonada, il puteti bea doar cu apa si gheata, dar puteti pregati si cockteiluri delicioase de vara.

Va las acum ingredientele cu cantitati si modul de preparare pentru sirop concentrat de coacaze rosii.

INGREDIENTE:

(pt. 1.3 l sirop)

950-1000 g coacaze rosii

1200 g zahar

1 lingura suc lamaie

900 ml apa

PREPARARE:

Am cules coacazele, le-am spalat bine si le-am indepartat de pe crengute.

Am pus 150 g zahar peste coacaze si am zdrobit o parte din fructe. Am amestecat astfel incat zaharul sa acopere toate coacazele.

Am lasat vasul in bucatarie, acoperit cu o folie alimentara, iar dupa 12 ore l-am mutat in frigider pentru 24 ore.

Cand l-am scos din frigider am adaugat restul de zahar si am amestecat caci aveam mult sirop in vas.

Am adaugat apa si sucul de lamaie si am mixat pentru a scoate cat mai multa pulpa de fructe si am lasat sa fiarba in clocot in jur de 5-7 minute, pana cand cantitatea de spuma a disparut, iar siropul a scazut din volumul intial.

La final, cand turnam in sticle strecuram compozitia prin sita cu tifon sau o sita foarte deasa.

Sticla sterilizata in prealabil se sigileaza imediat. Pentru consumul imediat se patreaza siropul in camara sau in bucatarie, dar daca vrem sa il pastram pentru iarna punem sticla sigilata la fiert intr-o oala cu apa, pe fundul careia se afla un prosop.

Apa trebuie sa ajunga la inaltimea sticlei. Se fierbe la foc mic 15-20 minute, apoi se lasa la racit sub o paturica, pana a doua zi.

Metoda este sigura si siropul poate fi consumat chiar si in decembrie.

Spor la pregatit sirop concentrat de coacaze rosii.

Ma gasiti si pe YouTubecu retete foarte simple si rapide.

Daca vreti sa ma urmariti pe Instgram, imi puteti da „follow” aici.

Pasionatii de gatit sunt asteptati sa ni se alature grupului Gatesc cu Prietenii. Puteti posta retetele voastre in grup.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *