Cheesecake cu ricotta si caise la multicooker-ul crock-pot express cu gatire sub presiune

12 iunie 2019Diva in Bucatarie

Cheesecake cu ricotta si caise la multicooker-ul crock-pot express cu gatire sub presiune. Cheesecake cu ricotta si caise reteta simpla.

Cheesecake cu ricotta si caise, este un desert fin, elegant si foarte usor de pregatit cu ajutorul unui Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Combinatia dintre crema de branza si fructele usor acrisoare este tot ce poate fi mai bun pentru a realiza un desert deosebit de vara.

Am gasit zilele trecute caise coapte si foarte gustoase.  Ce-i drept am avut caise luate din supermarket, din import, caci ale noastre nu s-au copt inca.

Zilele trecute in Bucuresti au fost temperaturi ridicate, peste 30 grade. Asta nu m-a impiedicat sa le fac alor mei un cheesecake copt.

Am folosit Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, care mi-a fost un adevarat prieten. In primul rand pentru faptul ca nu am incalzit casa.

In al doilea rand pentru ca a copt atat de repede desertul incat nu am avut timp sa termin mai mult de doua capitole din cartea pe care o citesc acum.

Cu acest aparat am mai pregatit un cheesecake cu trei feluri de ciocolata, dar primele retete pe care le-am probat au fost supa gulas si piept chinezesc de porc.

Toate au fost gata in 30 minute, asa ca nu am cum sa nu ma declar incantata de performantele lui.

Imi place sa experimentez si sa le pregatesc alor  mei retete noi. Reteta aceasta nu este noua pentru ei. Noutatea consta doar in faptul ca nu este gatita in mod clasic, in cuptor.

As spune ca a iesit la fel de bine ca si vara trecuta, cand l-am facut prima oara. Iar ai mei l-au savurat pana la ultima picatura.

Si, pentru ca lor le-a placut m-am gandit sa inscriu aceasta reteta in campania organizata de Bucataras.ro – „Deserturi rapide pentru copii la Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune”

Un cheesecake cu ricotta si caise poate fi vedeta meselor de pranz in familie, dar cred ca si musafirii vor fi la fel de incantati de gustul si prezentarea acestuia.

Cheesecake-ul este unul din deserturile preferate de mine si fiul meu. De cele mai multe ori am pregatit fara coacere. Mai ales vara, cand nu vreau sa dau drumul cuptorului.

Cu ajutorul Multicookerului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune nu voi mai avea astfel de motive. Cheesecake-ul copt este mai delicat si mai fin. Textura cremei este senzationala.

Ca sa iasa foarte bine trebuie sa aveti grija sa folositi branza la temperatura camerei. Ouale trebuie mixate foarte bine, astfel incat sa nu lase posibilitatea formarii unor bule de aer.

Se foloseste mereu o forma cu pereti detasabili si se coace in baie de aburi. Fix acest lucru il face si aparatul nostru, asa cum veti vedea in explicatii.

Diferenta intre coacerea clasica in cuptor si coacerea intr-un multicooker consta atat in timpul de coacere (mai mic in cazul de fata).

Alta diferenta este ca imediat cand se termina procesul de coacere in cuptor pastram forma si o lasam sa se raceasca acolo, cu usa intredeschisa, pe cand in Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune putem scoate imediat forma si o lasam sa raceasca la temperatura camerei.

Il putem raci apoi in frigider sau putem sa il taiem dupa ce s-a racit complet.

Nu-i asa ca suna bine? Daca respectati aceste indicatii cheesecake-ul nu se va crapa, crema va avea textura catifelata iar gustul va fi pe masura asteptarilor.

Daca vreti sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru a obtine un cheesecake cu ricotta si caise in Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, va invit sa cititi mai departe reteta.

INGREDIENTE:

(Tava cu diametrul de 18-20 cm)

750 g branza ricotta

60 g smantana – 24%grasime

1 ou foarte mic + 2 galbenusuri de la oua mici

1 varf cutit sare

80 g zahar pudra

1 plic zahar vanilinat

1/2 lingurita pasta de vanilie / extract de vanilie / esenta de vanilie

60 g faina

30 g amidon

8 caise mici coapte

2 linguri faina pentru tapetare

2 linguri gem caise

PREPARARE:

Am scurs foarte bine branza ricotta, apoi am pus-o in castron. Am adaugat smantana, sarea, zaharul vanilinat, zaharul pudra si extractul de vanilie.

Am mixat putin, apoi am adaugat 1 ou si 2 galbenusuri si am continuat sa amestec in jur de 30 secunde.

Am pus faina  si amidonul si am am mixat pana s-a omogenizat compozitia.

Am taiat caisele in jumatate, apoi in felii. Partea care urma sa fie pusa peste crema de branza am tapetat-o cu putina faina, apoi le-am aranjat incercand sa realizez un model simetric.

Am pus gratarul de inox in vasul multicooker-ului Crok-Pot Express cu gatire sub presiune, am turnat 150 ml apa, apoi am asezat forma de cheesecake in vas folosindu-ma o folie de staniol.

Pentru folie am ales o lungime suficient de mare ce ma ajuta sa scot tava din vas tragand doar de ea. Vasul va fi fierbinte, in interior este apa, asa ca trebuia sa gasesc cea mai buna solutie.

Am aranjat capacul din pozitia deschis spre cea de inchis, apoi am programat aparatul pe functia de desert, presiunea High, timp de gatire 30 minute.

Inainte de a trece la procesul de coacere aparatul va afisa HEAT – perioada de incalzire. Cand se termina aceasta perioada se aude un semnal sonor.

Acelasi semnal sonor il auzim si la terminarea programului de coacere. Am scos tava din aparat la 2 minute dupa semnal. Am lasa-o sa se raceasca in tava.

Cand am scos cheesecake-ul din tava am uns caisele cu gem pentru a le da un aspect lucios. Daca aveti spray cu gelatina puteti da aspectul de lucios cu ajutorul lui.

Sper sa va placa si sa il pregatiti si voi curand, caci incepe sezonul caiselor cat de curand.

Multumesc, Yolan pentru poza. A iesit foarte bine chiar si intr-un cuptor obisnuit:

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Este simplu. Puneti tava cu cheesecake intr-o tava mai mare, in care puneti apa. Tava cu forma detasabila sa fie imbracata in staniol, sa nu intre apa.
      Se coace 45 minute la 180°C, apoi se raceste in cuptor, cu usa intredeschisa.

    1. Este simplu, am scris si mai jos.
      Puneti tava cu cheesecake intr-o tava mai mare, in care puneti apa. Tava cu forma detasabila sa fie imbracata in staniol, sa nu intre apa.
      Se coace 45 minute la 180°C, apoi se raceste in cuptor, cu usa intredeschisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *