Prajitura simpla cu rubarba

15 mai 2019Diva in Bucatarie

Prajitura simpla cu rubarba. Eu am pregatit-o in week-end pentru ai mei. Am folosit rubarba din comert, caci cea din curte a fost deja transformata intr-un sirop delicios de rubarba.

prajitura simpla cu rubarba

Cea mai buna prajitura de primavara poate fi o prajitura simpla cu rubarba. Ador gustul dulce-acrisor al acesteia, faptul ca se face usor, rapid, cu ingrediente simple si ieftine, la indemana oricui.

Eu am pregatit-o in week-end pentru ai mei. Am folosit rubarba din comert, caci cea din curte a fost deja transformata intr-un sirop delicios de rubarba.

Rubarba cunoscuta si sub denumirea de rabarbar, rabarbura, revent, intalnita in mod special in zona Transilvaniei, este o planta leguminoasa de la care se consuma doar tulpina.

Aceasta se taie de la baza si de la varf, de unde incep frunzele. Frunzele nu se consuma, sunt toxice.

Rubarba nu este doar delicioasa, are si proprietati importante pentru organism fiind bogata in proteine, fibre, minerale, carbohidrati.

Pana sa il intalnesc pe sotul meu nu auzisem de rubarba.

Soacra mea pregatise un compot si o astfel de prajitura si mi-a placut atat de mult gustul acrisor al acesteia incat atunci cand ne-am mutat la casa noastra am avut grija sa imi plantez doua tufe in curte.

Daca nu ati vazut inca cate minunatii am pregatit cu rubarba puteti alege una din retetele pe care le-am strans deja in colectia de prajituri cu rubarba.

Cele mai cautate retete in ultima luna au fost:

Daca aveti cont de Instagram cred ca ati vazut ca am pregatit si o tarta frumusica cu crema de vanilie si rubarba.

In multe dintre retetele vechi am combinat rubarba cu capsuni.

Prajitura simpla cu rubarba, este doar despre rubarba. Aceasta a fost vedeta si a fost savurata cu mare placere.

Stiam ca o sa le placa, asa ca am pregatit o tava mai mare decat fac in mod obisnuit.

Prajitura simpla cu fructe fac adesea, cand ai mei imi cer ceva dulce dar simplu, fara bezele, fara ciocolata. Cand cer asta stiu exact ce vor si asta le fac.

Un desert obisnuit, banal, ce poate fi luat la pachet a doua zi, iar eu imi pastrez cateva cuburi pentru rasfat dulce langa cafea.

Cu prajitura aceasta simpla i-am cucerit si pe colegii copilului meu in excursiile din clasele primare. Rubarba poate fi inlocuita cu orice fruct ii place copilului.

Poate ati incercat si voi prajitura simpla cu fructe de padure sau pe cea cu visine.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va las acum sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul d epreparare pentru prajitura simpla cu rubarba. Si daca o veti pregati nu uitati sa imi trimiteti o poza.

Ingrediente prajitura simpla cu rubarba:

(tava 24*40 cm)

8 oua – albusurile separat de galbenusuri

300 g zahar

1 plic zahar vanilinat

380 g faina

180 ml ulei

1 lingurita pudra coaja rasa de portocale/ coaja rasa portocale/ lamaie

Pentru topping:

500 g rubarba

3 linguri zahar

50 g faina

Mod de preparare prajitura simpla cu rubarba:

Am inceput pregatirea acestei prajituri cu rubarba. Tijele de rubarba spalate si curatate au fost taiate in bastonase de aproximativ 5 cm.

Dupa ce taiat prima bucata am luat-o de etalon pentru restul.

Am pus bucatile obtinute intr-o tava, am presarat putin zahar si le-am pus in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 8-10 minute, pana s-au inmuiat foarte putin.

Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca in tava. Am lasat cuptorul la 180°C pentru coacerea prajiturii.

Am mixat albusurile cu un varf cutit de sare pana s-au albit si au devenit o spuma tare.

Am adaugat zaharul treptat peste acestea si am continuat sa mixez pana am obtinut spuma tare ca pentru bezea.

Se poate verifica cu castronul rasturnat – nu are voie sa cada din acesta!

Am adaugat treptat cate 2-3 galbenusuri, zaharul vanilinat, apoi pudra de coaja de portocale, fara sa mai folosesc mixerul, acestea fiind incorporate prin amestecare o lingura cu coada lunga sau o spatula buna.

Nu este nevoie sa fie omogenizata complet compozitia in acest moment.

Uleiul l-am pus in 2-3 transe, amestecand usor de jos in sus. La final, am incoprporat faina, amestecand la fel de usor, pana s-a omogenizat complet compozitia.

Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Am luat bucatelele de rubarba si le-am dat prin faina doar pe o parte (cea care va fi pusa pe aluat), apoi le-am aranjat in asa fel incat sa incapa toate bucatile, dar sa fie si uniform impartite.

Acestea au fost date prin faina pentru a le impiedica sa ajunga la fund. Se vor scufunda oricum (putin) din cauza greutatii.

Am copt prajitura simpla cu rubarba pana cand a trecut testul cu scobitoarea (intre 30 si 45 minute), apoi am lasat-o sa se raceasca pe un gratar.

Simplu, rapid si delicios.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Multumesc mult, Cristina Elena pentru ca ai incercat reteta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. La cate grade…ai copt prăjitura? Adică e penibil faptul că ai omis exact detaliul acesta…👀 Ar fi minunat un intro de 2 rânduri și mai multă atenție la rețetă in sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *