fbpx

RETETE RECENTE

Idei pentru a folosi legumele ca decor

April 15, 2019 | CATEGORIA

 

Cand vine vorba de sarbatori sau mese festive, vrem ca totul sa arate frumos. Gustul este important, dar la inceput avem partea estetica. Orice platou, aperitiv, mancare prezentata frumos atrage si starneste apetitul. Poate din acest motiv s-a nascut si expresia “o mananci din priviri”.

Mie mi s-a intamplat adesea sa privesc o poza si sa mi se faca pofta de acel lucru, doar pentru ca arata bine. Asadar, pentru toti cei care iubesc mancarea buna, recomand ca aceasta sa fie frumos aranjata si decorata. Uneori o simpla leguma, taiata frumos, fara sa fie nevoie de multa indemanare, poate schimba totul, transformand o reteta banala intr-una gourmet.

Este importanta ordinea in care punem mancarea pe un platou. Daca alegem de exemplu un piure de cartofi si o friptura, carnea poate fi pusa peste piure, iar langa acestea ar sta bine in farfurie o floare din rosie sau din castravete. Alegerea unui numar par de decoruri in farfurie poate parea ciudata. Trebuie sa gandim un decor simplu, dar frumos. Trebuie sa tinem cont si dimensiunile portiilor, combinarea aromelor, echilibrarea proteinelor, carbohidratilor si legumelor. Ingredientele plasate cu atentie creaza impact vizual, dar asigura si gustul perfect.

De preferat sunt farfuriile/ platourile albe. Aceasta culoare face ca totul sa para mai curat, mai stralucitor si mai atragator. Eu ma gandesc ca am in fata o panza ce urmeaza a fi pictata.

Va recomand sa tineti cont si de alte detalii importante pentru o masa reusita: pastrarea in frigider a unor boluri sau pahare, daca urmeaza servirea unor preparate reci. In acest fel se pastreaza corect temperatura, iar preparatele nu se vor incalzi pana ajung sa fie mancate.

Alegerea unor legume pentru platorile pe care le vom avea pe masa de Pasti este esentiala. Florile din castravete si cele din ridiche sau ceapa rosie vor sta foarte bine langa branzeturi.

Contrastele de culori sunt importante si dau bine intr-o farfurie.

Vom merge pe ceea ce ne ofera in primul rand sezonul: ridichi. Rosiile, castravetii si ceapa rosie sunt legume pe care le putem gasi in permanenta in supermarketuri, asa ca le vom folosi si pe acestea, incercand sa evitam realizarea unui decor monocromatic, fara a-l aglomera. Culorile rosu si verde vor stimula apetitul si se potrivesc perfect Sarbatorilor Pascale, dar si primaverii. Daca privirea noastra intalneste ceva frumos, mirosul si textura mancarii sunt ceea ce cautam, atunci reusita mesei este asigurata.

Legumele pentru decor trebuie sa fie proaspete, sa arate cat mai fresh. Eu le-am cumparat cu doua zile inainte de a le folosi si le-am lasat in frigiderul LG, in studioul unde urma sa filmez pentru YouTube reteta de oua umplute colorate natural in roz si un desert. Le-am depozitat in sertarele speciale ale acestuia.

 

Mi-a placut foarte mult faptul ca am gasit aici un comutator pentru legume sau fructe, acesta regland nivelul corect de umiditate. Frigiderul meu de acasa nu are o asemnea functie, asa ca legumele pastrate la rece arata mereu vestejite, chiar si a doua zi dupa ce le-am pus la rece. In plus, LG-ul are un capac inovator ce pastraza nivelul optim de umiditate.

Ideea de prezentare a legumelor ca decor mi-a venit in momentul in care am gasit legumele atat de proaspete de parca abia le pusesem in frigider.

Asa ca, acum va arat cum puteti taia legumele astfel incat in momentul in care puneti platourile pe masa de sarbatori sa fie perfecte, iar familia incantata de aranjamentele realizate.

 

Comentarii

Leave a Reply to Gabriela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *