Maioneza de avocado

1 aprilie 2019Diva in Bucatarie

Maioneza de avocado. Iubesc maioneza, iubesc avocado, asa ca acest sos are tot ce imi place mai mult.

Maioneza de avocado este un sos foarte gustos potrivit in perioada postului, dar este foarte apreciat si de cei care au un stil de viata vegan/ vegetarian. Maioneza aceasta cremoasa si frumos colorata nu are cum sa nu impresioneze prin gust si prezentare.

Iubesc maioneza, iubesc avocado, asa ca acest sos are tot ce imi place mai mult.

Este o reteta sanatoasa, nu are mult colesterol. Avocado ofera o multimer de antioxidanti, buni pentru protejarea pielii.

Avocado are o multime de beneficii pentru organism si este recomandat de toti medicii nutritionisti.

Consumul de avocado ajuta la reglarea glicemiei, mentine sanatatea sistemului cardiovascular, regleaza hipertensiunea arteriala. Are si proprietati antiinflamatoare.

Maioneza de avocado are ingrediente intalnite si in maioneza clasica: ulei, sare, suc de lamaie (sau otet), mustar.

Toate acestea puse impreuna cu avocado te fac sa uiti ca nu are in compozitie clasicul galbenus.

Este a doua maioneza pe care o pregatesc azi, caci pe prima am mancat-o cu mare pofta cu cartofi prajiti la cuptor si pestele pregatit la gratar. Pot spune ca am avut la pranz varianta sanatoasa pentru „fish and chips”.

Consistenta si textura sosului de maioneza de avocado sunt aceleasi ca si la maioneza clasica.

Moale, catifelata, colorata frumos si deosebit de  gustoasa, aceasta maioneza de avocado poate acompania niste legume pregatite la gratar sau la cuptor ( eu o prefer langa cartofi cu usturoi).

Merge foarte bine si cu peste (spun asta din proaspata experienta proprie).

Maioneza de avocado se face foarte usor. In maxim 5 minute este gata.

In plus, nu este foarte scumpa. Avocado nu costa foarte mult, se poate gasi si la oferte in pungi de cate 6 bucati.

Se poate pastra in frigider intr-un borcan inchis ermetic (cu o folie alimentara lipita direct de sos), timp de 24 de ore fara sa isi schimbe culoarea si gustul.

Reteta de maioneza de avocado completeaza perfect colectia retetelor de post pe care le puteti gasi aici. 

Veti mai gasi pe blog maioneza de post cu lapte de soia, maioneza de lapte, maioneza din oua intregi (pentru aceasta am lasat link catre video la final)

Va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru maioneza de avocado.

INGREDIENTE:

2 buc. avocado mici – ready to eat

3 linguri ulei masline

2 linguri apa rece

2 linguri suc lamaie

1/4 –  1/2 lingurita sare

1 lingurita rasa mustar

PREPARARE:

Taiem avocado in jumatate. Ii scoatem samburele, apoi scobim miezul din coaja cu ajutorul unei linguri.

O punem in mixerul vertical impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem o compozitie moale, fina, cremoasa si omogena. Gustam si adaugam in fuctie de gusturi sare sau suc de lamaie.

Atat de simplu si atat de bun!

Sper ca o sa va placa si voua, asa ca va astept pozele si impresiile.

Va invit sa urmariti si alte delicioase pregatite pe canalul de YouTube, cu speranta ca o sa va abonati,

Ma gasiti si pe Instagram aici.

Pasionatii de gatit care vor sa impartaseasca experientele proprii din bucatarie sunt asteptati cu mare drag in grupul Gatesc cu Prietenii. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *