Pui cu parmezan si mozzarella – pui parmigiana

23 februarie 2019Diva in Bucatarie

Pui cu parmezan si mozzarella – pui parmigiana. Pui cu parmezan si mozzarella, cunoscut sub numele de „pui parmigiana” sau „pui a la parmigiana” este cea mai buna si mai gustoasa metoda de a gati pieptul de pui.

Pui cu parmezan si mozzarella, cunoscut sub numele de „pui parmigiana” sau „pui a la parmigiana” este cea mai buna si mai gustoasa metoda de a gati pieptul de pui.

Obtinem o mancare savuroasa, cu carne frageda, insotita in acelasi timp de un sos delicios si aromat.

Se pregateste foarte usor, iar pentru acest lucru avem nevoie de ingrediente simple, pe care le putem achizitiona din orice supermarket.

Mancarea mi s-a parut foarte potrivita pentru pranzul in familie.

Pui cu parmezan si mozzarella are la baza snitele de pui, scaldate in sos de rosii, cu un topping de branzeturi ce se vor topi si vor constitui deliciul acestei mancari.

Sosul de rosii, desi este pus pe fundul vasului si va fi acoperit de carne, va contribui din plin la gustul final al mancarii.

Desi este un sos simplu, respectiv sos marinara, acesta are aromele si gustul perfect pentru a insoti pieptul de pui si branzeturile.

Aromele date de usturoi, oregano si busuioc le vom simti puternic in momentul in care scoatem puiul din cuptor.

Pentru a avea cursivitate in pregairea puiului cu parmezan si mozzarella primul lucru pe care il vom face va fi acest sos, apoi preincalzim cuptorul la 200°C.

In ceea ce priveste secretul unui snitel cu carne frageda, suculenta exista un mic secret: nu trebuie sa batem carnea cu ciocanul.

Luam pieptul de pui si il taiem pe lungime in asa fel incat sa obtinem 2-3 felii din fiecare jumatate.

Continuam sa il pregatim asa cum am pregatit snitelul vienez, trecandu-l prin faina, oua si pesmet si prajindu-l in baie de ulei.

Cei care isi doresc o varianta dietetica pot sa gateasca puiul la cuptor, asa cum pregatim gujoanele de pui. Daca ma intrebati pe mine, voi alege varianta clasica, de snitel prajit in ulei, pentru aceasta reteta.

Nu sunt mare fan al pieptului de pui, dar gatit in anumite metode poate fi chiar foarte bun.

Daca nu ati incercat inca retetele mele cu piept de pui, va recomand sa le dati o sansa, sunt sigura ca o sa va placa:

Mai multe retete veti gasi in colectia de retete cu carne de pui. 

Daca va uitati la poza in care scot bucata de pui cu branza aceea care se intinde, sigur o sa va fac si voua pofta.

Noi l-am mancat cu spaghetti, ca sa pastram tematica retetei de tip italian, dar „puiul a la parmigiana” poate fi insotit si de un piure de cartofi sau legume sotate / fierte la abur.

Sper sa va inspire si sa pregatiti reteta cat de curand. M-as bucura sa imi trimiteti pozele. Le voi publica cu mare drag.

Va las acum sa descoperiti de ce aveti nevoie si modul de prepapare pentru puiul cu parmezan si mozzarella (pui parmigiana).

INGREDIENTE PENTRU PUI CU PARMEZAN SI MOZZARELLA – PUI PARMIGIANA:

400-500 g piept de pui

sare

piper proaspat macinat

200 g mozzarella rasa

30 g parmezan ras

3 oua

150 g pesmet

200 g faina

500 ml ulei pentru prajit

Pentru sos marinara

400 g pulpa de rosii

3 catei de usturoi

3 linguri ulei

1 lingurita zahar

50 ml vin rosu

1 lingurita oregano uscat

1 crenguta busuioc pentru fiert + 5 frunze mari pentru decor final

sare

piper proaspat macinat

Pentru servit:

Spaghetti / Piure de cartofi / legume sotate

MOD PREPARARE CU PARMEZAN SI MOZZARELLA – PUI PARMIGIANA:

Cel mai bine ar fi sa incepem realizarea retetei cu pregatirea sosului, astfel incat totul sa mearga cursiv, sa nu avem pauze de asteptare. Daca alegem pe post de garnitura pastele, atunci vom pune si apa cu sare la fiert in acest moment.

Pasam rosiile, tocam cateii de usturoi cat mai marunt, apoi calim usturoiul in uleiul incins in jur de 30 secunde.

Turnam sucul de rosii cand acesta incepe sa miroasa bine, fara sa il lasam sa se arda, adaugam zahar, sare, piper, oregano si busuioc.

Turnam vinul si lasam sosul sa fiarba la foc mic in jur de 15-20 minute. In acest moment putem porni cuptorul la 200°C.

Cat timp se fierbe sosul taiem pieptul de pui pe lungime, il asezonam pe ambele parti cu sare si piper proaspat macinat.

Spargem ouale intr-un vas incapator, adaugam un varf cutit sare si le batem.

Luam fiecare bucata de carne in parte, o dam prin faina pe ambele parti, apoi o scufundam in ouale batute.

Scoatem pieptul de pui din vasul cu oua, scurgem excesul, apoi il tapetam cu pesmet si il prajim in baie de ulei, pana se rumeneste uniform pe ambele parti.

Scoatem snitelele pe servetele de bucatarie absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei. Punem sosul de rosii pe fundul unui vas termorezistent, aranjam bucatile de carne apoi presaram mozzarella. Punem vasul in cuptor si il lasam pana se topeste branza. In acest moment punem pastele la fiert si le fierbem al dente, conform instructiunilor de pe pachet.

Dupa aproximativ 5 minute presaram parmezanul ras si mai lasam in cuptor pana cand branzeturile au prins o usoara pojghita aurie.

Scoatem vasul din cuptor si mancam imediat.

Stiti cum miroase in bucatarie cand am scos puiul din cuptor? Doamne, ce arome!

Nu va spun cu cata pofta am mancat cu totii acest pui cu parmezan si mozzarella – pui parmigiana – pui a la parmigiana!

Asta va doresc si voua!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Multumec pentru poza Olimpia Haristide!

Lui Alis Sevgi i-a placut aceasta reteta! Multumesc pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *