Kaizer de casa

14 decembrie 2018Diva in Bucatarie

Kaizer de casa. Kaizer de casa, reteta culinara. Kaizer sunca. Kaizer de casa reteta simpla. Kaizer de casa fiert in zeama de varza. Kaizer de casa la cuptor. Cel mai bun kaizer de casa. 

Kaizer de casa, reteta culinara. Kaizer sunca. Kaizer de casa reteta simpla. Kaizer de casa fiert in zeama de varza. Kaizer de casa la cuptor. Cel mai bun kaizer de casa. 

Kaizer de casa, mezel delicios gatit sanatos. Kaizer de casa fara conservanti. Kaizer de casa, cea mai simpla reteta! Cum se face Kaizer de casa? Reteta de sunculita de casa. 

Kaizer de casa, o reteta simpla de mezel pregatita din piept de porc, fara chimicale sau conservanti, ce poate fi realizat de oricine isi doreste o reteta traditionala de aperitiv pe baza de carne pentru masa de Craciun.

Daca vrem sa punem pe masa un platou traditional cu slanina, toba, jumari, lebar, caltabos, kaizerul le va completa perfect.

Toate ingredientele se gasesc in magazin/ piata, asa ca daca avem pofta de cateva feliute de kaizer putem sa il preparam acasa, astfel incat sa stim sigur ca avem un produs proaspat si bun.

In plus, nu este un mezel afumat. Se spune ca trebuie sa ne ferim de mezeluri afumate, acestea fiind un factor mare de risc pentru boli grave de colon.

Daca facem o cantitate prea mare pastram cat avem nevoie pentru consum in urmatoarele zile, iar restul putem pastra in congelator, transat in portii – scoatem doar cat este nevoie pentru ca nu este indicat sa recongelam.

Pregatirea se intinde pe parcursul a mai multe zile, dar rezultatul final va dovedi faptul ca merita asteptarea.

Daca aveti posibilitatea sa taiati un porc atunci veti sti ce carne sa va pastrati pentru a face kaizer. Daca stam la oras  si nu avem cum sa ne taiem propriul porc putem cumpara piept de porc de la orice macelarie sau orice supermarket.

Fie ca are oase, fie ca nu, putem folosi pieptul de porc pentru aceasta reteta fara teama ca nu va iesi bine. Dealtfel, a mea a avut oase pe o anumita zona, dar acest lucru nu m-a deranjat.

Condimentele sunt esentiale. Apoi uscarea lor. Daca vremea este foarte rece profitam de acest lucru si lasam kaizerul la „uscat” in frig, macar peste noapte in balcon sau intr-un loc sigur, la care nu pot ajunge animale.

Va invit acum sa vedeti cum se face kaizer de casa bun, chiar si la bloc,  fara afumare.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru kaizer de casa – sunculita de casa – mezel de casa.

Ingrediente kaizer de casa:

o bucata piept de porc (1.3 kg)

1 lingurita boabe de piper

1 lingurita boabe mustar

2-3 boabe ienibahar

3 frunze dafin

2 l zeama de varza acrita

2 catei mari usturoi

Pentru cuptor:

1 lingurita sare

putin piper proaspat macinat

1/2 lingurita cimbru uscat

2 linguri generoase de boia dulce

Pentru finalizare:

3 catei usturoi

3 linguri ulei

1 lingurita sare

1 -2 linguri boia dulce

Optional: 1 lingurita varfuita boia afumata

Cum se face reteta de kaizer de casa:

Frecati bine pieptul de porc cu sare, apoi il lasati la rece timp de 12 ore.

Dupa acest interval il puneti intr-o oala si adaugati catei de usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, 2-3 boabe ienibahar si 3 frunze de dafin.

Turnati zeama de varza acrita si il mai lasam 24 ore la rece. Daca nu aveti zeama de varza (desi se poate cumpara din piata) puteti face o saramura din 2 l apa in care puneti 70 g sare.

Dupa acest interval se pune pietul de porc la fiert si se lasa sa fiarba, din momentul in care incepe sa clocoteasca, timp de 15 minute, la foc mic.

Scoateti pieptul de porc din zeama, il lasati sa se raceasca, apoi il ungeti cu condimente pe partea fara sorici.

Il coaceti in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 1,5-2,5 ore, in functie de grosimea acestuia.

Bucata mea fiind groasa a stat aproape 2,5 ore si timp de 2 ore din acest interval a fost acoperita cu o folie de staniol.

Lasati kaizerul cand este copt sa se raceasca, apoi il ungeti cu 3-4 catei usturoi dati prin presa si amestecati in prealabil cu 3 linguri ulei si 1/2 lingurita sare.

Acum puteti aplica un strat de boia dulce. Puteti presara si boia afumata daca va doriti sa simtiti aceasta aroma.

Lasati kaizerul de casa se se raceasca intre doua funduri de lemn, cu o greutate pusa peste cel de deasupra.

Il puneti la rece, in frigider si il mancati cu pofta dupa cateva ore.

Ce bun este kaizerul de casa cu o ceapa rosie sau cu mustar!

Daca v-ati saturat de mezelurile pline de aditivi din magazine, atunci pregatiti aceasta reteta de kaizer de casa.

Unii ii spun kaiser, altii sunca sau bacon, dar oricum i-ati spune veti fi incantati de gustul bun.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pa canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici  

Va astept cu drag si in  Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Draga mea prietena Carmen a facut si ea reteta de kaizer de casa si a fost tare incantata.

Iata-l pregatit si de Georgi Ghi. Multumesc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Bună, dragi gospodine! Sunt încântată de rețelele postate de voi, astăzi v.am descoperit, o întrebare, când se coace kaizerul nu se topește grăsimea de la el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *