Chec cu rahat

4 decembrie 2018Diva in Bucatarie

Chec cu rahat. Chec cu rahat, un chec simplu si pufos, preparat rapid fara praf de copt, te cucereste prin gust, rapiditate, dar prin faptul ca folosim ingrediente putine, la indemana oricui.

Chec cu rahat, un chec simplu si pufos, preparat rapid fara praf de copt, te cucereste prin gust, rapiditate, dar prin faptul ca folosim ingrediente putine, la indemana oricui.

Checurile sunt acele deserturi ce ne salveaza când vrem sa pregatim ceva bun, rapid si ieftin.

Cred ca majoritatea bunicilor si strabunicilor noastre pregateau prajiturile fara praf de copt. Aveau grija sa bata albusurile spuma foarte tare, pentru ca acest lucru ducea la cresterea aluatului in mod natural. Iar reteta de mai jos este fix ceea ce cautam: un desert ce a trecut barierele timpului, ajungand pe masa mea, special pentru voi.

Mama mea spunea ca avea parte de chec cu rahat doar la zile mari de sarbatoare. Dealtfel, a fost unul din deserturile pregatite de ea la botezul meu.

Spune ca nu stie daca reteta este de la bunica (mama ei) sau din vremea in care a plecat sa faca liceul la oras, dar amintirile legate de acest chec sunt legate de nunti, botezuri, cand o mare parte din dulciuri erau pregatite in casa de fetele mai tinere.

Cred ca toti amatorii de bunaturi vor fi incantati de reteta acestui chec delicios de casa cu rahat, pregatit fara praf de copt. Urmarind indicatiile din etapele de preparare, oricine se va descurca si va fi incantat de rezultatul final.

Faptul ca am ales sa va aduc o reteta noua de chec, desi de-a lungul timpului am pregatit zeci de retete, nu ar trebui sa va mire. Checul cred ca este unul din cele mai indragite retete de catre gospodinele din  Romania.

Checul il mancam atat la micul dejun,dar poate fi desertul de la pranz, il punem in pachetelul de la scoala sau in cosul pentru picnic.

Checul sta pe mese la petreceri sau evenimente importante, dar si atunci cand pur si simplu vrem sa ii rasfatam pe cei dragi.

Sunt multe persoane care prefera o felie de chec in locul uneia de cozonac. Gusturile nu se discuta, iar imaginatia in materie de ingrediente si combinatii de arome nu are limite.

Asa am reusit sa ajung si eu la peste 70 retete de chec pregatite de divainbucatarie.ro de-a lungului timpului, iar pe acestea le veti gasi in acest link.  

Alta reteta de chec cu rahat este cea din albusuri. Retineti ideea, caci sigur va raman albusuri dupa sarbatori.

Dar, pana atunci, va invit la o felie de chec pufos cu rahat.

Ingrediente chec cu rahat:

4 oua

100 g zahar

160 g faina

30 ml ulei

1/2 lingurita coaja rasa de lamaie/ portocala

200 g rahat

1 lingura faina sau amidon pentru tapetat rahatul

Mod de preparare chec cu rahat:

Pregatim ingredientele la indemana, apoi putem incepe pregatirea checului cu rahat. Preincalzim cuptorul la 180°C.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu 1 varf cutit sare si zahar pana cand obtinem o spuma foarte tare, ca pentru bezea. Spume trebuie sa fie atat e tare incat daca am intoarce castronul cu fundul in sus, aceasta sa nu cada.

Separat amestecam galbenusurile cu ulei, ca pentru maioneza, adaugand uleiul treptat. Punem galbenusurile peste albusuri si amestecam usor, de jos in sus.

Taiem rahatul cubulete, le pudram cu faina sau amidon pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.

Incorporam faina si coaja rasa de lamaie. Adaugam rahatul si continuam sa amestecam usor, de jos in sus, pana obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem checul cu rahat timp de 35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Il scoatem pe un gratar si il lasam sa raceasca, apoi putem sa il feliem.

Simplu si bun!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM sau Facebook.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sa inteleg (după poza) ca in albusuri pui zahărul de la început și le bati? Sper sa nu te deranjeze intrebarea…eu sunt mai nepriceputa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *