Mojito

1 august 2018Diva in Bucatarie

Mojito. Mojito a fost bautura preferata a lui Ernest Hemingway. As spune ca este si unul din cocktail-urile mele favorite. Imi place pentru simplitate, pentru aroma si gust.

Mojito a fost bautura preferata a lui Ernest Hemingway. As spune ca este si unul din cocktail-urile mele favorite. Imi place pentru simplitate, pentru aroma si gust.

Este bautura pe care o consider ca are acel miros proaspat si imbietor dat de rom, lamaie verde si menta.

Se pare ca acest cocktail a fost realizat in 1930 in Cuba, devenind un fel de simbol al acestei tari. Intr-un bar numit Bodeguita del Medio ce s-a deschis in 1942, mojito a fost bautura care l-a cucerit pe Ernest Hamingway.

Acest bar este si in ziua de azi la fel de celebru ca in acei ani, multe celebritati trecandu-i pragul de-a lungul anilor.

Mojito este un cocktail intalnit in cluburile si barurile de pretutideni, dar pe care il puteti savura si acasa, intr-o seara cu prietenii. Si pentru ca week-end-ul bate la usa va propun sa preparam un mojito si sa ne distram!

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu rezist greu in fata unui pahar de mojito pregatit de sotul meu in serile de vara, cand vin pretenii la noi si serile calduroase te indeamna la bauturi cu multa gheata. Atunci mojito este perfect.

Reteta am postat-o prima oara in iulie 2011, dar azi o readuc pe prima pagina pentru ca am pregatit si varianta video a acestei retete. Sper sa va placa, sa va inspire si sa va pregatiti acasa un cocktail Mojito la fel de bun ca in orice alt bar.

Veti observa in film cum „frec menta” intre degete. Cum suna asta!! Da! Acest lucru este important pentru a lasa aroma din frunzele de menta sa iasa si sa dea parfumul de care va spuneam la inceputul postarii.

Este unul din secretele de care trebuie sa tinem cont, asa ca va invit sa urmariti video si sa va abonati la canalul de YouTube Diva in Bucatarie.

Astfel, veti la curent cu toate noutatile.

INGREDIENTE:

2 lingurite de zahar brun
4-5 frunze de menta
50 ml rom alb
1 / 2 limette taiata in sferturi (lamaie verde)
apa minerala
cuburi de gheata

PREPARARE:

Punem pe fundul paharului zaharul, frunzele de menta si sferturile de limetta. Zdrobim lamaia cu o lingurita, menta o frecam intre degete si o punem in pahar. Amestecam putin, adaugam romul, gheata si apoi apa minerala. Amestecam compozitia, decoram cu frunze de menta si o felie de limette si servim imediat.

Iata si filmul care o sa va ajute sa pregatiti cel mai bun Mojito:

Noroc!

Va las aici si poza din 2011, dar sa stiti ca astept si pozele voastre.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *