Icre de fasole

6 martie 2018Diva in Bucatarie

Icre de fasole. Denumirea acestui preparat cred ca se trage de la faptul ca incorporarea uleiului si a sucului de lamaie se face treptat, ca in cazul icrelor de peste.

icre de fasole V

Icre de fasole, pregatite din fasole fiarta cu putin ulei, suc de lamaie si ceapa, se pregatesc in mod special in perioada postului, dar le regasim si in meniul celor care au ales un stil de viata vegan.

Denumirea acestui preparat cred ca se trage de la faptul ca incorporarea uleiului si a sucului de lamaie se face treptat, ca in cazul icrelor de peste.

Pot fi mancate atat pe post de aperitiv, dar poate o gustare savuroasa nu doar in perioada postului, ci oricand avem pofta de ceva bun si foarte usor si rapid de facut.

Icre de fasole este o reteta gustoasa si, in cazul in care ne hotaram sa folosim fasolea gata fiarta in conserva – este o sugestie buna pentru a reusi sa gatim in timp record ceva bun.

Cand auzim de fasole fiarta transformata in pasta, gandul ne poate duce la fasole batuta. Dar este cu totul altceva. Alt gust, alta reteta.

Eu, ca si multe alte persoane ce ajung acasa la ore tarzii acasa, am ales sa pregatesc reteta cu fasole din conserve. Din fericire se gasesc pe piata conserve bio sau fara conservanti, asa ca nu imi fac probleme legate pentru acest lucru.

Imi plac mancarurile cu boabe de fasole, dovada fiind retetele pregatite deja pe blog:

As spune ca aceste boabe, pe cat de mici, pe atat de santoase, ne aduc si beneficii, fiind bogate in fibre si antioxidanti.

Sunt o sursa foarte buna de proteine, vitamine, minerale si nutrienti. Nu au colesterol sau grasimi saturate.

Cei care renunta la carne vor gasi in fasole o alternativa foarte buna si sanatoasa in aceasta leguma.

Partea buna este ca o gasim pe tot parcursul anului, in orice supermarket sau hipermarket.

Nu va mai retin atentia cu multe vorbe, va las sa vedeti cum se pregateste reteta de „icre de fasole”.

Pozele sunt realizate in asa fel incat sa fie prezentate toate etapele retetei.

Mai mult timp mi-a rapit scrierea retetei si micsorarea pozelor, dar ar fi fost pacat sa nu va arat cum se face.

Va invit sa incercati reteta si daca o pregatiti va astept pozele, iar daca o veti distribui aveti multumirile mele anticipate.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru icre de fasole:

Ingrediente icre de fasole:

250 g fasole fiarta (din conserva in cazul de fata)

1/2 ceapa rosie mica

3 linguri ulei

15-20 ml suc lamaie

sare

Mod de preparare icre de fasole:

Va invit sa urmariti modul de preparare in format video. Mai jos gasiti explicatiile scrise.

Cum se face reteta de icre de fasole: 

Se scurge fasolea fiarta de zeama si se clateste putin sub jet de apa rece. Se lasa sa se scurga in sita.

Tocati ceapa rosie cat mai fin.

Se pune fasolea in vasul unui mixer vertical (tocator sau robot).

Mixati pana obtineti o crema omogena. Se adauga  uleiul in fir subtire si se amesteca, ca si cand pregatiti icre de peste.

Se adauga sucul de lamaie treptat, sare (dupa gust), urmand ca la final sa se suplimenteza, dupa gust, suc lamaie sau sare.

Se pune ceapa rosie si se mixeaza inca 30 secunde.

Servire icre de fasole:

Acest preparat poate fi mancat imediat. Este o crema tartinabila gustoasa si savuroasa.

Se poate pastra la rece cateva ore sau pana a doua zi.

Puteti manca icre de fasole cu paine simpla sau prajita, lipii, tortila.

O puteti rula ca pe shaorma cu cateva bete de legume proaspete.

Asa cum ati observat, in 5 minute gustarea este gata!

Va doresc spor la pregatit icre de fasole si pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. imi ploua in gura pe masura ce citesc toate retele care mi se par apetisante si credeti-ma sunt o multime de pe acest site

    1. Mama mea păstra cojile de la fasolea dată prin sită și le pregătea precum icrele și le spune ICRE DE ARAC . Și trebuie să știți că sunt gustoase și SĂȚIOASE . Poftă bună și sărbători feicite .

  2. Îmi place și mie ,dar de câte ori am luat conserve , fasolea deși fiarta avea cojile. tari și se simțeau în pasta de fasole . Așa ca m-am jurat ca o sa fierb eu fasolea la oala cu presiune , deși e mai multa munca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *