Trei idei de mic dejun rapid cu oua si lipii

21 februarie 2018Diva in Bucatarie

Trei idei de mic dejun rapid cu oua si lipii. Importanta acordata micului dejun nu este exagerata, aceasta masa fiind la fel de importanta ca si baza piramidei alimentare.

Importanta acordata micului dejun nu este exagerata, aceasta masa fiind la fel de importanta ca si baza piramidei alimentare.

Din acest motiv, impreuna cu prietena mea Mihaela Sava, cunoscuta drept „PrajiturEla”, am pregatit in cadrul proiectului „Gatesc cu prietenii” trei retete de mic dejun sau brunch, in care am facut vedete ouale si lipiile.

A fost ideea ei, asa ca Mihaela a contribuit cu 2 retete si eu doar cu una.

Mi-ar fi tare greu sa ale intre quesadilla cu omleta, lipie cu jumari de oua (scrambled eggs) si lipie cu omleta, crema de branza si somon, asa ca o sa va las voua greutatea de a alege cu ce reteta sa incepeti.

Ouale sunt foarte hranitoare si reprezinta o sursa importanta de proteine, lipide, vitamine si minerale.

Sunt considerate un „super-aliment” pentru ca toate substantele nutritive ale acestora au un rol foarte important in mentinerea sanatatii organismului.

Am citit la un moment dat un articol in care se evidentia faptul ca consumul de oua ca poate preveni bolile cardiace, cresterea colesterolului sanatos,  protejeaza vederea.

Ajuta la dezvoltarea creierului in stadiul intrauterin, ajuta chiar si in dietele pentru slabire, dar si la mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor.

Si, ca fapt divers, in favoarea consumului de oua, s-a demonstrat ca trei dintre tarile cele mai mari  consumatoare de oua Japonia, Spania si Franta, au cea mai mica rata a mortalitatii cardiovasculare.

Trebuie sa nu uitam si faptul ca sunt persoane alergice la oua, de cele mai multe ori la albus.

In speranta ca cei care vor citi propunerile noastre pentru mic dejun nu au o astfel de problema, va invit sa incercati fiecare reteta in parte,, pentru ca toate sunt savuoase si se pregatesc foarte usor.

Retete de omleta veti gasi cu zecile, dar cele de mai jos au ceva deosebit, sunt gustoase, simple, dar apetisante prin modul de prezentare.

Va las sa le descoperiti pe ficare in parte, iar la final aveti un link catre video-ul in care le-am pregatit live:

Quesadilla cu omleta

INGREDIENTE:

2 lipii, 4 oua, 200 g cascaval ras sau cas, ierburi aromate, un cub de unt (aprox 40g), sare, piper proaspat macinat

PREPARARE:

Batem ouale ca pentru omleta. Le asezonam cu sare si piper. Punem untul in tigaie. Cand acesta se topeste adaugam ouale batute in tigaie.

Dupa un interval de aproximativ 30 secunde adaugam jumatate din cantitatea de cascaval ras, cateva fire de cimbru sau patrunjel proaspat si aranjam o lipie peste omleta.

Mai lasam pe foc pana se inmoaie cascavalul, lipind astfel lipia de omleta. Cu ajutorul unei farfurii intinse rasturnam omleta, apoi o readucem in tigaie cu lipia in partea de jos.

Repetam operatiunea cu cascaval si ierburi si lasam inca 1 minut pe foc. Intorcem acum quesadilla si cu lipia superioara in tigaie, pentru a fi rumenita, apoi o scoatem din tigaie si o taiem triunghiuri.

Lipie umpluta cu scrambled eggs pufoase – reteta de jumari pufoase de oua

Reteta aceasta a invatat-o Mihaela in Ungaria de la un indian, dar are si cateva idei preluate de la Gordon Ramsey.

Sotul meu este mare al acestei omlete, asa ca in week-end-ul ce vine fix acest lucru voi pregati pentru micul dejun.

INGREDIENTE:

1 lipie, 2 oua, sare, piper, un cub unt, 200 ml smantana pentru gatit. Pentru decor si garnitura ardei gras, rosii, salata.

PREPARARE:

Punem ouale in tigaia rece (gatit la rece) – fara unt sau ulei. Adaugam un cub de unt, punem pe foc si amestecam continuu pana se intareste.

Luam de pe foc, adaugam sare si piper si amestecam. In acest moment adaugam smantana. Oul este copt si devine cremos de la smantana.

Cremozitatea o vom lasa in functie de preferinte. Lasam pe foc  pana la momentul in care smantana va fi absorbita.

Putem lasa scrambled eggs mai lichide sau mai uscate, in functie de preferinte.

Taiem o lipie pe jumatate si o umplem cu omleta, apoi adaugam ardei, salata sau ce avem la indemana si ne place.

Lipie cu omleta, crema de branza si somon

INGREDIENTE:

1 lipie mica, 150 g crema branza, 150 g somon afumat, omleta din  2 oua, 1 mana de salata (rucola), putin ulei pentru prajit.

PREPARARE:

Batem ouale si prajim omleta in putin ulei astfel incat sa ramana intreaga, rotunda. Pentru a intoarce omleta intreaga ne ajutam de o farfurie si o pregatim pe ambele parti, apoi o scoatem din tigaie, lasandu-i putin timp sa se raceasca.

Amestecam intr-un bol crema de branza cu marar tocat, sare, piper si putin suc de lamaie, apoi intindem crema pe lipie.

Aranjam somonul peste branza, punem omleta, apoi presaram rucola peste aceasta si rulam lipia.

O taiem in felii de marime potrivita, apoi le aranjam pe un platou.

Filmul de pregatire al retetelor  il aveti mai jos, asa ca va invit sa il urmariti si sa ne trimiteti poze cu retetele incercate de voi.

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1592564724146483/

Iata si quesadilla cu omleta pregatita de Ana Maria Anton:

Multumim Sanda pentru poza:

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mai, mandrelor. Ce faine sunteti. Si aveti si de ce si cu ce sa va mandriti. Acuma am facut o Quesadila cu omleta ca mi s-a parut cea mai simpla si fiind si bolnavioara a mers repede. Am mancat o buc.calda. EXCELENTA. Sa vad maine rece sau poate o incalzesc. Urmeaza si celelalte pe bune ca doar ma stiti. Nu va pup ca-s racita. Multam de reteta.

  2. Uau! O bunatate! Tocmai am facut una cu omleta, dar nu am apucat sa fac poza ca baietii au si devorat-o. Mi-au lasat si mie un triunghi, asa de cine termina ultimul strange masa.🤣 Multumim pentru retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *