RETETE RECENTE

TORTULET BERRY

February 15, 2018 | CATEGORIA

Tortulet Berry – o reteta marca Sano Vita.

Azi  voi face o exceptie si voi posta o reteta netestata de mine, dar pentru care prietenii de la Sano Vita garanteaza ca este delicioasa. Daca sunteti la curent cu proiectul meu “Gatesc cu prietenii”, mi-am propus sa postez reteta lor tinand cont de faptul cele mai multe din retetele gatite in live-uri sunt ale prietenilor mei.

Prin urmare va invit sa incercati reteta Mihaelei. Este sanatoasa, delicioasa, se pregateste usor.

Fructele de padure contin vitamina C si au antioxidanti, vitamine si minerale, cu rol activ in organism. Un fel de medicamente naturale, fara contraindicatii. 🙂 Asta este cel mai bine pentru noi, nu-I asa? Pudra de carob, folosita in loc de cacao este de asemenea sanatoasa, plina de fibre, folosita adesea in tratamente pentru stomac.

Reteta de fata este indicata si pentru copiii mici, neavand zahar sau alte produse pe care incercam sa nu le oferim copiilor sub 2 ani.

INGREDIENTE:

(6-8 portii de marimea unei briose).

200g biscuiti din cereale

2 cani de curmale moi

½ cana de nuca

lapte de soia sau orez

coaja de portocala

Crema karob

2 avocado

2-3 linguri karob

zahar vanilat

esenta de rom

Sos de fructe

½ cana fructe de padure congelate

2-3 linguri de sirop de artar sau miere

1 lingurita cu varf de tarate de psyllium

 

PREPARARE:

Blat. Biscuitii se maruntesc și se înmoaie putin în bautura din soia sau orez. Se adauga nuca maruntita, curmalele moi hidratate, coaja rasa de portocala și se obtine o compozitie consistenta care se poate modela în forma dorita ca baza a prajiturii.

Crema. Avocado bine copt se mixeaza în robot pana devine crema, apoi se adauga cateva linguri de karob, zahar vanilat și putina esenta de rom, obtinandu-se o compozitie cremoasa.

Sos de fructe. In fructele de padure mixate, se adauga siropul de artar și taratele de psyllium, se amesteca bine, dupa care se lasa 15 minute la temperatura camerei pana cand se îngroașa. Se fac miniblaturi în forma dorita, se ung cu un strat gros de crema de karob, peste care se pune sosul de fructe de padure și se orneaza cu frișca vegetala.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *