Muschiulet impletit aromat cu condimente kamis

6 decembrie 2017Diva in Bucatarie

Muschiulet impletit aromat cu condimente kamis. Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga rapid.

Cand sarbatorile bat la usa te gandesti ce delicii de iarna vei avea pe masa de sarbatori si, inevitabil te gandesti ca retetele simple, usor de pregatit dar gustoase si pline de savoare, ii vor incanta pe cei dragi. Sigur vrei ca timpul petrecut cu familia si prietenii sa fie unul de poveste, iar povestile pot fi scrise si cu preparate bune, pofta si veselie in jurul mesei.

Muschiuletul de porc impletit, impanat cu usturoi si slanina afumata, aromat cu condimentele Kamis- viata cu gusteste reteta pe care v-o propun pentru a scrie povestea unei sarbatori frumoase de iarna, ce incepe cu focul care arde in semineu si fulgii de zapada ce se astern in covor alb pe pamant. Din vecini se aud colindatorii, in casa miroase a mancare buna, iar luminitele din brad completeaza atmosfera de basm.

Pana incepem a scrie povestea sarbatorilor de iarna, vreau sa mentionez ca partea buna a retetei este ca din momentul in care incepem sa aranjam masa si pana terminam de gustat aperitivele, friptura este gata, numai buna pentru a fi mancata.  Si, i-am pus o garnitura delicioasa, frumos colorata, ce nu ne rapeste mai mult de 8-10 minute, asa ca transformam fiecare farfurie in ceva apetisant si savuros.

Dintre toate tipurile de carne de porc muschiuletul de porc este cel mai fraged si se gateste cel mai simplu. Un amanunt foarte important: nu vom lasa muschiuletul prea mult timp in cuptor, altfel riscam sa avem o carne uscata si sigur nu ne dorim acest lucru. 

Impletit ca un spic de grau si aromat cu condimente de cea mai buna calitate, acesta este potrivit meselor de sarbatoare, dar si pentru momentele in care vrem sa le oferim celor dragi o friptura suculenta, cu un gust unic, special.

Va invit sa urmariti pregatirea retetei in filmul postat pe pagina de facebook divainbucatarie.ro. si daca o veti pregati eu va astept pozele, iar daca veti distibui reteta sau filmul eu va multumesc anticipat.

INGREDIENTE:

(pentru 2-4 persoane)

2 buc. muchiulet porc – 800 g

1 lingura condimente pentru porc Kamis

1 lingura cimbru uscat Kamis

1 lingurita boia dulce Kamis

piper mozaic Kamis

sare

6 catei usturoi

50 g slanina afumata

100 ml vin alb

100 ml ulei

Pentru garnitura:

250 g baby morcovi congelati

250 g mazare congelata

50 g unt

sare

piper mozaic Kamis

1 lingurita cimbru uscat Kamis

150 ml apa (100 ml pentru morcovi + 50 ml pentru mazare)

50 ml vin alb – la mazare

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga rapid.

Taiem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei fasii subtiri, pe lungime, lasand un capat netaiat. Condimentam cu sare, condimente pentru porc, boia dulce de ardei , cimbru si piper mozaic. Impletim fasiile, iar capatul final il prindem cu o scobitoare.

Impanam muschiuletul intre impletituri cu felii de usturoi si felii de slanina afumata.

Aranjam bucatile de muschiulet de porc intr-un vas termorezistent, turnam vin si ulei, apoi acoperim cu o folie de staniol. Vom introduce vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute, apoi luam folia si mai lasam 10-12 minute sa se rumeneasca pe fiecare parte.

Cat timp se gateste carnea, ne ocupam de garnitura. Topim 25 g de unt. Cand acesta este incins, lasam focul mic si adaugam morcovii. Presaram sare, piper mozaic si cimbru, apoi turnam 50 ml apa. Acoperim cu un capac pentru 2 minute, apoi luam capacul si lasam sa se evapore lichidul. Pentru a pregati mazarea vom topi restul de unt, adaugam mazarea ce urmeza si ea sa fie condimentata cu sare, piper si cimbru. Peste aceasta turnam vin si apa, punem capacul timp de 2 minute si gatim in tot acest timp la foc mic.

Inainte de a va invita sa urmartiti filmuletul in care va arat cum am pregatit muschiuletul, va invit sa participati la concursul organizat pe pagina de facebook Kamis- viata cu gust incepand cu data de 8 decembrie. Regulamentul concursului il gasiti aici.

Va invit sa urmariti video:

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1524522697617353/

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. A iesit foarte bun muschiuletul cu slănină si usturoi. Si cu multe condimente. Imi place reteta aceasta pentru ca e rapida si gustoasă.

  2. In fiecare an de Craciun, am mancat muschiulet facut dupa aceasta reteta la Cristina, cand am mers in vizita la ea… e asa de bun ca anul acesta m-am hotarat sa incerc si eu reteta Cristinei! Ca nu am nici timp sa merg la ea! Sper sa imi iasa la fel de gustos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *