Muhammara – mhamara – pasta picanta de ardei cu nuci

26 noiembrie 2017Diva in Bucatarie

Muhammara – mhamara – pasta picanta de ardei cu nuci. Muhammara. Pasta de ardei cu nuci. Reteta libaneza Muhamara. Muhamara, aperitiv oriental. Reteta de post de pasta de ardei cu nuca. 

Muhammara. Pasta de ardei cu nuci. Reteta libaneza Muhamara. Muhamara, aperitiv oriental. Reteta de post de pasta de ardei cu nuca. 

Pasta de ardei cu nuci. Reteta libaneza de pasta de ardei. Crema din ardei cu nuci. Reteta de aperitic de post gustos si usor de facut din ardei si nuca. Muhamara. Mhamara. Muhammara.

Daca va place bucataria libaneza cu siguranta o sa adorati si aceasta crema picanta de ardei cu nuci: Mhamara sau Muhammara.

Se pregateste incredibil de usor, cu ingrediente la indemana oricui (chiar si melasa de rodie se gaseste in supermarketuri sau in magazinele arabesti).

Am ales sa o pregatesc special pentru seara in care aveam ca musafiri prieteni foarte dragi si apropiati de sufletul meu.

Am inclus cina noastra in cadrul proiectului „Gatesc cu prietenii” si va las mai jos filmul de prezentare.

Impreuna cu Jay Abboud am pregatit retete libaneze ce pot foarte usor facute acasa: orez cu pui (riz ou djeij), pasta picanta de ardei cu nuca, baba ghanouj si falafel.

Am incercat sa aducem intr-un timp scurt cat mai multe retete, sa fim pe placul celor  vor retete vegetariene (de post), dar si al celor care vor ceva cu carne.

Am sa va las si cateva sfaturi pentru ca reteta sa va iasa foarte gustoasa:

  • 1. nucile se prajesc intr-o tigaie in prealabil pana cand simtiti miros de nuci prajite. Amestecati des, ca sa nu se rada si nu le lasati in tigaie cand opriti focul, caci vor continua sa ase gateasca tigaia fiind incinsa. Le mutati intr-un bol.
  • 2. feliile de paine trebuie sa fie subtiri. Puteti folosi si o singura felie de paine daca ati apucat sa o taiati la o grosime potrivita.
  • puteti pune in locul unui ardei gras 2 ardei kapia (acestia nu sunt foaret carnosi, dar au gust foarte bun).
  • 3. MELASA DE RODIE este relativ scumpa si daca nu gatiti des mancare libaneza este posibil sa nu vreti sa o cumparati. Puteti sa o inlocuiti cu o combinatie de sirop de artar (1 lingurita) si crema de otet balsamic(1/2 lingurita) – atentie crema, nu otet simplu!

Daca iubiti mancarea libaneza va las o colectie de retete aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de pasta de ardei copti cu nuci: 

.

Ingrediente Muhammara, pasta de ardei cu nuca:

3 ardei grasi rosii (medii) copti

120  g nuci (prajite)

pesmet de la 2 felii subtiri de paine prajite

2 catei usturoi dati prin presa

2 linguri suc lamaie

1 lingurita boia dulce

1 lingurita fulgi de ardei iute sau 1/2 ardei iute

1 lingura melasa de rodie

1 lingurita chimion

2 linguri ulei masline

sare

piper proaspat macinat

Cums e face Muhammara, pasta de ardei cu nuca:

Se coc ardeii grasi pe flacara, la gratar sau in cuptor – in fuctie de posibilitati si preferinte.

Eu ii prefer pe flacara de araga z sau la gratar. Mirosul si gustul de fum aduc o nota aparte preparatului.

Imediat dupa coacere, cand au pielea arsa, ii pun  intr-un bol, presar sare si ii acopar cu o farfurie. Ii las 10 minute apoi ii curat extrem de usor.

Ii las sa se lasa sa se scurga 2-3 ore.

In aceasta zi am folosit un mixer vertical, dar in mod obisnuit folosesc un blender.

Am adaugat pesmetul (in blender pun feliile gata prajite, netransformate in pesmet), nucile si restul ingredientelor enumerate.

Am mixat pana am obtinut o pasta omogena.

Veti putea vedea cum am pregatit acesata reteta in filmuletul de pe facebook, la minutul 9.36:

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1513122832090673/

Cu speranta ca veti incerca aceasta reteta delicioasa, va astept pozele si va multumesc anticipat daca o veti distribui.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *