Primul pas catre o prajitura apetisanta, usor de facut in casa

6 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Primul pas catre o prajitura apetisanta, usor de facut in casa. Singurul lucru care l-ar fi facut complet era decorul, dar el a ales sa ne puna cate o capsuna pe fiecare felie de tort.

De curand am primit de la Dr. Oetker provocarea de  a participa in partea a doua a campaniei #farafrica – #primulpas si de a va arata cat de usor putem pregati decoruri apetisante pentru prajituri. Sper ca ati vazut si voi LIVE-ul realizat pe pagina de facebook La Desert, iar daca l-ati ratat o mai puteti face acum. Cat despre mine, eu am facut #primulpas in bucatarie pe la 7 ani, cand le-am gatit parintilor o supa foarte sarata, iar pe la 10-12 ani pregateam deja bomboane, biscuiti, fursecuri si prajitura cartof.  As spune ca de atunci nu m-am oprit si am incercat fel de fel de retete si preparate, intotdeauna dornica si #farafrica de a incerca idei noi, de a experimenta.

Asa cum ati observat retele pe care vi le propun sunt simple, usoare, speciale pentru cei care sunt mereu in criza de timp, pentru cei care isi propun sa faca totul. Casmpania de care mentionam anterior, #farafrica porneste exact de la ideea ca femeia moderna poate sa faca tot ce isi propune: de la orele de yoga, la cititul unei carti; are timp pentru shopping, dar si pentru a pregati o prajitura pentru cei dragi. Si sunt convinsa ca ne regasim toate in ea. Desigur, am vrea ca atunci cand plecam de la munca sa mergem la o sala de sport, la cinema, sa citim o carte sau sa stam mai mult in parc cu copiii… Eu una cunosc foarte bine acest sentiment. Si, pentru ca a venit vorba de copii, voi cum ii rasfatati?

Baiatul meu adora Cheesecake-urile si a invatat de curand sa isi faca unul chiar el singur, cu ajutorul mixurilor de la Dr. Oetker. Cand am descoperit acest lucru am fost fericita, era surpriza prin care imi arata ca este independent, alegand sa se descurce singur de la inceput si pana cand a scos tortul din cuptor.

Singurul lucru care l-ar fi facut complet era decorul, dar el a ales sa ne puna cate o capsuna pe fiecare felie de tort.

In prima parte a campaniei de care va spuneam mai sus am cunoscut femei #farafrica, le-am aflat povestile, iar acum este momentul sa privim spre viitor, catre obiectivele acestora.

Eu particip la aceasta campanie incercand sa va arat care este #primulpas in realizarea si decorarea unor prajituri delicioase si apetisante cu care ii veti surprinde cu siguranta pe cei dragi. Puteti pregati #farafrica un Cheesecake cu ajutorul mixului de la Dr. Oetker, iar reusita este garantata.

Asadar, #primulpas pe care il voi face pentru voi este sa va spun cum decoram acest Cheesecake. Iar daca alegeti sa faceti si voi #primulpas alaturi de mine, lasati un comentariu cu o poza tip selfie care sa contina prajitura decorata si cutia acesteia la postarea de aderare de pe pagina La Desert si puteti castiga un robot de bucatarie.

Dar sa trecem la subiectul nostru principal: decorul.

Prima alegere a fost sa il decorez cu ciocolata, caci aceasta a strans cele mai multe cautari pe blogul meu. Gandindu-ma la baiatul meu, muza mea de inspiratie, am ales sa il decorez cu diverse napolitane, bomboane imbracate in ciocolata, ce au fost lipite de tort cu ciocolata topita. Reactiile primite dupa LIVE imi demonstreaza ca a fost o alegere inspirata. 🙂

Peste aceasta putem sa mai presaram alte decoruri din ciocolata si fulgi de ciocolata, iar decorul nu va arata doar apetisant, chiar va completa gustul si va transforma un banal cheesecake intr-un senzational.

Decorul cu fructe de padure aduce prospetime, culori si acel „vibe” de care avem nevoie pentru a ne incarca cu energie. Fructele de padure aranjate pe prajitura noastra pot fi lipite usor cu un spray cu gelatina sau le putem lipi de aceasta folosind gelatina transparenta pentru prajituri.

A treia alegere de decor a fost un jeleu de capsuni. Pentru acest lucru incepem prin a hidrata 10 g gelatina cu 30 ml apa. Punem la fiert 200 g capsuni congelate (pasate in momentul in care s-au decongelat)  si 50-70 g zahar tos, la foc mic, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Luam de pe foc, adaugam gelatina, amestecam foarte bine, apoi lasam sa se raceasca putin. Turnam gelatina peste cheesecake si putem lasa decorul simplu, dar putem pune si cateva capsuni.

La final am ales un topping special pentru adulti, cu mascarpone, ciocolata si cafea. Pentru acest lucru pregatim 2 creme. Mixam 200 g mascarpone cu o ciocolata alba topita si 3 linguri frisca, apoi intindem acest prim strat peste cheesecake. Continuam sa mixam 300 g mascarpone cu 2 lingurite cafea solubila si 1 lingurita esenta cafea, apoi adaugam 4 linguri frisca si mixam. Punem crema intr-un posh si decoram cheesecake-ul. Daca vrem sa completam decorul putem folosi fulgi de ciocolata sau bomboane/ biscuiti ce imita boabele de cafea.

Nu voi incheia acest articol fara sa va lansez provocarea de a pregati si voi un Cheesecake, sa il decorati si sa postati o poza cu un selfie cu cheesecake-ul si cutia acestuia la postarea de aderarede pe pagina de facebook „La desert” intr-un comentariu. Puteti astfel, sa castigati un robot de bucatarie prosesional, cu care sa gatiti cele mai delicioase preparate.

Ce spuneti, acceptati provocarea? Va astept cu nerabdare pozele pe pagina de facebook La desert, iar Dr. Oetker va oferi robotul de bucatarie in data de 16 octombrie prin extragere cu random.org.

Mai multe despre campanie puteti sa aflati si aici.

Haideti sa facem prajituri #farafrica!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *