Zucchini sote

12 iulie 2017Diva in Bucatarie

Zucchini sote.

Zucchini sote – reteta simpla de vara. Ii mancam simpli sau pe post de garnitura. Se pregatesc foarte usor, putem folosi si dovleceii nostrii in locul acestora, asa ca nu ne ramane decat sa pregatim in maxim 10 minute cea mai buna reteta de legume sotate.

INGREDIENTE:

2 zucchini – unul verde , unul galben – de marime medie-mare

5-6 linguri ulei

3 catei usturoi

sare

piper

marar

PREPARARE:

Pentru a pregati zucchini sote avem nevoie de putine ingrediente si cateva indicatii pretioase. In primul rand taiem zucchini spalati si uscati in felii de grosime  potrivita. Incingem foarte bine tigaia, apoi punem putin ulei (cam 1,5 linguri – nu prajim dovleceii, deci nu trebuie sa faca baie in ulei).

Punem felii de zucchini cat sa acoperim fundul tavii. Vom sota in mai multe transe, nu totul odata. Lasam sa ii patrunda caldura si peste 1-2 minute incepem sa invartim zucchini in tigaie (fie cu furculita , fie din mana reusim sa ii rotim in tigaie precum clatitele cand le aruncam in aer – aici depinde de experienta dvs) si ii mai lasam inca 2 minute si pe partea cealalta. Avem grija ca toate feliile sa fie sotate uniform, pe ambele parti. Inainte sa scoatem fiecare transa de zucchini din tigaie asezonam cu sare, piper si putin usturoi pisat, amestecand usor pana ajunge usturoi pe toate feliile, apoi mutam zucchini sotati intr-un castron pana pregatim si urmatorul rand. Adaugam putin ulei in tigaie, inca o transa de zucchini, continunad astfel pana terminam de sotat legumele. Tocam marar si adaugam la final peste feliile de zucchini.

Mancam zucchini sote imediat. Ii putem manca ca atare sau avand alaturi smantana cu marar si usturoi, sos de iaurt cu verdeturi, sos tzatziki sau turnam in fir subtire putin otet balsamic sau suc de lamaie. Asta, in functie de gusturi sau de ce mai avem la masa.

Sunt perfecti!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *