Drob de porc

4 aprilie 2017Diva in Bucatarie

Drob de porc. Drob de porc – aperitiv special pentru Sarbatorile Pascale

Drob de porc – aperitiv special pentru Sarbatorile Pascale, dar poate fi pregatit pe tot parcursul anului. Se pregateste usor si este foarte gustos.

Este un aperitiv gustos, ideal pentru persoanele care nu iubesc carnea de miel pentru gustul si mirosul ei.

Dar daca isi doresc neaparat un astfel de aperitiv cu siguranta reteta mea de drob de porc poate fi cea mai bună soluțieEste poate cel mai gustos drob având arome speciale, condimente și o textura perfectă.

Unul din cele mai apreciate preparate pe masa de Paște este drobul si abia astept sa il pregatesc an de an.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti drob din pui, curcan sau din ciuperci cu oua de prepelita va invit sa vedeti colectia mea de retete de drob, din aceasta postare.

O reteta pe care o pregatesc adesea, ce seamana ca prezentare cu acest drob de porc, este rulada de chiftea cu oua la cuptor. Puteti citi reteta daca apasati aici.

Toate retetele de aperitive speciale pentru Sarbatorile Pascale le gasiti daca apasati aici. 

drob de porc reteta o

Probabil că sunteți familiarizați cu produsele de carmangerie oferite de Selgros, iar dacă nu ați observat în această perioadă găsiți și drob gata pregătit (pentru cei care nu au timp și răbdare să își pregătească singuri un astfel de aperitiv).

De altfel, rețeta mea de drob de porc este adaptată după reteța lor. Rețete bune, simple și ușor de făcut găsești mereu la cei care sunt un „profesioniști și pasionați de bunătățuri”.

Partea cea mai bună este că toate produsele pregătite sunt făcute din carnea de producție proprie.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru drob de porc. 

Ingrediente drob de porc:

(2 tăvi 12*25 cm)

1 kg ficat de porc

700 g inimă porc

200 g fleică

400 g carne pentru prelucrare (carne cu puțină grăsime)

800 g ceapă

5 ouă + 1 ou pentru uns

4-5 linguri ulei

1 lingura rasă piper proaspăt măcinat

30 g sare (1 lingura vârfuita)

10 g condimente speciale Bratwurst (punem cantitate egală de nucșoară, cardamom, ienibahar, praf de usturoi, măgiran, chimion măcinat)

1/4 lingurită cimbru uscat

60 g pesmet

2 legături mărar + 1 legătură pentru decor

frunzele de la 2-3 cepe verzi

16 ouă de prepeliță fierte 4 minute in prealabil

Mod de preparare drob de porc:

Pregătim ingredientele la îndemână, astfel încât să meargă totul ușor. Punem ficatul la fiert. Putem să îl fierbem împreuna cu inima  și fleica sau pe acestea două le fierbem separat dacă ne deranjează faptul că ficatul va colora apa în care fierbe. Luăm spuma de câte ori este nevoie. Carnea pentru prelucrare o lăsăm crudă la frigider până în momentul în care o vom folosi. În acest timp călim ceapa în uleiul încins până devine sticloasă.

Dăm prin mașina de tocat cărnurile fierte și carnea crudă (prin sita cu găurile mai mari – 4,5 mm), ceapa călită, apoi asezonăm cu sare, piper și condimente speciale Bratwurst. Putem să ne pregatim singuri acest tip de condimente amestecând cantități egale din fiecare ingredient indicat. Având în vedere că nu folosim prapur ce are grăsime pe el, carnea cu puțină grăsime pe ea este o soluție foarte bună. Compoziția nu va fi uscată, va avea textura și gustul perfect.

Amestecăm până se omogenizează compoziția.

Adăugăm mărarul tocat mărunt, pesmetul, 5 ouă și frunzele de ceapă verde tocate mărunt.

Punem o jumătate din compoziție pe fundul a două tăvi, aranjăm ouăle de prepeliță, apoi acoperim cu restul de carne.

Ungem cu un ou bătut, apoi presărăm mărarul tocat mărunt.

Coacem drobul de porc 45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, ținându-l acoperit in primele 30 minute.

Îl lăsăm să se rumenească în ultimile 15 minute.

Lăsăm drobul de porc să se răcească in tavă, eventual până a doua zi,.

După o noapte de stat la rece se va taia ușor și frumos, fără riscul de a se rupe.

Dacă vă place reteța și o pregătiți vă aștept pozele, iar dacă îi veți da un share vă mulțumesc!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *