Chiftelute gratinate in sos de rosii

9 februarie 2017Diva in Bucatarie

Chiftelute gratinate in sos de rosii. Reteta acestor chiftelute gratinate in sos de rosii o voi prezenta mai jos pas cu pas, astfel incat si un incepator in tainele gatitului sa se descurse.

Chiftelute gratinate in sos de rosii le-am pregatit avand ca inspiratie reteta clatitelor cu doua sosuri prezentata aici. Pot spune cu mana pe inima ca au avut  succes, caci nu mi-a ramas nimic. 🙂

Reteta acestor chiftelute gratinate in sos de rosii o voi prezenta mai jos pas cu pas, astfel incat si un incepator in tainele gatitului sa se descurse.

Cu aceasta reteta de chiftele marinate si gratinate mi-am asteptat familia la cina. Si sotul, dar si copilul, sunt mari iubitori de chiftelute.

Dintre cei doi cred ca cel care ar manca oricand chiftelutele este cel mic. Stiu, o sa treaca anii, postarea aceasta va ramane si probabil nu ii va placea ca am scris aici despre el.

Deja este un adolescent in toata firea si greu il multumeste ceva. Dar chiftelutele acestea l-au cucerit. Le-am refacut a doua zi, atat de mult i-au placut.

Si sunt convinsa ca o sa placa si voua aceste chiftelute gratinate, caci sunt delicioase.

Daca ai sos de rosii bun, o compozitie buna de chiftele si o branza care se intinde cand le scoti din cuptor, nu ai cum sa nu faci chiftelute gratinate in sos de rosii – sunt fabuloase!

Era o vreme in care intrebam copilul ce vrea sa manance si spunea : „Paste si pizza. Si supa de pui cu taitei. Si chiftelute!”

Si acum pe lista de mancaruri preferate se afla aceste chiftelute.

El era barometrul meu. Era muza mea de inspiratie pentru ce aveam sa gatesc in  ziua respectiva. Cred ca jumatate din retetele de pe blog mi-au fost inspirate de copilul meu. Si ce mi-a intarit convingerea ca este o adevarata muza, a fost faptul ca dointele lui se potriveau si cu gustuile celor care ne vizitau, musafirii surpriza.

Din acest motiv am convingerea ca o sa va placa si voua. Foarte mult!

Alte retete de chiftelute pe care fiul meu le adora, dar si cei care imi urmaresc blogul: chiftelute grecesti cu sos de rosii, chiftelute din dovlecei cu telemea, spaghetti cu chiftelute si si sos de rosii, chiftelute cu legume la cuptor.

Daca vreti sa pregatiti si alte retete de gratin gasiti aici o colectie mare.

chiftelute gratinate o diva in bucatarie

Acum ma grabesc sa va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat in imagini, pas cu pas, pentru chiftelute gratinate in sos de rosii.

INGREDIENTE:

Pentru 21-24 chiftelute:

500 g carne tocata in amestec porc+vita

1 ceapa medie tocata marunt

1 cartof mic ras – aprox 90g

1 felie mica paine – 30 g – inmuiata in apa

1 ou

cateva fire de marar

2 catei usturoi pisati

sare

piper

100 g faina pentru tapetare

ulei pentru prajit

Pentru sos rosii:

400 g rosii intregi decojite

1 ceapa  mare tocata marunt

2 linguri ulei

2 catei usturoi pisati

1 lingurita zahar

sare

piper

1 lingurita oregano uscat

Pentru gratinare:

200 g mozzarella rasa

cateva fire patrunjel pentru decor

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu cartoful ras, painea inmuiata, 1 ou, sare, piper, marar tocat. Luam aproximativ o lingura din compozitie si o modelam sub forma de bila, apoi o tavalim prin faina.

Procedam astfel cu toata cantitatea de carne.

chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-1chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-2

In acest moment putem porni cuptorul la 200°C, astfel incat pregatirea retetei sa aiba continuitate. Prajim chiftelutele in ulei incins, la foc mic, pana se rumesc pe toate partile. Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de faina. In alta tigaie calim ceapa, apoi adaugam rosiile pasate, sare, piper, oregano, zahar si usturoi pisat. Fierbem sosul la foc mic pana devine mai gros.

chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-3chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-4

Mutam sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu mozzarella rasa si lasam in cuptor pana se topeste mozzarella.

chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-5chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-6s

Scoatem vasul din cuptor, presaram patrunjelul verde si putem manca.

Pofta buna!

Eu cred ca veti incerca reteta, asa ca va astept pozele. Daca o distribuiti va multumesc! 🙂

Multumesc, draga Anca Arsenie! Arata apetisant chiftelutele tale!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *