Cornulete cu vanilie

21 decembrie 2016Diva in Bucatarie

Cornulete cu vanilie. Cornulete cu vanilie, ninse cu zahar pudra sunt atat de bune, incat ma vad nevoita sa fac portie dubla de fiecare data.

Cornulete cu vanilie, ninse cu zahar pudra sunt atat de bune, incat ma vad nevoita sa fac portie dubla de fiecare data.

Am pregatit aici cornulete fragede cu migdale si vanilie, fursecuri fragede nelipsite de sarbatorile de Craciun sau Pascale.

Se pregatesc foarte usor si rapid, asa ca am nevoie doar sa ma asigur ca am ingredientele la indemana.

Recunosc cinstit ca eu m-am indragostit de ele prin 1998, cand le-am mancat in prima mea vacanta de Craciun petrecuta in Germania.

Pana atunci nu auzisem de cornulete cu vanilie si migdale. Dar a fost dragoste la prima inghititura. Denumirea originala a acestora este  vanillekipferl.

Cornulete cu vanilie diva in bucatarie

Noua ne plac foarte mult cornuletele. Pregatesc mai multe feluri de fursecuri, bomboane, biscuiti si turta dulce pentru Craciun, iar o parte dintre acestea ajung la colindatori, altele se transforma in cadouri dulci pentru prieteni.

Daca vreti sa vedeti toate cornuletele pregatite de mine, le puteti gasi in aceasta postare: cornulete cu nuca, cu rahat, cu gem, cu untura,cu bors – de post, cu unt si untura sau untura si smantana.

Sincer mi-ar fi foarte greu sa aleg o reteta preferata. Daca vreti sa pregatiti si alte retete de fursecuri va las aici colectia mea de fursecuri, iar aici colectia de biscuiti.

Modelarea cornuletelor cu vanilie si migdale nu este complicata. Din aluat se fac snururi cu diametrul de 1 cm (max 1.5 cm) si se taie bucati de aceeasi lungime.

Acestea vor fi indoite si vor arata ca niste potcoave, urmand sa fie stranse intre degete capetele.

Eu l-am rugat pe Harry sa ma ajute si i-a placut. In general copiilor le place sa ajute in bucatarie, cu lucruri ce le stimuleaza imaginatia si par mai mult o joaca.

Acestea pot sta destul de apropiate in tava. Nu vor creste.

Cornuletele fragede cu vanilie pot fi pastrate aproape 10 zile in cutii sau borcane bine inchise, in camara.  Sunt delicioase, aromate si pe zi ce trece mai fragede.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru cornuletele cu vanilie si va doresc  sa aveti sarbatori fericite si mese imbelsugate:

INGREDIENTE:

(24-30 buc)

100 g unt

semintele de la 1 pastaie vanilie

1/2 lingurita extract vanilie

80 g zahar

1 ou

50 g migdale macinate fin

200 g faina

PREPARARE:

Am mixat untul (tinut la temperatura camerei in jur de 30 minute) cu semintele de la pastaia de vanilie, extractul de vanilie, zahar si ou.

Am adaugat migdalele macinate fin si faina si am amestecat pana se s-a omogenizat compozitia.

In functie de marimea oului este posibil sa mai adaugati 10-20 g faina sau migdale, astfel incat sa obtineti un aluat moale, elastic, care nu se lipeste de maini.

cornulete-cu-vanilie-1  cornulete-cu-vanilie-2

Am modelat snururi cu diametrul de 1 cm si le-am taiat astfel incat sa aiba aproximativ aceeasi lungime.

Le-am incovoiat usor, ca o potcoava, apoi am strans capetele intre degete.

Le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece in jur de 60 minute, apoi le-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-15 minute.

Imediat cum am scos cornuletele cu vanilie din cuptor leam tavalit prin zahar pudra.

cornulete-cu-vanilie-3  cornulete-cu-vanilie-4

Am lasat cornuletele cu vanilie sa se raceasca, apoi le-am mancat cu mare pofta.

cornulete-cu-vanilie

Sunt atat de fragede si de gustoase incat nu te poti opri din mancat!

Poti sa le pastrezi intr-o cutie inchisa etans pana la 7 zile.

Eu le-am pus intr-o punga cu fermoar de la IKEA cand am plecat intr-o excursie si s-au pastrat perfect timp de 4 zile.

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!

Va astept si pe canalul de YouTube cu retete simple si delicioase. Mai jos aveti reteta bomboanelor Raffaello cu lapte condensat, ce se fac in 10-15 minute!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *